Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele aR3Zz k tomuto seriálu (18)

Mandalorian (2019) 

Musím uznat, že vysoké hodnocení série je zasloužené. Díly jsou velmi různorodé, střídají lokace i tempo, některé budují příběh, jiné jsou samonosné. Trošku mi vadilo, že hlavní linka byla u poloviny dílů velmi upozadněna a Mando zdánlivě bezcílně a bez jakéhokoli plánu jen cestoval vesmírem. Epizody jsou výpravné a svět hvězdných válek znovu ožil! Bejby joda je super a dočkali jsme se i temné strany. Co víc si přát?! Snad jen delší stopáž jednotlivých dílů, zrovna zde bych hodinku na díl určitě snesl ;) ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Návrat do oblíbeného světa, budování atmosféry, nové lokace, noví hrdinové. Samotný díl celkem o ničem, ale jen toto oťukávání bylo příjemné. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Pohlo se to kupředu, překvapení nakonec. Stále jsem ale spíše v defenzivním očekávání a chci prostě víc. Ale atmosféra a hudba jsou boží! ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Konečně pořádné rozbalení akce. Díl pěkně zapadl a celkem pěkně zakončil úvod série. Nyní dojde ke krájení chleba: jakým směrem se budeme ubírat? A jak si má člověk vytvořit nějaké pouto k ohelmovanému hrdinovi? Je velmi těžké vykreslovat jeho charakter pouze skrze hlas, gesta a flashbacky - mi to zatím nestačí. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Krok správným směrem! Po úvodu série, kde na sebe díly úzce navazovaly, je toto čtvrté pokračování zcela samonosné. Přesto zábavné. V kontextu série by se dalo říci, že (zatím) i zbytečné, ale pokud se bude Mandalorian ubírat tímto směrem a budeme poznávat nové končiny a svět hvězdných válek, pak s tím nemám sebemenší problém a těším se na to, co přijde! ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Opět postradatelný díl. Nerozvíjí nijak hlavní záplatku a nabízí další samostatný příběh, novou lokaci a dva nové hrdiny. Ale stále mě to nenudí, ba naopak, za mne je tento trend v pořádku. Přesto by neuškodilo v každém díle alespoň o kousek hlavní linii posunout. ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Zatím jednoznačně nejlepší díl. Atmosféra opět úžasná, podtržena skvělou hudbou. K Mandovi si člověk konečně vybudoval nějaký ten vztah. A záplatka tohoto dílu je samonosná a skvělá. Jsem nadšený! Do 35minut vtěsnat smysluplný fungující příběh se StarWars tematikou... Respekt! To se nepodařilo některým dílům SW ani za 2,5hodiny! ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Nakopnutí velkého finále! Jak jsem u minulých dílů vypichoval, že jsou samonosné, tak tento naopak minimálně první 4 znovu pospojoval dohromady a připravil ornou půdu pro (doufám grandiózní!) finále! Opět špičkový zážitek, který mě donutil pustit si poslední díl hned v zápětí... ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Může být! Takto jsem si to představoval! Temná strana je zpět, Manda zůstává sám, ale síla se probouzí! Vyvrcholení se vším všudy! Navíc bych chtěl vyzdvihnout boží konverzaci stormtrooperů hned ze startu! A spoiler - celkem mě mrzí, že jsme přišli o dvě zajímavé postavy - prcka opraváře a jeho droida; obzvláště droid nabízel ve vztahu k Mandovi velmi dobrý potenciál... ()

Season 2 (2020) (S02) 

Zdá se to být nemožné, ale druhá série s přehledem překováná tu první, i přes její nesporné kvality. Budování vztahu mezi Mandem a děckem funguje dokonale. Díly už nejsou tolik samonosné, za to posouvají hlavní dějovou linku a přitom odkrývají další fantastické lokace a minipříběhové bokovky. A lepší vyvrcholení jsem si nemohl přát. Opravdu neváhám udělit 100%. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Start druhé řady ve stejném tempu i kvalitě jako konec té první! Potěšila mě další stopáž, snad to nebyla výjimka. ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Krásně se nám to uzlí! A co bych chtěl explicitně vyzdvihnout - každá z dosavadních tří úvodních scén (před textem Mandalorian) byla dechberoucí a kvalitativně daleko za většinou soudobých trailerů! Stopáž klesla zase ke 30 minutám, uvítal bych raději stabilních 40 minut každý díl. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Temná strana vystrkuje růžky a zápletka je na světě! Povedený akční díl, opět precizně zpracovaný. Nadšení přetrvává i u čtvrtého dílu, navíc jsem natěšen na ten další. Co bych chtěl vyzdvihnout, tak díly druhé série, přesto že mají vlastní zajímavý děj, tak posouvají také hlavní linii a druhá řada tak působí komplexněji a soudržněji. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Skvělý samonosný díl s dobrou zápletkou, který ale oproti první sérii zase posouvá hlavní dějovou linku o kus dále. Nadšení přetrvává, možná se i stupňuje! ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Tak trochu zbytečná epizoda. Čekací, nic moc se neděje, byť akce je dostatek. Ale poprvé to nějak pomalu odsejpá a ani přílet "druhého mandaloriana" (a další nášup akce) tomu nepomůže. Závěr očekávatelný a nepřekvapivý. Za mne nejslabší díl celé dvojsérie. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Zaváhání předchozího dílu odpuštěno. Nová lokace, zajímavé pojetí (vlastně chvilku kopali "za druhou stranu") a příjemný zvrat v jídelně. Opět se do 35minut podařilo vtěstnat skvělou atmosféru nové planety (vykreslit i vztah lidí k impériu/těžařům), tuny akce a přitom připravit základ pro (snad) velké finále! Extra se mi líbilo propojení úvodních (Moff) a závěrečných (Mando) slov. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Vysněný závěr dvojsérie! Takhle jsem si to opravdu představoval a mé přání bylo naplněno do posledního puntíku! Nelineární průběh, přesto vše směřovalo tam, kam jsme tušili. Pointa se světelnou šavlí skvělá! Akce, akce a ještě více nadupané akce, prokládané stealth akcí a zajímavou konverzací. Vrcholný souboj Moffa a Manda! Ale to ještě nebylo vše - pauza a nakonec strhující závěr. To jsme chtěli! Wow! Bylo zde vše... A na samotném konci - srdceryvná rezignace na celoživotní filozofii. PS: Nedělám si nejmenší iluze, že třetí sérii dokáží utáhnout bez prcka... ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama