Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2018) (S01) 

na Yellowstone sem se těšil poměrně dlouho a zároveň na něj strašně dlouho nebyl čas. Teď mám za sebou konečně první řadu a i když to není Sheridanova topka, zklamaný rozhodně nejsem. Postav je hodně a většina je nějakým způsobem zajímavá a i dějově tenhle neowestern funguje bez větších problémů.Je tu vlastně všechno co by tu mělo být.Politikaření, spory o půdu, spousta kovbojského testosteronu, koně, vlci, medvědi a samozřejmě přestřelky a násilí.Toho násilí je tady možná až moc a v určitých momentech mi to přišlo až absurdně komicky přehnané a říkal sem si, že ani v takovém kraji nemůže mít nikdo takhle extrémní smůlu. Z herců jasně nejlepší Costner, který budí respekt i ve chvílích kdy se mu všechno hroutí pod rukama a hned za ním Kelly Reilly, která si svojí polopsychpatickou alkoholičku dává s velkou chutí. Na plnou palbu to není, ale na druhou řadu se těším dost...75% ()

Season 2 (2019) (S02) 

objektivně je nutné si přiznat, že po scénáristické stránce nepatří Yellowstone k tomu nejlepšímu co kdy Sheridan stvořil. V jádru je to vztahová soap opera střihu Dallasu nebo Dynastie, která se mu občas rozuteče, občas se zbytečně zastaví a občas je zkratkovitá. Nechybí samozřejmě všudypřítomné násilí, kterého je stále až groteskně moc (ale je klidně možné, že to takhle v těchto končinách řeší). Jenže všechno je to vlastně úplně jedno, protože mě to extrémně baví sledovat a i když tu není prakticky vůbec nikdo normální, některé postavy jsem si zkrátka zamiloval. Ať už to je Beth, Rip, Monica nebo John, kterému se všechno víc a víc rozpadá pod rukama a on přitom někde v jádru chce jen to nejlepší pro svojí disfunkční rodinu a chce udržet odkaz svých předků. Dokonce i Dan se nakonec ukázal jako solidní figura. Jediné co mě trochu zklamalo bylo dvojice záporáků - bratrů od kterých sem čekal, vzhledem k pověsti o které se tu mluvilo, trošku větší rotyku...85% ()

Season 3 (2020) (S03) 

nemůžu říct, že by třetí řada byla lepší než druhá, protože některé linky ohledně hledání různých (hlavně rodinných) příkoří v minulosti jsou až moc natahované a Yellowstone opět chvílemi přešlapuje na místě a není ničím víc než Dallasem ve kterém se střílí. Co ale říct můžu je to, že mě to strašně moc baví sledovat. Je vidět, že Sheridan tohle prostředí zná a je mu hodně blízké (koně, kovbojové, práce na ranči,...) a díky tomu dostává dost prostoru. Dokonce i ta groteskní míra násilí ubrala na intenzitě a i když se tu samozřejmě střílí, zabíjí a vůbec se tu dělají nepěkné věci, tentokrát to dává smysl. Minimálně v rámci světa Johna Duttona určitě. Poslední díl navíc nečekaně brutálně vygraduje a těžko si představit lepší pozvánku na čtvrtou řadu.Co je ovšem třeba Sheridanovi vytknout je opět nulová práce se záporáky, o kterých sice víme že tam jsou, ale prostor nemají prakticky vůbec žádný a najednou se z ničeho nic něco stane.V předchozí sérii to platilo pro oba bratry, v téhle pak pro Joshe Hollowaye, který je na tom dokonce ještě hůř.Přitom tu jsou náznaky, že je to bad motherfucker a jeho střet s Duttonovci by mohl dodat seriálu neuvěřitelnou šťávu. Ale možná to tak Sheridan chtěl a jen si připravil půdu do budoucna...85% ()

Season 4 (2021) (S04) 

čtvrtá řada plynule navázala na strhující závěr trojky a v prvním díle servíruje další masakr. Pak se ovšem jak je tady dobrým zvykem vše uklidní, tempo zpomalí (místy skoro až zastaví) a my tak dál sledujeme rodinné dohady kolem nichž roste další nebezpečí v podobě dalších developerů, kteří chtějí Duttonům všechno sebrat a postavit si místo jejich ranče letiště a další podobné obludnosti. I přesto ale hraje prim Sheridenova láska ke koním, kovbojů a jejich stylu života. Sám pro sebe si dokonce napsal poměrně výraznou vedlejší roli, díky níž se z Jimmyho stane konečně ten správný kovboj. Co se mi trochu nelíbilo bylo Sheridanovo tlačení některých postav které mám rád tam kde jim to vůbec nesedí. Nejvíc je to vidět na Lloydovi, ale chvílemi i na Beth a třeba Jamie vyklízí pozice prakticky úplně a jeho postava, ač mu Sheridan načne linku se solidním potenciálem se vůbec nikam neposune. Potěšující je vývoj Jimmyho a fakt, že nejrozumnější figurou ze všech je nakonec Rip, kterému sem celkem fandil od samého začátku...80% ()

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama