Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série: 75% Druhá série: 80% Třetí série: 90% Čtvrtá série: 75% Pátá série: 80% Šestá série: 80% Sedmá série: 75% Osmá série: 65% Devátá řada: 70%/// Jak to říct upřímně... Červený trpaslík mě nikdy nezaujal natolik, abych ho hledal v programu, nebo ho snad sháněl po kamarádech. Až když jsem dlouho neměl co dělat a bylo mimo seriálovou sezónu, rozhodl jsem se ho přece jen zkouknout. Dokonce jsem si ho sehnal s dabingem, což je věc, kterou bych jindy neudělal, ale dabing Trpaslíka se prý svojí kvalitou dá přirovnat k Simpsonům... Není to lepší ani horší, jde to svojí cestou. To musím i uznat. Jeden díl jsem viděl v originále i s dabingem a pokaždé jsem se zasmál něčemu jinému. Seriál samotný se často opakuje, ale než mě to začalo iritovat, byl konec. 70 % ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bezchybný seriál, který se oprávněně stal kultem. Všechny čtyři hlavní postavy už mají jisté místo v dějinách. Herci, český dabing, nevyčerpatelná zásoba humoru pro každý díl a zároveň dokonalá parodie vesmírných klišé, ani tenhle popis se zdaleka nepřibližuje opravdové Trpaslíkově výjimečnosti. To se nedá popsat, to se prostě musí vidět! Pro mě osobně nejlepší komediální seriál všech dob a nevěřím, že ho ještě někdy něco překoná. A vlastně to ani nechci! "Je tohle ta lidská vlastnost, které se říká přátelství?" "Nech si ty startrekový pindy, takhle brzo po ránu." ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíte si, že trčet ve vesmíru jako poslední člověk na světě obklopen hologramem Vašeho mrtvého nenáviděného kolegy, čímsi, co se vyvinulo z Vaší kočky, "inteligentním" palubním počítačem a uklízecím robotem musí být otrava? NEMUSÍ!!! Pro mě bez nejmenších pochyb ten nejlepší seriál, co se kdy objevil na televizních obrazovkách. Tak neuvěritelnou a nevyčerpatelnou fontánu hlášek už nám nejspíše žádný jiný seriál nenabídne. Příběhy Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona, Holly a později i Kochanské jsou směsí geniálního britského humoru a nezapomenutelných scén, že si ani nedovolím vybrat jen jednu či dvě. Neříkám, že každický z 52 dílu byl skvostem (především ty bez Rimmera jsou nudnější), ale seriál jako celek je v mých očích vrcholem televizní seriálové tvorby. Takže nachystejte uzenáče ... P.S.: A jeste jedno privilegium si tento skvost drzi - nejlepsi cesky serialovy dabing vsech dob - snad jediny, ktery se mi libi vice nez original. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý fekální humor pro masy kriplů s inteligencí folkového dua jako jste vy všichni co si myslíte, že je to nejlepší seriál všech dob a myslíte si, že jde o geniální humor a citujete z něho hlášky a neuznáváte nic než tančícího trapáka s ocasem a chcete být jako věčně pozvracený hlavní hrdina. Tak přesně pro takové tupé tupce a zabedněné lůzy viktorinského kanálu je Red Dwarf. Pche, vy ignoranti. Rimmer Foreva. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Napoprvé nic moc, ale... pak uběhl nějaký čas a já tomuto sit-comu totálně propadl. Skvělé vtípky, skvělé frky a pak ještě skvělé hlášky - to vše dělá z této podívané supr kultovní záležitost. Když večer zvažuji, co si dát místo Večerníčku, pak volím mezi "ČERVENÝM TRPASLÍKEM", "PŘÁTELI", "FUTURAMOU" a "SIMPSONOVÝMI". ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • Hollyho hlava nebyla od krku oddělena žádným speciálním efektem, Norman Lovett se pouze oblékl do černého roláku. (Džejkop)
  • Autoři českého dabingu ochudili úpravou originální audio stopy české diváky o pár zvuků. Např. v epizodě Konec neuslyšíme zaburácení haraburdí, do kterého přes zeď spadne Rimmer (Chris Barrie), a v epizodě Roztavení neuslyšíme střelbu zbraní mířících na Medvídka Pú. (Carodej_pes)
  • V celé sérii je mnohokrát zmiňováno, že loď Červený Trpaslík je těžební loď těžařské důlní společnosti. Nikdy však není řečeno ani naznačeno, co těží. (Ledkodlaq)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama