Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 711)

Vodin 

všechny recenze uživatele

Červený Trpaslík je kultak jak se patří.Je to Můj seriál číslo 1, spousta krutopřísných hlášek " které jsou jak lavina, padaji nepretrzite", který se nikdy neomrzi,kdysi jsem ten Anglicky humor nemusel,ale po ČT se ve mě něco zlomilo.Verim,že starší části populace to asi zrovna nevoní, ale není to opravdu pro každého. Nejoblíbenější Epizody: Paralelní vesmír,Polymorf, Legie.To je Eso Rimmer,budme rádi, že jsme vůbec prezili😀 100% ()

Ricky.Bobby 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál plný dnes už kultovních hlášek. Plus 20 % kursu mínus Pythagorova věta, to znamená … násobeno dvěma, děleno osou X mínus jedna rovná se celková rychlost Červeného trpaslíka, což znamená, že vím všechno o vesmírném inženýrství.Naposledy dobré ráno, Listere! Kdo neviděl jako by nebyl. ()

mimars 

všechny recenze uživatele

Kultovní britský komediální seriál a zároveň jeden z mála takových, u kterých je český dabing na úrovni originálu. ()

Borecek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší seriál já ho sleduji už asi od pěti let a vždycky jsem se smál. Na svou dobu má výborné efekty a výborně napsané postavy. Má to málo dílů, ale je to kvůli tomu, že každý díl má originální příběh originální vtipy a vždy se Rimmer dokáže strapnit a zesměšnit ještě víc něž kdykoli před tím. Celý seriál jsem shlédnul nejméně pětkrát, ale pořád mě baví a budu ho sledovat ještě dlouho. ()

monia 

všechny recenze uživatele

Kultová záležitosť, skvelé, vypointované dialógy založené na klasickom anglickom humore. Funguje kedykoľvek, kdekoľvek. ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Humor, postavy, klasika, šílenství, bazukojdy a posádka se v prach obrací. Britové to zkrátka umějí a jak to tak vypadá umět i budou. ()

Robinex 

všechny recenze uživatele

Serial ke kteremu se cyklicky v horizontu 1,5-2 let vzdycky znovu "vratim" a sjizdim cele serie od prvniho dilu po posledni... fanousci jiste pochopi. Kultovnejsi sitcom neznam... pokazde zahreje dusi a proveri branici. :-) ()

Sheelle 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika. Jedna vtipná replika střídá druhou, většinu jste již slyšeli někde mezi přáteli, jen jste nevěděli odkud je. S Červeným trpaslíkem jsem vyrostla, ač jako fanda Star Treku jsem si musela chvilku zvykat a přijmout, že tady půjde opravdu o něco jiného než diskuzi nad o warpovém pohonu a věrnosti flotile. Za mě naprostý top. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě už první díl: Sakra, proč se jmenuje Konec? Na tomhle seriálu je vidět, že to není o rozpočtu, ale scénáři a hercích. A v tomhle případě i dabingu :) Červený trpaslík se nestal kultem náhodou či omylem. ()

Majkl_fuky 

všechny recenze uživatele

„Promiňte, jestli vám připadne, že jsem hloupější než syn vesnického idiota a televizní rosničky, ale co přesně bylo účelem tohoto cvičení?“ Tenhle seriál, ono je těžký popisovat takovou už dlouhá léta srdcovou záležitost, je pro mě prostě dokonalý. ()

TurboEdmund 

všechny recenze uživatele

Seriál vypráví o dvou údržbářích automatu na polévku na kosmické lodi Červený trpaslík. Kombinace líného Listera a disciplinovaného Rimmera je skvělá a člověk se při ní nikdy nenudí. Dvojici doplňuje Listerův Kocour a později se přidává i Kryton. Humor je typický Britský a člověk se u seriálu neustále směje. Samotné zpracování je skvělé a líbí se mi kombinace různých teorií co nás ve vesmíru opravdu čeká. Nejlepší sci-fi komediální seriál! ()

VsetkoVsade 

všechny recenze uživatele

Moji známi ma za to verejne odsudzujú a nazývajú ignorantom biblických rozmerov, ja sa však vôbec netajím tým, že žiadnu časť kultovej série Star Wars som nikdy nevidel do konca, pričom si z nej pamätám v podstate iba to, že Yoda pri konverzácii používa výlučne obrátený slovosled a Darth Vader sa nazýva otcom väčšej časti populácie než Boris Kollár, čo je samo o sebe dobrý dôvod zaradiť tento príbeh ku sci-fi žánru. Na to, aby som denne zvádzal súboje s mimozemskou formou života, totiž vôbec nemusím byť Jedi, na pracovisku ich stretávam viac než priemerný zamestnanec Area 51 a na konci každej zmeny vysielam základni naliehavé signály, že materská loď ma musela nepochybne vysadiť v nesprávnej galaxii. Pustite mi však Červeného trpaslíka, dokonale zábavnú a kreatívnu paródiu, ktorá tvorbu Džordža Lucasa rozoberá na vesmírne atómy a ja začnem pri každej epizóde prskať smiechom tak intenzívne, že bubliny mojich nosných sekrétov uvidíte aj zo solárnych družíc. Nedajte sa odradiť jeho mierne infantilným názvom, ten seriál je úplný klenot! ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Absolutní kult pro všechny fanoušky sci-fi (komedie)! A stejně jako Friends si tohle dílko můžu pouštět pořád dokola a pokaždé zaručeně pobaví. Dokonce ani dabing neurazí, některé vtípky v češtině znějí ještě líp. ()

JirkaProchaz 

všechny recenze uživatele

Červený trpaslík - seriál který se mě zaujal protože se dívá na různé problematiky pro mě z netradičních úhlů pohledu. Každá postava je jiná a v reálném světě by spolu asi tihle lidé fungovat nemohli. Vtipem nabitý seriál, na který nedám dopustit. Všem vřele doporučuji! ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama