Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je pro mě naprostou srdeční záležitostí a proto má v mém žebříčku 1. místo. Pár postřehů, že nebyly kdovíjaké triky a nedržel se podle knižní předlohy a bla bla....., tak to mi nevadilo, Jednak jsou na knihu natočeny filmy, tak není třeba i doslovného seriálu, ten se jen inspiroval ale jede si svým stylem a vypráví své příběhy.. Mě si naprosto získali herci, kteří mi sedli naprosto všichni. Hrají svoji postavu báječně a charakterově jsou různorodí a každý má své tajemstvíčko, které vychází postupně na plošině najevo. Každý díl byl prostě svůj a když začal vyprávět svůj jedinečný příběh (včelí království, doba ledová, ráj, cesty do podzemí, lidopi, ufo, masožravé rostliny ehm lidožravá, dinosauři, amazonky, tajemná města, ráj, divoký západ, ztracené civilizace, zkrátka co fantazie dovolí) a dobrodružství provázené vtipnými dialogy, špičkováním Margaret a Roxtona, bylo to primové. Moc a to teda opravdu moc mě mrzí, že tedy 4 sérii nenatočili nechali jak nechali konec 3 řady. PS: tenhle seriál by si to zasloužil, tajně doufám, že ho někdy snad dokončí i když vzdalující se léta od poslední klapky moc nadějí nedávají :(. Dokonce již vydali v papírové formě jeho dokončení epizody "Srdce bouře", které tvůrci poslali fanouškům, prostřednictvím scénáře aby ukojili naše napětí. Viz.zde. Závěr, ale i načrtnutí jednotlivých epizod 4. řady. Viděno: všechny 3 řady po 22 epizodách ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Můj prázdninový seriál před X lety, no jak já ho miloval. Rachel Blakely aka Marguerite je nejerotičtější postava všech dob! A když připočteme Veronicu v tarzaním oblečku z pushup kůže a s pevnejma trojkama, vyleze z toho solidní soft porno, které je po ránu k nezaplacení. Ruku na srdce, kdo může dát tomuhle odpad?! ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

No tak takhle nějak si představuju poplivání symbolů dobrodružných akčních sci-fi. Příběh, který se nemůže rohoupat kam vlastně chce směřovat, lecky podivné kostými a ještě podivnější scénáře. Z těch X dílů co jsem viděl mohu zcela oprávněně říct, že mýtus dinosurů je zde prezentován jedním obrovským dinosauřím lejnem, do kterého když šlápnete, hodně pomalu se dostáváte ven. Jasně že sázka na skoro nahou blondýnku leckdy vychází, ovšem dokáže ona sama utáhnou pajdavý děj? Kdepák! Jedna velká nuda, od první do poslední minuty. A když už se konečně něco ze začátku začne tvářit trochu obstojně, pokoněj to stupidním koncem. Nejen telenovelami jest živo peklo filmové a televizní tvorby. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

OK, asi nemám vkus a pan Artur Conan Doyle se otáčí v hrobě, ale mě se to moc líbí. Nápad natočit dobrodružství na motivy Ztraceného světa není původní, ale seriál na toto téma je skvělý. Vzhledem k tajemnosti plošiny je možné sem nacpat cokoliv a to je právě to dobré. Beru to jako Herkula nebo Xenu - díky rozdílnost témat seriál nezačne nudit, můžeme se dočkat dobrodružných dílů, fantasy, hororu i sci-fi (dodnes si pamatuju na díl, kdy se hrdinové můžou dostat ven, ovšem za cenu toho, že přenesou virus, který vyhladí půlku lidstva). Postavy jsou schématické, ano, ale dobře napsané i zahrané - drsňácký Roxton, který si umí užívat, naivní Malone, mrcha první třídy Margarite, divoženka Veronika, která má inteligence na rozdávání (a herečka to umí zahrát, Rachel Luttrel z Atlantis by se mohla učit), prďoloidní Sumerlee i správný vědecký maniak Challenger. O humor, akci i dobrodružství není nouze. Je to prostě zábava 90. let, jaká už se v dnešní době plné "superinteligentních" "reálných" a pokud možno nekonečných seriálů netočí. EDIT: Nechal jsem se mírně unést... ve třetí sérii bohužel začnou mizet postavy, na kterých to dost stálo a díly začnou být i na mě hodně over-the-top a bohužel i o ničem. Proto zpětně hvězdička dolů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Vůz, se kterým jezdí věštkyně Isadore, je pomalován obrazy, jejichž předlohou byly obrazy od českého umělce Zdeňka Buriana. (DinoRaptor)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)
  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)

Reklama

Reklama