Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Recenze uživatele vnimatkrasu k tomuto seriálu (5)

Season 1 (2018) (S01) 

Westernový kouzlo tu čpí jako pižmo. To, co ale má Sheridan v atmosféře, to mu schází na postavách. Chybí jim větší hrot. Víc vrstev, víc pravdivosti, víc Costnerovskýho tajemna v očích. Ke Kmotrovi, k němuž to celý tak ňák okatě směřuje, totiž Yellowstonu chybí alespoň jedna postava, s níž bych se byl rád ztotožnil. A přebývá v ní přesně jeden celý Wes Bentley. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Netuším, jestli toho Sheridan vážně tolik vyžehlil, nebo jestli jsem se prostě jen líp vyspal. Ale druhá řada zničehonic zvládne gradovat, dojímat, napínat i děsit, jako kdyby na světě nebylo nic snazšího. Najednou člověk necítí jen Kostnerův propocenej stetson, ale i regulérní pětihvězdičkový sympatie. A bejt mi zpátky jedenáct, lepím si do pokoje plakát s Kelly Reilly. Ta je totiž zralá na šestou hvězdu. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Tři s odřenejma. Což je po pětihvězdový palbě z druhý řady zklamání o velikosti krempy kovbojskýho stetsonu. Sheridan nečekaně selhává v gradaci, nedokáže zapojit Joshe Hollowaye do děje a machistický pižmo tu až příliš dostává na prdel od zdlouhavýho rozjímaní. Palce za progres postavy Wese Bentleyho a závěrečnej příslib intenzivní čtvrtý řady. Je to ale málo. Překvapivě málo. ()

You’re the Indian Now (2020) (S03E01) 

Po fantastický druhý řadě jsem pořád zamilovanej. I proto jsem schopnej odpustit uondaný tempo týhle epizody, i polknout zklamání z nadhozenýho námětu, kterej zatím působí jako kopypejst těch předchozích. Setkání Kelly Reilly a Joshe Hollowaye jiskří nadějemi. Nudil jsem se ale fest. ()

Season 4 (2021) (S04) 

Zas to tam je. Costner drtí slova mezi rty a Kelly Reilly si v pohodě obhajuje status nejvíc badass femme fatale současnosti. Kdyby Sheridan udržel výtečný tempo první poloviny a nerochnil se v některejch podzápletkách až moc (linka s odsouzenou přítelkyní je tu prostě trochu navíc), tasil bych pětihvězdu bez mrknutí. Atmosféra ale šlape jako hodinky. A i když se mnohdy vlastně nic moc neděje, visím na tom jako oběšenec. ()

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama