Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Arnost.Dadak k tomuto seriálu (2)

Série 4 (1989) (S04) 

Depresivní seriál, který ani po letech neztratil kouzlo. Corrado usekne jedno chapadlo, ale hned je tu další. Závěr který jsem očekával i na poprvé. Jak mu v posledním díle série říká Bruno Cremer, že ho obdivuje, ale už ho nemužou nechat pokračovát dál ani o krok. Přes to vydržel až sem a prošel si svým peklem a nevyhnutelný konec zapadá do celého Corradova tažení. ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Jedno z nejlepších krimi seriálů z prostředí mafie. No jelikož mafie je italský vynález, tak to snad nemohlo dopadnout špatně. Velice zajímavě je příběh vyprávěn kdy poctivý a hlavní hrdina, který se časem přestane bát smrti, Corrado po všech tragédiích nemá už chuť ani žít a David čeká na smrt, což je zde velice psycho-dramaticky (což je ale celá chobotnice) vyprávěno. Jen si představ te, že víte kdy umřete a do toho nelítostná a krutá mafie. Surový a brutální scény Italové též uměly natočit. Příběh ukazuje co peníze a mafie po boku udělá s člověkem. Za komunismu jistě rádi pouštěli první série, aby ukazovali co se děje v kapitalistických zemích. Příběh výborně navazuje, herci bezva a hudba Ennio Morricone světoznámý skladatel proložil atmosféru hudbou po které běhá mráz po zádech. Kdo neviděl a má rád tyto filmy, měl by. ()

Reklama

Reklama