Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a charismatická Iman Vellani v hlavní roli ve slabším příběhu s trochu divným vyprávěním. Průměrná série od Marvelu, která svým příběhem neoslní, což je asi největší problém, ale taky je to asi tím, že už od Marvelu jsme viděli hodně a máme vysoká očekávání. Jakožto takový prequel k dalšímu filmu Cpt. Marvel, tak nemám moc velké naděje na úspěšný film, ale budu rád, když mě film přesvědčí naopak. Pákistánská kultura ale byla dobře vyobrazena, hodně scén mi zde přišlo zbytečných, některé ale zase byly hezky provedené. Škoda, že napětí je tu téměř nulové a zápletka nezajímavá. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kamala Khan je první superhrdina, který má za sebou normální, kompletní, fungující a podporující rodinu (oba rodiče, sourozenec) a ani si nenese si v duši rodinné trauma. Což je velmi osvěžující a nové. Také je prvním superhrdinou, který má víc opravdových přátel a doslova čerpá podporu z nevirtuálních sociálních sítí. Těším se na další věci, ve kterých se objeví. Ať budou jakékoli. P.S. Pokud mám kritizovat, tak délku páté epizody. 30 minut je prostě málo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení a neprávem podhodnocená marvelovka, která je sice úplně jiná, než všechny ostatní, ale přesto je esencí starého dobrého superhero origin příběhu, který mi přes všechna ta multiverse blbnutí už dost chyběl. Iman Vellani je roztomilá a role ji skvěle padne, vizuál sympaticky barevný a hravý. Celý ten dotek bollywoodu je vyloženě boží včetně hodně specifického soundtracku. Divák se dozví i něco málo o indicko-pákistánské kultuře a neveselé historii, byť místy by to vzdělávání nemuselo působit tak okatě. Na druhou stranu, lehké napojení MCU mytologie právě na historii tu bylo fajn a trocha toho vysvětlování bylo potřeba. Kdo čeká klasický akční digifest, bude určitě zklamaný, ale kdo má rád více character-driven záležitosti, v tomto případě ještě v rozverném teen hávu, nemusí být vůbec zklamaný. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak špatný, ale asi jsem čekal víc. Je to takový teenage seriál, jenže já bych spíš tuhle postavu viděl ve filmu. To se teda povede ve snímku The Marvels. Tohle je takový origin postavy pro lidi co neví vůbec kdo to je. Marvel si tak snaží získat další diváky, hlavně teda divačky mladšího věku. Nijak mě tam nic extra neotravovalo, jenže na zadek jsem si z toho nesedl. Snad to bude ve filmu lepší. 60% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ms. Marvel? more like Ms. Midvel...... Chtěl bych tomu dát víc za tu jinakost a žánrovou variabilitu poněvadž jsem vždycky rád když Marvel experimentuje, jenže ta superhrdinská linka - která je v podstatě jeden velkej teaser na druhej díl Captain Marvel - mi fakt nesedla a tuplem nebavila. Zásadní problém taky tkví v tom, že už začínám být přehlcenej marvelovskejma seriálama - jelikož ve filmový podobě by daný koncepty byly mnohonásobně zajímavější - a celkově fází 4 která čítá 6 filmů a 7 seriálů s fakt k posrání velkou stopáží 50 hodin, ačkoliv nemá žádnou konkrétní vizi, protože krom pár čestných výjimek (No Way Home, Loki, Moon Knight, Multiverse of Madness) jde o relativně průměrný stand-alone projekty který připomínaj prefabrikáty pásový výroby – u Disneyho zkrátka hraje prim kvantita před kvalitou. A přestože nás čeká ještě mnoho překvápek a splnění fanouškovských snů v podobě Multiverza, panuje u mě dojem, že se studio Zázrak po ENDGAME paradoxně vyčerpalo...... no a kdo seriál odsuzuje jen proto že hlavní hrdinka je pákistánka je prvotřídní pičus. Druhá série není potřeba. Ale jako zvuková kulisa ujde. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Když Bruno (Matt Lintz) předává Kamale (Iman Vellani) rukavice, zeptá se ho: „Are those Photon gloves?“ Jedná se o odkaz na Martu Rambeau (Lashana Lynch), která měla ve filmu Captain Marvel (2019) přezdívku Photon, a také na Monicu Rambeau (Teyonah Parris), která se tak nazývá v komiksech, poprvé v sešitu „Avengers: Unplugged #5“ z dubna 1996. (Kubaaa97)
  • Ve scéně z obchodu Circle Q si můžeme všimnout za Brunem (Matt Lintz) bankomatu s QR kódem. Pokud jej naskenujeme, dostaneme se na digitální kopii sešitu „Magnificent Ms. Marvel #1“ z března 2019. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama