Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (135)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som rozmýšľal, či sa do tohto seriálu vôbec pustím, a na pochybách som bol hlavne po zhliadnutí oboch prequelových projektov, ktoré ma nebavili až tak ako som pôvodne čakal. Ale našťastie som tomu dal šancu a vyplynulo z toho celkom pozitívne prekvapenie. V seriáli sa prelína niekoľko dejových línií, a každá z nich ma bavila. Žánrovo je seriál tiež pestrý, nakoľko tu vidíme kombináciu moderného westernu, rodinnej ságy či kriminálky. Postavy sú výborne napísané, a kvitujem veľmi dobrý výber hercov. K tomu treba pripísať krásne prostredie či vhodne zvolenú hudobnú zložku. Občas sú niektoré epizódy mierne rozťahané, a taktiež ma trochu sklamala záverečná epizóda, ale na ďalšie série sa teším. /75%/. Druhá séria pokračuje vo vynikajúcom rozvoji postáv aj ich vzájomných vzťahov. Síce je tu aj pár hluchších epizód, avšak vyvrcholenie v druhej polovici sezóny je lepšie než v prvej sérii. /80%/. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jako priznam se ze kdyby do me ty prvni dily nezacal urputne cpat Klenot tak bych Yellowstone odepsala. Ale od tretiho dilu me to teda chytlo takovym zpusobem jako uz dlouho nic ne (posledni serial ktery jsem takhle prozivala byla Fauda). Cekam nedockave na dalsi dily ( letosni listopad?) a az budu velka, chci byt tak bad ass jako je Beth ♡ ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama na Montanu a prírodu, na rančerov a dávno zabudnutý spôsob života. To všetko v typicky Sheridanovskom štýle plnom uhrančivých postáv, ktoré trpia a trpia a trpia. Yellowstonu som veľmi fandil, stal sa však niečím viac, než v čo som dúfal. Spolu s prequelom ide o udalosť. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sjel jsem všech 39 dílů během týdne (plus ty co právě běží) a verdikt dopadl dle očekávání: výtečná americana série, nejlepší od Sons of Anarchy. Obří ranč ve státě Montana je zlatá volba a vyloženě prostředí pro T. Sheridana. Pravý opak než ta dnešní připosraná "hollywoodská" Amerika :) Druhou velkou devizou jsou herci+postavy, prakticky každý baví a vzbudí sympatie, docela dlouho mi přišlo, že je to tu samý sráč a záporák (což mám rád). Kevin Costner rovná se dokonalý boss charisma, ale rozhodně to není jenom jeho one man show. Kelly Reilly je od teď legenda, tak osobitou ženskou postavu jsem dlouho neviděl. První řada byla drsná a plná mizérie, což se postupně mění, přibývá koňařských "cowboy life promo" scén a romantiky (nevytýkám). I díky tomu je ústřední motiv udržet si půdu za každou cenu (přes super nabídky, mrtvoly, angažmá v politice) stoprocentně předsvědčivý. Časy se mění, ale "I am the opposite of progress" – na pozadí máš ten dojímavý smutný sentiment, že tohle je ta Amerika, co už delší dobu pomalu a nenávratně mizí... No není to neprůstřelný bez chyb a slabších míst, ale těžko najdeš lepší současný western, vřelý doporučení. S01 80% S02 80% S03 75% S04 90% <3 ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řemelsná práce prakticky na jedničku. Kovbojsky chlapácké prostředí a atmosféra parádní. Soundtrack BOŽÍ! Ústřední téma o rozbité rodině je dostatečně zajímavé, protože tady jsou všichni po krk v bahně (v niterní rovině, ve vzájemných vztazích, v boji s konkurencí, které si brousí zuby na rodinné pozemky, i stíny minulosti, které pronásledují všechny Duttony). V tomhle ohledu je scénář ok, protože se hodně zaměřuje na charaktery a buduje jim zajímavé zázemí i hloubku napříč celou sérií. Postavy jsou velmi dobře zahrané (Costner si toho macho kovboje, který vše řídí, dává naprosto skvěle), ale pozadu není ani trio jeho děcek a další osazenstvo kolem. Pozornost na sebe strhne Kelly Reilly (tak dobře zahranou bitch jsem dlouho neviděl). Celkově převládá spokojenost a Yellowstone jakožto moderní variace na western baví věru dobře. Za výtku ale považuji, že se celá série v podstatě nic neukončuje a vše je rozehrané. Nedochází k žádné katarzi ani vyvrcholení, které by výrazně podtrhlo další směr. Stejně tak Sheridan od své realističnosti překvapivě často ujíždí do naprosto nesmyslně vyhrocených situací a náhod, jako by se snažil vyplnit místo něčím akčním a napínavým. Což o to, natočené jsou ty situace dobře, ale působí uměle a neuvěřitelně (spoiler: během asi tří episod tu náhodně zabije jeden člověk asi čtyři lidi? Takovou smůlu snad nemá nikdo na světě. Posere se i to, co se prakticky posrat nemůže, mrtvol se tu vrší tolik, že to nedává smysl...), což zbytečně sráží výsledný dojem. Ale jako úvod do (pravděpodobně delší) ságy Yellowstone funguje. Těším se na pokračování. ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama