Reklama

Reklama

Tančící vítr

  • Česko Tanečnice (více)

Malá dívka se těžce zraní při pádu z koně a zůstane na vozíku. Tatínek - vdovec obstará mladou ženu , která pomocí nové metody - zooterapie se snaží děti léčit. Po prvotních neshodách - kdy se malá pacientka brání , zaznamenává mladá žena výrazné zlepšení. Až teprve vlastní kůň pomůže vrátit se malé dívce do běžného života a najít i novou maminku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Filmů s tématikou zranění a následné rehabilitace dítěte po pádu z koně, je řada. Nejznámější je Zaříkávač koní. Téma pozvolného zařazování postiženého dítěte na vozíčku znovu do běžného života není tedy nikterak originální, ale v tomto snímku určeném převážně mládeži je pojato trochu výchovně a trochu dramaticky, zvláště v situacích, kdy není v krizi nablízku nikdo, kdo by pomohl a tak záleží jen na postiženém, jak se s situací sám vyrovná. Kromě rehabilitačního cvičení zde hraje hlavní roli psychika. Snímek je poučný, stojící za shlédnutí a moje malá vnučka milující koně mě přiměla dát hvězdičku navíc. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Pro mladé holčiny, které touží mít doma na zahradě koně, je to fajn film. Trochu toho dramatu v úvodu je donutí se dívat, je tam i nějaké to morální poučení, hezká příroda, na závěr i akční honička (tak akční, jak jen postava na vozíčku může být - a to nemyslím nijak urážlivě vzhledem k handicapovaným lidem, ale spíš jako posměch filmovým tvůrcům. Zkrátka mi to do filmu vůbec nesedělo a přišlo mi to jako zbytečná snaha o dramatičnost.), klasicky naivní americké dialogy, ještě okořeněné nádechem filmového retra... zkrátka hezky zabitá hodinka a půl pro zbytek diváků. Na mě tohle nějak nezafungovalo a takový Zaříkávač koní je rozhodně lepší volbou, pokud už chcete vidět film s podobnou tématikou. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama