Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele MJMilan k tomuto seriálu (9)

Chobotnice (1984) 

Nezapomenutelná hudba - Ennio Morricone, Riz Ortolani, Gino Marinuzzi. Tento seriál je jednoznačně z těch nekomediálních nejlepší. Postava samotného Corrada je naprosto geniální. Skvěle vybraný herec, skvěle vypíchnuté vlastnosti hlavního hrdiny, ale i celé mafie. Není divu, že si mafie údajně tehdy začala dělat obavy. Avšak začít s jedním člověkem v čele proti celé mafii, to už musí mít člověk kuráž a tu Corrado bezesporu má a bere to dech i po téměř třiceti letech (psáno 2010). Co oceňuji ale nejvíc je, že Corrado se chová jako opravdový chlap. Většinou ví, kdy má mluvit a kdy naopak. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Vše do sebe zapadá, Corrado si zdánlivě myslí, že po smrti své dcery již nemá co ztratit a tak se záludně vrhá do spárů mafie, která je bohužel ještě záludnější jak on. Trošku méně spádové než první řada, avšak stále skvěle napínavé. ()

Série 3 (1987) (S03) 

Pokud se pro tento seriál využívalo vše jen jednou, tak si myslím, že truhlářství mělo ty největší zakázky v dějinách filmu. Corrado už se bohužel marně snaží něco změnit a tak člověka jen napadá, že být tam s ním, tak by se od něj raději držel dál a rozhodně nechtěl být jeho kamarádem .... život Corradových známých zpravidla nebývá moc dlouhý ... ()

Série 4 (1989) (S04) 

Mafie vítězí, dobro prohrává ... a tak končí seriál postavený na skutečném základu, protože ve skutečnosti to není jinak. Dějiny tvoří, ten kdo je u moci. Obvzláště poslední díl závěrečné serie s Corradem je opravdu povedený ... "tak pššššt, spinká." ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Nemyslím si, že by Chobotnice ztratila na kvalitě jen díky smrti Cattaniho. Pokračování skvěle propracované detektivky. ()

L'ultimo segreto (1992) (S06) 

Přidat ˇbéčkové české herce (vyjma R. Hrušínského st.) do mafiánské chobotnice byl možná dobrý nápad, ovšem jedna věc se tvůrcům moc nedaří. Tano Carridi byl odjakživa muž nad věcí, nedotknutelný, jenže teď z něj dělají zkrachovalce, který hraje druhé housle - chyba. ()

Indagine sulla morte del commissario Cattani (1995) (S07) 

Tak smrt Cattaniho jsme odhalili, povaraždili zbylé členy osádky a co bude tedy dál? :-) Závěr upřený do očí Remo Gironeho zvěstuje brzký návrat k nejlepším v oboru. ()

Il patto (1998) (S09) 

Trošku mi to chyběl Táno, kvůli kterému se podle mého děj na Sicílii vracel. Jinak to bylo už dost táhlé, ale i tak hodně dívatelné. Určitě se nenechte zastrašit nízkým hodnocením ... ono většina lidí totiž čeká, že Cattani vstane snad z mrtvých:-) ()

Série 10 (2001) (S10) 

Z geniálního mafiána troskou?! To snad ne? Tano Carridi byl do tohoto dílu miláčkem zvráceného publika, avšak co mu vymysleli tady na samotný závěr, to byla střela vedle. Celý seriál byl dívatelný, je jasné, že když postaví děj na hlavním hrdinovi Catanim, tak že nikdo jiný už ho prostě nemůže nahradit. Z kdysi krásné Silvie Conti tu udělali spíše postarší nehezkou paní a co víc, chvílemi až trapnou těmi kecy o spravedlnosti a jiných ctnostech. Pokud chcete mít ucelenou filmotéku, tak na to mrkněte, jinak tato řada opravdu za moc nestojí. ()

Reklama

Reklama