Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Recenze uživatele Spiker01 k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2018) (S01) 

Taylor Sheridan to opět dokázal! První dvojdíl mě sice nechal v lehkém nezaujetí, po kterém jsem se k druhému dílu dostal až po déle než měsíci, ovšem pak už jsem plně našlápl na vlnu a sjížděl jeden díl za druhým. U nás bohužel nerozšířená Paramount Network mě velice překvapila, jakému projektu vlastně dala zelenou a už se nemůžu dočkat druhé série. Sheridan tyhle moderní kovbojky má pod palcem a tady samozřejmě půl práce dělá přímo fenomenální Kevin Costner, kterého posledních pár let v podobných rolích, nebo těch mentorských, vídám strašně rád. A nebál bych se jeho výkon srovnat s démonickým Kevinem Spaceym minimálně z první série House of Cards. Nyní je už bezpodmínečně potvrzené, že televize už dnes není ostuda a prchají sem nejen velká jména, ale hlavně skvělí herci, kteří tu dostanou mnohem více prostoru. Pro někoho to bude možná až moc pomalé, já jsem si užíval každý moment a každý díl a dokonce i hojně kritizované finále mě plně uspokojilo. Proč? Kvůli atmosféře, skvěle napsaným a zahraným postavám, výbornému soundtracku (nad tím intrem jsem slintal devět dílů a ještě je to málo, zatím není na youtubu :/ ) a samozřejmě režii, výpravě, takové to klasické, co člověk u výborně hodnocených seriálů očekává. PS : Loni se hodně chválil netflixový Godless, které má sice výborného Danielse, jinak je to ale proti Yellowstonu takřka poloviční. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Yellowstone už tenkrát v první sezóně ukázal, že je dalším mistrovským dílem Taylora Sheridana, leč celkem nenápadným, ovšem už jen kvůli tomu Kevinovi Costnerovi to za to stojí. Navíc jsem si oblíbil takřka všechny důležité postavy, jež v seriálu vystupují (snad jen s výjimkou Jamieho) a dokonce i Dan (Danny Huston) s nováčkem Malcolmem - Neal McDonough (kteří mě poslední roky příliš nepřesvědčovali) mi přirostli k srdci. Letos jsem několikrát zaznamenal, že se Yellowstone připodobňuje k akčnějšímu Dallasu, pod čímž si toho nedovedu moc představit, jelikož jsem zmíněný seriál neviděl, seroš mě ovšem i po pomalejším začátku, kdy jsem si myslel, že už tam ty kvality letos asi nebudou, hrozně moc baví a druhá polovina pro mě byla takřka katarzní, přičemž jsem byl po celou dobu napnutý jak kšandy. Na již potvrzenou třetí sérku se těším strašně moc, tím spíše, že se tu má objevit můj největší oblíbenec ze Ztracených, Josh Holloway! A toho už jsem pěkných pár let nikde neviděl. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Po totálně odzbrojujících dvou řadách ta třetí nevygradovala úplně tak strhujícně a naopak nechala rozkopnuté dveře způsobem v tomto seriálu dosud neviděným. Jsem rád za potvrzenou čtvrtou sérii. Před oznámením nových přírůstků jsem si nemohl představit, že může být lépe, nicméně obsadili mého obřího oblíbence Joshe Hollowaye. Ten mi nakonec přišel trošku nevyužitý, nicméně se Taylor Sheridan nejspíše rozhodl, že tuto nedokončenou zápletku roztáhne i do čtyřky, takže snad se Sawyer ještě pořádně předvede. A to pospolu s Kevinem Costnerem, jež je bezpochyby duší brilantního Yellowstonu...9/10 ()

Season 4 (2021) (S04) 

Yellowstone pořád pokračuje i ve čtvrté řadě v překrásné podívané ve státě Montana, na druhou stranu mi trošku chybí konflikty z první a druhé série, kdy se to začalo hezky vyostřovat. Ačkoliv samozřejmě dějově by nedávalo smysl, že by Duttonové dostali další nářez, se kterým se epicky vypořádali hned v prvním dílu (Josh Holloway se teda moc neohřál). Sheridan se tentokrát ještě více vyžívá v reáliích světa moderních kovbojů a já ssmozřejmě u toho budu i nadále. Jen mě ten spin-off 1883 moc neláká, spíš jsem chtěl ten z dětství potomstva Kevina Costnera, kterým mě nalákali v jednom díle. ()

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama