foto

Igor Bareš

  • nar. 15.4.1966 (52 let)
    Olomouc, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pochádza z Olomouca. Herectvo vyštudoval na JAMU v Brne. Pôsobil v činohre Národného divadla v Brne a od roku 2005 bol v pražskom Národnom divadle. Od tohto roku sa jeho domácou scénou stáva Vinohradské divadlo. Prvú výraznejšiu úlohu stvárnil v road-movie Výlet, režisérky Alice Nellis. Charakterovo rôznorodé úlohy stvárnil napríklad vo filmoch Sluneční stát, Hezké chvilky bez záruky, či Muži v říji. V dráme Krev zmizelého hral bezcharakterného zlodeja a kolaboranta, z ktorého sa stane horlivý prisluhovač komunistov. Uplatnil sa i v mnohých televíznych filmoch (Boží duha) a seriáloch (Četnické humoresky, Hraběnky, Znamení koně, Život a doba soudce A.K.). V trojdielnej minisérii Horiaci ker o začiatkoch normalizácie stvárnil zákerného majora ŠtB. Podobne nesympatickú postavu hral i v dráme Fair Play o dopingu socialistických športovcov.

HBO Europe

Herecká filmografie

Filmy

2019 Léto s gentlemanem
2018 Policejní historky
2017 Zádušní oběť (TV film)
Špindl
2016 Anthropoid
Lída Baarová
Prázdniny v Provence
Případ pro malíře (TV film)
2015 Americké dopisy (TV film)
Cesta do Říma
David
2014 Fair Play
Listopad
Na druhý pohled (TV film)
2013 Hořící keř (TV film)
2012 7 dní hříchů
Bastardi 3
Můj vysvlečenej deník
Vánoční hvězda (TV film)
2011 Bastardi 2
2010 Největší z Čechů
2009 Aljona (TV film)
Dům U Zlatého úsvitu (TV film)
Muži v říji
Nepolepšitelný (TV film)
Post Bellum (TV film)
2008 David a Goliáš aneb Pepička to zařídí (divadelní záznam)
El Paso
Prádlo, prádlo, spodní prádlo
Trofej (TV film)
Šejdrem (TV film)
2007 Boží duha (TV film)
Láska In Memoriam (TV film)
Tajnosti
2006 Hezké chvilky bez záruky
Poslední vlak
Schröderův báječný svět
Swingtime (TV film)
To horké léto v Marienbadu (TV film)
2005 Kamenný klíč (TV film)
Krev zmizelého
Rajónové blues (TV film)
Sluneční stát
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
2004 Hodný chlapec (TV film)
2003 Janek nad Janky (TV film)
Malovaný děti (TV film)
Pátek čtrnáctého (TV film)
Taťka (TV film)
2002 Byla láska... (TV film)
Udělení milosti se zamítá (TV film)
Výlet
2001 Podzimní návrat
1999 Startování za tepla (TV film)
1998 Andělé (TV film)
Stromy umírají vstoje (TV film)
1996 Tomáš Becket (divadelní záznam)
1995 Posel (TV film)
1993 Kouzelná noc (TV film)
Případ Auffenberg (TV film)
Racek (TV film)
Zobani (TV film)
1992 Dáma a smrt (TV film)
Sci-fi aneb Slavný Peterka (TV film)
Tvář za sklem (TV film)
Zítra to spustíme (TV film)
1991 Sen o bílém volu (TV film)
Černá Fortuna (TV film)
1990 O Radkovi a Mileně (TV film)
1989 Poklad rytíře Miloty
1988 Bratr Paleček (TV film)
O komtesce a zbojníkovi (TV film)
Zkušební doba (TV film)
Ztráta paměti (TV film)

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Výstřel (E11)
Rodokmen (E09)
Obraz (E08)
další epizody (10)
Profesor T. (TV seriál)
Prostředník (E08)
Smrt v maskách (E07)
Tamara (E06)
další epizody (8)
Rodinné vztahy (TV seriál)
Vzteklina (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Smrt v jezerní kotlině (S01E07)
Specialisté (TV seriál)
Burzovní horečka (S01E07)
Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (S01E12)
Zjevení (S01E11)
Trapný padesátky (TV seriál)
Splněný sen (E12)
Mladá, krásná, nadějná (E05)
Zrození (E02)
další epizody (4)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dražba (E12)
Bestie (E10)
Dopis se záhrobí (E09)
další epizody (10)
Policie Modrava (TV seriál)
Nehoda (S02E01)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Chlad (S01E08)
Ministrova dcera (S01E07)
Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Rapl (TV seriál)
Tichá voda (S01E11)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Poslední případ (S02E08)
Krádež století (S02E07)
Olizovač (S02E06)
další epizody (7)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (6)
Stopy života (TV seriál)
Na dřeň (S02E08)
Poslední návrat II. (S02E07)
Poslední návrat (S02E06)
další epizody (5)
Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2014 Bastardi (TV seriál)
První republika (TV seriál)
Eskamotér (S01E20)
Svědci z onoho světa (S01E19)
Láska je utrpením (S01E06)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Klubové barvy (S01E14)
Smrt novináře (S01E13)
Důvod k zabití (S01E12)
další epizody (12)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Válka pokračuje (S01E07)
Střelec (S01E06)
Paulusová versus Paulus (S01E03)
další epizody (4)
Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
2012 Život je ples (TV seriál)
Nebe je moudrý a zlatý (E16)
Podezření (E15)
V sedmém nebi (E14)
další epizody (9)
Vetřelci a lovci (TV seriál)
Užij si se psem (E03)
Vyprávěj (TV seriál)
Favorit (S03E25)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Černý Mušketýr (S03E02)
2011 Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (13)
Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)
Vyprávěj (TV seriál)
Přijímačky (S03E10)
Akce Zet (S03E08)
Delegace (S03E04)
další epizody (4)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
3:2! (S01E19)
2009 První krok (TV seriál)
O krok vpředu (E13)
Nečekaná zkouška (E10)
Největší fór (E09)
další epizody (6)
Škola pro život (TV seriál)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Louky naproti (E17)
Vyrovnané účty (E16)
Nejdelší most světa (E14)
další epizody (15)
Trapasy (TV seriál)
Horákovi (TV seriál)
Nepodceňuj sílu pakoně (S02E17)
Zpátky do školy (S02E16)
Mnoho povyku pro nic (S02E15)
další epizody (23)
2006 Horákovi (TV seriál)
Šestý smysl (S01E16)
Maminka (S01E15)
Strýček z Ameriky (S01E14)
další epizody (16)
Krev zmizelého (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
Černí baroni (TV seriál)
Vdova po hrdinovi (E05)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Grunt (S01E07)
1996 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
1995 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Tabatěrka (E08)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Camel story (E02)
1991 Štúrovci (TV seriál)

Dokumentární

2012 Film o filmu: 7 dní hříchů (TV film)
2011 Film o filmu: Autopohádky
Film o seriálu Život je ples (TV film)
2010 Sny o tátovi (TV film)
2008 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Igora Bareše (S03E27)
1992 Smrt Anežky Hrůzové (TV film)

TV pořady

2016 Vaříme s Vendy (TV pořad)
2015 Český lev 2014 (TV pořad)
2013 Copak bych vám lhal? (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
2011 Všechno nejlepší (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Kryštof - Střepy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace