Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele kinderman k tomuto seriálu (3)

Chobotnice (1984) 

Zatímco v úvodní sérii Cattani kromě vyšetřování pálí jednu cigaretu od druhé, postupně kouřit přestává a ve čtvrté už jsou tlusté doutníky jen ve výbavě mafiánských bossů. Na konci 80.let se s cigaretou rozloučil i James Bond. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Vždycky mi bylo divné, proč je v tomto kriminálním seriálu víc doktorů než v celé Nemocnici na kraji města, než jsem se v biografii Ingrid Bergmanové dočetl, že v Itálii si „dottore“ říká kdekdo. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že ze druhé série vyprchala z velké části ona hutná sicilská atmosféra, a to nezachránil ani mnohokrát zmiňovaný E.Morricone (mimochodem, hudbu k úvodní sérii zkomponoval R.Ortolani). ()

Série 4 (1989) (S04) 

IV. série má v sobě všechno: osamělého policejního vlka Cattaniho a jeho bezcitného protivníka Tana, neúplatnou soudkyni, cynického novináře, který se ještě jednou postaví na stranu spravedlnosti, sicilského kmotra, nevinné děti, nájemné zabijáky, hluboko zakopané tajemství a propojení světa zločinu, financí a vysokých politických kruhů. „Něco mi slib. Že nebudeš utíkat, až přijde tvůj čas.“ ()

Reklama

Reklama