Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

leavit 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem seriál měla ráda a tak jsem se rozhodla si ho připomenout. 1. serie: Co se týká děje, tak je na rozdíl od tehdejší seriálové konkurence poněkud slabší, ale zase má méně otřelé téma, dinosaury. Postavy samotné nejsou vymyšleny špatně, jen je jejich vývoj velmi pozvolný a jsou průměrně zpracovány. Nejlépe napsaná je podle mě Marguerite, celkem sympatičtí jsou Roxton a Summerlee, naopak Challengerovo přehrávání mi nesedlo. Nejlepším dílem je Cave of fear (spíše jeho druhá polovina). 55% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pro některé je to kravina, pro někoho část mladí na kterém vyrůstal a já se řadím do druhé skupiny. Viděl jsem všechny díly, sympatizoval s postavami, odpoledne relaxoval u tv a těšil se na každý nový příběh z plošiny. Při opakování už to není tak ohromné, přesto pro mě v pohodě koukatelné. Zaslouží si to daleko lepší hodnocení! (hodnocení za 1. - 3. sérii - konec) ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Názory na tenhle seriál jsou různé, ano dá se na něj dívat, ale otázka je co v něm uvidíme?! Je to naprosto přeplácaný svět, kde jsou různé civilizace, dinosauři, kouzla atd. atd.. tohle je přece uhozený! Kam se poděla trochu logika Jurského Parku, dinosaury beru, ale milion věcí k tomu navíc už ne. Když přidáme herce, kteří už si asi nikdy nikde moc nezahrajou, pak není co řešit. ()

Little bear 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co všichni proti tomuhle seriálu máte. Já jsem s ním maximálně spokojená, děj mě vzdycky bavil, i kdyz byl porad na stejne brdo, a hlavne mi hlavni hrdinove hodne prirostli k srdci. Dávám 5*, i kdyz jsem na konci chtela jednu hvězdičku ubrat za ty posledni dily - hlavně mě tam vytáčelo to, jak vzdycky jeden z hlavnich hrdinu na nekolik dilu zmizel a takhle se to tam stridalo, plus odchod Malona mě hodně mrzel, protoze mi tam pak dost chyběl, uz to prostě něbylo ono a jeste navíc nějaká pitomá Finn jako náhrazka ... hodně velká chyba. Co se týče otevřeného konce, tak taky nejsem zrovna dvakrát nadšená. Nejde o ten konec vesmíru, ale o to, ze kazdý zůstal sám a navíc s tak smutným osudem. Taky mohli udělat happy end. Nejoblíbenější postava: Lord John Roxton, nejoblíběnejší dvojce: Roxton a Marguerite - je jsem prostě zrala ;-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Na zahraničních webech je průběh uskupení, které realizovalo petice pro natočení 4. série seriálu. Po dlouhých dohadech, kdy se plánovalo rozdělení 4. série ještě do dalších řad, popř. různé minisérie nebo závěrečný dvojdíl, nakonec tvůrci vydali pouze prohlášení, že se natáčet nebude, spolu s dokumentem, který stručně odhaluje naplánovaný scénář s rozluštěnými záhadami seriálu. Dokonce vydali v papírové formě dokončení epizody Heart of the Storm (2002), které tvůrci poslali fanouškům, aby ukojili jejich napětí. (Zetwenka)
  • Seriál je voľne založený na románe Arthura Conana Doyla "Stratený svet". (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)

Reklama

Reklama