Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (480)

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__ Pri prvom diely som ešte ostával na pochybách či u Disney zas neurobili zbytočný prešľap. Ďalšie diely ale už dosť napravili chuť a dostalo sa to do slušných medzigalaktických grádov. Plus je že veľa vecí tu skutočne prepracujú, vyrobia, ako masky, kulisy, dobre vytipované prostredie,... aj herci újdu. Pre fanúšikov Star Wars výborná dobrodružná seriálová nádstavba, rozšírenie univerza. /85%/ __2.séria__ Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/__ __ 3.séria - Technicky a kostýmovo zas vycibrené ale dejovo to začína troška pokrívkavať ako keby zas dochádzali dobré nápady. Záver série ale čo to zas zachraňuje. /75%/ ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mandalorian vrací naději fanouškům původní trilogie a hrdě brání odkaz Star Wars, jehož hodnota dlouhodobě klesala. Zároveň ukazuje cestu, která vede přes epizodické vyprávění malých příběhů. Roztržení pytle s dalšími seriály to jen potvrzuje. Marketingové oddělení Disney navíc trefilo zlatou žílu. Grogu je ideální postava pro odlehčení atmosféry a opravdu ho nejde nemilovat. Přes slabší třetí sérii jde stále o nejlepší seriál ze světa z předaleké galaxie. S1: 80% S2: 85% S3: 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85% . Star Wars mám veľmi rád a po novej trilógii, ktorá mi moc nesedela, vyzeral Mandalorian ako návrat ku koreňom. A v podstate aj je, kedže sa odohráva pár rokov po páde impéria. Mando nie je moc dlhý, čo sa týkasérie a času jednotlivých epizód a to je možno aj trošku problém. Podla mňa by bolo lepšie spraviť s toho dvojdielny TV film ako seriál, pretože za taký krátky čas sa príbeh moc nestíha rozbehnúť (niektoré epizódy trvajú iba 30min). No na druhu stranu sa ani krátky Mando nevyhne zbytočným dielom (úvodné 3 a záverečné 2 diely sú tie najdôležitejšie, zvyšok je v podstate vata). Tak či tak je to kvalitný seriál, ktorý fanúšikov Star Wars univerza poteší. Mňa potešila aj účasť Filoniho, ktorý tu necháva drobné odkazy a omrvinky na svoje seriály Clone Wars a Rebels. Ako rozbeh to bola fajn jazda, no verím, že druhá séria bude ešte o chlp lepšia. 2. séria - 95% Už som si nejako zvykol, na to, že nám Filoni naservíruje v druhej sérii oveľa viac. Bolo to tak v Clone Wars, v Rebels a je tomu aj tu. Prvá séria mala viac zbytočných stand-alone príbehov a som rád, že sa to v druhej sérii zmenilo. Okrem viac stormtrooperov, lepšieho príbehu a lepších akcii, druhá séria ponuka predovšetkým zaujímavejšie postavy. Je tu návrat starých filmových (Boba Fett), ale aj seriálových (Bo-Katan, Ahsoka Tano). A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik musí vidieť! 3. séria - 90%. Druhá séria mi prišla lepšia, no trojka ma bavila zas viac ako prvá. Mando je tu trošku odsunutý na vedľajšiu koľaj a celý príbeh je hlavne o Mandalorianoch, no nevadilo mi to. Úvod tretej série nie je úplne strhujúci, no posledné diely (5,7,8) šliapnu na plyn a okrem perfektnej Star Wars zábavy, dostaneme trošku temnejší ton, keďže Impérium, znova vstáva s popola. Filoni a Favreau pekne prepojujú Manda s novou sequelovou trilógiu a taktiež nechýbajú odkazy na ďalšie seriáli. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Při původním vydání seriál vůbec nebyl v České Republice (legálně) dostupný, protože služba Disney+, která jej vydávala exkluzivně, v té době také nebyla v ČR vůbec dostupná. (vojtaruzek)
  • Natáčení této série se Pedro Pascal nezúčastnil a Mandalorian Din Djarin tak mluví pouze jeho hlasem. Pod oblekem jsou kaskadéři Brendan Wayne a Lateef Crowder, kteří mají v závěrečných titulcích kredit jako herci. Brendan Wayne vlastním jménem Daniel Brendan La Cava je vnukem Johna Waynea. (Rominator)
  • První live-action seriál ze světa Star Wars. Myšlenka prvního live-action seriálu ze světa Star Wars vznikla už v roce 2005. Původně se jednalo o seriálu „Star Wars: Underworld“, který měl ukázat podsvětí hlavně na Corruscantu v období mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí. Tento projekt však zůstal pouze na papíře. (3T)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama