Reklama

Reklama

The Walking Dead: World Beyond

(seriál)
  • USA Monument (pracovní název)
Trailer
USA, (2020–2021), 16 h 32 min (Minutáž: 44–58 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alexa Mansour, Aliyah Royale, Hal Cumpston, Nicolas Cantu, Nico Tortorella, Annet Mahendru, Julia Ormond, Joe Holt, Aaron Snyder, Christina Marie Karis (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

The Walking Dead: World Beyond je seriál, který se odehrává 10 let po pádu civilizace v Nebrasce. Hlavní postavy Iris a Hope žily bez větších problémů, dokud se do jejich osady nedostala tajemná zástupkyně Občanské republiky. (Doomcourier)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (22)

The Walking Dead: World Beyond (2020) 

1. Řada: * Naprostá tragedie a zbytečnost. Opálená machna, protivná pichna, polo-retardovaný tlusťoch a rádoby Sheldon apokalypsy oblečený v manchesteru se vydaly na cestu ("y" protože se vydaly děti)...Pak je tu ještě hezounek-buzna a pichna-z-ruska (Nina z The Americans), která hraje hrozně. Její póza drsného chlapa působí spíš jako militantně emancipovaná lesba, než jako "slečna-drsňák". Všichni mají samozřejmě nějaká traumata. To je jasné. Jejich rozpitvávání se věnuje 75-80% seriálu. Vše ostatní je tam tak nějak navíc. Zlá korporace "tři kruhy" je tam jen kvůli provázanosti na FTWD a vše okolo ní je hrozně povrchní. To že se čtyřka harantů chová jako retardi a měly být potravou už v cca druhé epizodě jen umocňuje idiocii děje. Jediné co opravdu upoutalo je inovace ohledně mrtvoláků. Včelí hnízdo... siamská dvojčata... plynová maska... mech a kapradí... je toho snad v každé epizodě něco. Bohužel to ale nijak nevyváží nechutnou nudu a nezajímavost postav. V polovině seriálu (u třetího hodnoceného odpadu) jsem měl chuť přestat. A to je špatný. Prosím druhou řadou nepokračovat!!!! 2. Řada: ** tak bohužel pokračujeme (naštěstí poslední řadou). Řada pokračuje v odpadním trendu 3/4 řady. Platí komplet vše co v předchozí řadě. Poslední třetina se snaží dohnat co se dá a občas jí to i vychází. Čím ale přispívá asi nejvíc je (paradoxně) pětiminutová potitulková scéna. Ta totiž definitivně propojuje ”beyond” s první řadou TWD i těm co si nevšimli mrknutí už v první polovině řady (článek na zdi) dostali naservírováno hned celé video. To co je na ní ale idiotské (a smutné) je směr, kterým celý WD svět nasměrovali. 1) padla odpověď, že vše vzniklo někde v Kanadě ve vojenské laborce. 2) existují “variace/mutace” mrtvoláků. Jak jsme tedy mohli nejen slyšet ale i na vlastní oči vidět… máme tu psycho-zombie. Šeptači by se mezi nima potrhali nejen smíchy :). Podrobněji u každé z epizod. ()

Brave (2020) (S01E01) 

Ok... máme tu spin-off mrtvoláků, kdy se ukazuje jak mocná je organizace "tři kroužky", kterou známe už z "Fearu"... celkově zatím spíš nuda. ()

The Blaze of Gory (2020) (S01E02) 

Tak tohle je špatný... pichna, machna, guma a manchester se vydaly na výlet. Za nima buzna a ruska (Nina z "The Americans"). Prakticky všichni se chovají jako paka a většinu času žvaní a dementně vzpomínají. Hodně špatný. ()

The Tyger and the Lamb (2020) (S01E03) odpad!

Tak je to definitivní... 4 vypatlaná děcka a jejich duševní problémy otravují vše... jdou hořící skládkou (nedusí se, otravu neřeší), bojí se "zabít" cokoliv co chrčí okolo a scény (kdy se bojí), prokládají žvaněním. Nepomáhá ani o dvě třídy lepší/inovativní přístup k maskám mrtvoláků (minule úl, teď plynová maska). Celkem mě baví duo buzna-ruska, která má nadpřirozené schopnosti (nebo jsou geniální stopaři a mentalisté). ()

The Wrong End of a Telescope (2020) (S01E04) odpad!

Nuda pokračuje... důvod proč tohle vzniklo nepochopím (a proč to má mít víc než jednu řadu). Přemýšlím, že co by mohlo vše ještě zhoršit je max nějaký artový experiment (náznak u tance v tělocvičně by tu byl)... ultra retardace ve formě "dobiju ho pěstičkama" nasadila všemu korunu. Každopádně nejhorší z 3 seriálů bez diskuze. ()

Madman Across the Water (2020) (S01E05) odpad!

čím víc flashbacků, tím víc Adidas... co na tohle říct? místo toho aby se děj sunul (potenciál je jako stodola) se děsně prohlubuje psychologie postav (které mi jsou totálně u zadele). ()

Shadow Puppets (2020) (S01E06) 

Debilita scénáře je neskutečná... jedna hvězda je za to, že alespoň malinko něco dělo. Nicméně před odpadem tuhle řadu opravdu nezachrání už nic. ()

Truth or Dare (2020) (S01E07) 

Krom jakéhosi laciného zvratu nakonec prakticky o nic nejde. Děj se sice malinko posunul, ale nijak závratně ani významně. Většina času se vrtáme ve flashbacích. ()

The Sky Is a Graveyard (2020) (S01E08) odpad!

