Reklama

Reklama

Ztracený svět

(seriál)
Austrálie / Kanada / Nový Zéland, (1999–2002), 47 h 57 min (Minutáž: 43–44 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Kamera:

Ben Nott

Hrají:

Peter McCauley, Rachel Blakely, Jennifer O'Dell, William Snow, David Orth, Michael Sinelnikoff, Lara Cox, Alan Dale, Grant Bowler, Simmone Mackinnon (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Aby se zachránili, musí členové expedice přežít v podivném světě dinosaurů a najít cestu zpět... (oficiální text distributora)

Recenze (156)

Le_Chuck odpad!

všechny recenze uživatele

Tie dobrodružno-akčno-histroricko-archeologicko-neviemaké seriály sú poslednou dobou ako cez kopírák, len hlavní herovia sa ináč volajú a majú iný ohoz. Ten zbytok je tá istá nuda, klišé, úbohosť. Občas rozmýšľam čo isté skupiny vedie k tomu, aby točili podobné shity stále a stále dookola. Či to je vážne len vidina zárobku. Lebo já mám vážne pocit že to funguje tak, že sa scénárista a režisér stretnú v nedeľu v krčme na pive dohodnú tri časti dopredu a za týžden to natočia. A bubáky sa sypú. Veď ľudia musia mať v neďeľu doobeda niečo pustené. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl jako skalní fanda původní románové předlohy tímto seriálem zklamán. Obzvláště tím, jak volně zachází s motivy původního dílka A.C. Doyla. Časem mě však naprosto strhl. Scénáristi přicházeli se spoustou originálních nápadů, každý díl obsahoval spoustu skvělých hlášek, nemluvě o sympatických hercích (snad až na Malonea) a výbornou hudbou, podbarvující titulky. Škoda, že seriál končí třetí serií, která však má otevřený konec.... Miluju to..4*. ()

Reklama

Morrigen 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám zdejší komentáře, asi nebudu jediná, komu tenhle seriál uvízl v srdci při víkendovém dopoledním sledování :) Má to všechno, co má seriál pro pobavení a zabavení mít - napětí, akci, humor, přátelství, lásku, strach a hlavně spoustu různorodých nepřátel od dinosaurů přes domorodce až po nadpřirozené bytosti. Ono totiž přiznejme si - kdyby byly všechny ty naše seriály tak hlubokomyslné, složité a realistické (jak by si někteří z nás přáli), bavilo by nás je pak ještě sledovat? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov môjho detstva. Veronica Layton (Jennifer O'Dell) mi pomohla prežiť pubertu. Veľmi dobrý seriál s dinosaurami, ale je pravda že dnes tie efekty vyzerajú neskutočne odporne a amatérsky. Pamätám si však, že vtedy som seriál pozeral so strachom v očiach. Vidieť ale polonahú amazonku v zničených šatách mi vždy pomohlo poraziť strach a dopozerať to do konca. Postavy boli zaujímavé a obľúbil som si ich viac. Nemal som rád len starého chrena profesora Challengera. Spomínam si dokonca že som mal rád aj úvodnú znelku. Ešte dnes vo mne spôsobuje veľa spomienok na seriál. Niekedy je človeku ľúto za týmito seriálmi našeho detstva. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Moje seriálové guilty pleasure. Knihu jsem zatím nečetla, i když bych chtěla a teď už ji konečně i mám, a filmy ze série Jurský park mě nikdy moc nebavily. Ale seriálu Ztracený svět jsem podlehla hned. Mám asi slabost pro dobrodružné seriály z minulosti :D Velkou zásluhu má na tom podle mě obsazení, kde se sešli výborní herci jak z domovské Austrálie, tak odjinud. Marguerite Krux je spolu se Sam Carterovou (SG) moje nej ženská seriálová postava a lord Roxton býval můj dívčí crush. Když se to vezme kolem a kolem, nevím, proč bych tenhle zábavný i dramatický dobrodružný seriál nemohla milovat i navzdory ukrutně nízkéhmu hodnocení. Lidi neví, co je dobrý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer O'Dell (Veronica) si sama navrhla seriálový "outfit". (rador)
  • Stratený svet sa dočkal troch sérií, no zostal nedokončený kvôli finančným problémom. (Greenpeacak)
  • V pilotním díle ztvárnil postavu Neda Malona kanadský herec William DeVry, kdežto ve zbylých epizodách jeho krajan David Orth. (Jorge87)

Reklama

Reklama