Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele borsalino k tomuto seriálu (5)

Chobotnice (1984) 

Fouknul jsem si do přehrávače již klasický seriál a je třeba přiznat, že na TV seriál má toto dílko stále vysokou úroveň. Ze začátku prvního dílu je znát pohoda, slunce a moře...idylka však brzy končí a dál pokračuje už jen rozkrývání lumpáren všeho druhu s neskutečně slizkým advokátem Terrasinim (François Périer) a pokračující beznaděj z toho, že se s mafií veze skoro celá Sicílie... po letech jsem si to zase užil. ()

Série 2 (1986) (S02) 

O něco slabší než "jednička", ale stále velmi slušný snímek, který rozhodně stojí za shlédnutí. Každopádně hudba mistra Moricconeho, ta snímek rozhodně pozvedla. ()

Série 3 (1987) (S03) 

Je to skoro neuvěřitelné, že mi "trojka" připadá lepší než "dvojka". Přece jen se Cattani přestal v sobě tolik nimrat, sebral síly a vydal se zase na lov mafiánů. Na scéně se objevuje chladný Tano... Ve snímku je velmi detailně ukázána machinace s penězi i naprostá bezskrupulóznost. A k tomu pořád ty zdánlivé úsměvy a "přátelé", až je člověku mdlo... ()

Série 4 (1989) (S04) 

Musím říci, že jsem byl mile překvapen, jak může být čtvrtá řada o +- šesti dílech napínavá a nerozbředlá. Občas jsou sice vidět určité dějové zkratky a chybky, včetně více chyb skriptu. Jinak i s prodlouženou stopáží jednotlivých dílů si seriál udržuje velmi slušnou kvalitu. Zejména v posledních dvou dílech atmosféra pořádně zhoustne, čemuž významně napomáhá prolínání hudby, vycházející z tísně či smutku a najednou se pod tím začnou postupně prosazovat zlověstné tóny, které nabývají na razanci, až smutek zatlačí do pozadí. To bylo opravdu mistrné a temné. ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Patrně v každém seriálu dojdou tvůrci do fáze, že pomalu začnou vařit z vody a obávám se, že pátá řada toto vodové vaření odstartovala. Přestože mi Cattani občas lezl na nervy svým sebenimráním, tak až s pátou řadou dokážu tuto postavu lépe pochopit, jeho neustálé pochyby, obavy, místy až nerozhodnost. Ale tato postava Cattaniho je daleko více životná než postava Davida Licaty. Děj se začíná opakovat, nelogičností, zoufalých zjednodušení a náhod zásadně přibylo. Na konci třetího dílu jsem myslel, že to vzdám, protože seriál už ztratil to temné napětí, bylo jasné, kdo za jaké provázky tahá, lotři už nejsou někde schovaní, ale klidně si vykládají se soudkyní... a celkově je to takové naředěné. Nakonec jsem sledování dotáhl do cíle a byl jsem rád, že už je konec. Do šestky se asi hned tak nepustím. ()

Reklama

Reklama