100% čistého odpadu hrabání se v minulosti postav (která me vůbec nezajímá). ()

The Deepest Cut (2020) (S01E09) 

Opět miliarda flashbacků a díky tomu, že se skupina rozdělila má scénár více šancí na konverzační cvičení a artové experimenty. Děj se posunul minimálně a prakticky informačně nejcenější je posledních 5 minut. Zbytek není potřeba ani sledovat. ()

In This Life (2020) (S01E10) 

Závěr samozřejmě vrchol trapárny, kdy se vlastně naprosto nic neuzavře. Sice se toho stane víc, než za posledních 5 epizod dohromady, ale... koho to už po tom co prokoukl o jaký jde odpad zajímá. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Řada pokračuje v odpadním trendu 3/4 řady. Platí komplet vše co v předchozí řadě. Poslední třetina se snaží dohnat co se dá a občas jí to i vychází. Čím ale přispívá asi nejvíc je (paradoxně) pětiminutová potitulková scéna. Ta totiž definitivně propojuje ”beyond” s TWD i těm co si nevšimli mrknutí už v první polovině řady (článek na zdi) dostali naservírováno hned celé video. To co je na ní ale idiotské (a smutné) je směr, kterým celý WD svět nasměrovali. 1) padla odpověď, že vše vzniklo někde v Kanadě ve vojenské laborce. 2) existují “variace/mutace” mrtvoláků. Jak jsme tedy mohli nejen slyšet ale i na vlastní oči vidět… máme tu psycho-zombie. Šeptači by se mezi nima potrhali nejen smíchy :). Více u jednotlivých epizod ()

Konsekans (2021) (S02E01) odpad!

Fascinuje je mě, že rok po tom co se stal “beyond” fiaskem se autoři nijak nepoučili a pokračují ve stejné nudné slátanině bez JAKÉKOLIV změny (teda guma a manchester zatím nikde, sledujeme jen machnu a pichnu). Jako bonus, aby toho nebylo dost dokonce přidali navíc “schizo-vize”, které mě doslova sraly. No začátek konce tedy bomba (ještě že už teď víme, že seriál touto řadou končí). ()

Foothold (2021) (S02E02) 

OK. Linie machna: něco se děje, méně se žvaní, ale ty její halucino-výjevy jsou tragédie. Její linie je nejzajímavější. Linie pichna: hnus. Užvaněnej hnus. Naprosto nuda. Linie guma: novinka… sice vůbec nepamatuju, kde se vzal, tu se vzal u někoho v autě, ale alespoň je to zajímavé. A kde je linie manchester? Mimochodem opět si nevybavuju jak to s nim dopadlo minule. ()

Exit Wounds (2021) (S02E03) 

Aaaah…. Linie manchester je tady. A vnáší do děje idiocii (fetišisti přes oči… originální, ale debilní… logika “masky”… kůň ji nepotřebuje?), jaký má dějových smysl tohle daní na “originalitu”? Epizoda celkem dost pozornosti věnuje pipce s jizvou (aka Rusce). A to není taky vůbec žádná hitparáda. Série prostě jede v kolejích co vytyčila předchozí řada. Navíc linie machna se najednou zvrhla v brutálně nudné konverzační cvičení. ()

Family Is a Four Letter Word (2021) (S02E04) 

Malé bezvýznamné plus dostala epizoda za “článek na zdi” (odkaz na TWD) a celkem významné mínus za propojení několika dějových linek. Velké “réunion” totiž srazilo úroveň všech linek na “žvaníme a děje se kulový”. Co si zasloužilo hvězdičku je pouze linie guma. Ta jediná drží alespoň trochu tempo. ()

Quatervois (2021) (S02E05) odpad!

Naprosto o ničem. Zatím nejhorší epizoda druhé řady. Nudná, utahaná, 100% žvanění. ()

Who Are You? (2021) (S02E06) 

Propojení “helmet-hair” ropuchy z TWD opět přidalo malé bezvýznamné plus. Obřím mínusem je scénář. Takové idiocie co se tam zase děje… kraluje homo-debil (co se klidně zavře v mrazáku bez kliky) a tlustá machna, která se chová jako tupá slepice (i když ví, že dělá zástěrku) a navíc posílá na vlastní pěst vzkazy do vesnice? Ale naprostým vrcholem idiocie je pro mě kompletní ignorance konce minulé epizody. Jako opravdu není zapotřebí vysvětlit co se stalo gumě, když ho čapli s náklaďákem? Sorry, ale tohle opravdu za průlom v dějí nevidím. ()

Blood and Lies (2021) (S02E07) 

Jakmile se eliminují idiocie a epizoda se soustředí na děj (přicházejí odpovědi na všechny otázky) je z toho jiný seriál. Nebýt té pachuti v puse po 16ti vyloženě retardovaných epizodách, možná bych dal i víc. ()

Returning Point (2021) (S02E08) 

Jsou věci, které prostě nepochopím. Třeba proč vypasená machna nosí elastické oblečení (vypadá jako jitrnice) a hubená pichna vytahané maskáčové tričko (jako pytel natažený na ramínku na šaty). Nebo, proč když seriál rozjede (po staletích) zápletku a má 3 epizody do konce se stále zabývá konverzačním cvičením o nesmrtelnosti chrousta (celá linie s manchesterem je úplně zbytečná) a sekne se na “lockdownu”. Co se musí nechat je, jak je “helmet-hair” ropucha efektivní a logická. Kdyby takhle fungovala celá série, má 1/3 epizod a je to pecka. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Reklama

Reklama