Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Shaman::.. k tomuto seriálu (3)

Chobotnice (1984) 

Jelikož mě současné seriály začaly už trochu nudit, napadla mě myšlenka, že se podívám na tento seriálový klenot, který jsem měl možnost naposledy vidět ještě za "totáče" jako dítě. I po těch letech se jedná o výborný seriál. Sem tam by neuškodilo rychlejší tempo, rodinné dialogy už trochu zestárly, působí až trochu komicky, ale to ostatní... Atmosféra, syrovost, deprese, nekompromisnost, charaktery, celkový děj. Americké seriály se tento styl rozhodly nabídnout až s desetiletým odstupem. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Už to není tak silné jako první série. Zejména první díl mě naštval. S přibývajícími díly však opět stoupl můj zájem. No a poslední díl mě hezky nalákal na další "chobotnici"... ()

Série 4 (1989) (S04) 

Geniální gradace mafiánské série. Jediná výtka směřuje občasné patetičnosti, ale to ostatní... Realistické, depresivní, tísnivé pojetí. Vše ještě zabaleno doprovodnou majestátní hudbou mistra Morriconeho. Bude se mi stýskat... ()

Reklama

Reklama