Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele LiVentura k tomuto seriálu (7)

Chobotnice (1984) 

Geniálné, nevím sice, proč se k tomu připisuje tvorba Rakušákům, neboť co vím, neměli příliš příležitostí se v tomto filmu v žádném směru projevit, ale jinak jde o silný emotivní zážitek při sledování konečného očekávaného úmrtí komisaře..... a hudba....no jedna báseň přeci....jak jinak, Mistr "M" se neplete.... ()

Série 2 (1986) (S02) 

Nejlepší krimiseriál všech dob bez skrupulí a vytáček..!!! ()

Série 3 (1987) (S03) 

...brutálně realistické pojetí série mrazí v zádech..Dr.Terazzini konečně na konci této série zaplatí a dost tvrdou měnou! ()

Série 4 (1989) (S04) 

Velmi depresivně nastíněná realita....tak takhle to nějak probíhá lidé dobří.....myslím, že zlo se nevyplácí, ale stejně tak se bohužel někdy i nevyplatí zlu se postavit, rozstřílený Cattani budiž toho důkazem, alespoň na filmovém plátně.!!! Jde zde dobře shlédnout nástup brutálního mocnáře, krvelačného, chladnokrevného a přece se srdcem...geniální psychologie postav mi vždy byla blíže, než-li akční přestřelky a vraždy svědků a nepohodlných..! ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Strašlivý Tano společně s mocným Espinosou vs. soudci, kriminálka, policie celé země... ()

L'ultimo segreto (1992) (S06) 

Kdepak je ta stará krimiškola komisaře Cattaniho.....? Avšak přes vše je to asi nejlepší série od smrti Cattaniho i s našimi herci a jejich nemalým přičiněním... politické čachry, výpomoc banky v Praze aj... ()

Série 10 (2001) (S10) 

Zakončení působení Caridiho v mafiánských špičkách.. jeho nahlížení na minulost, smutek v duši, raněná osoba, zlo osobně..?! ()

Reklama

Reklama