Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (225)

silentname 

všechny recenze uživatele

Bol som asi jeden z tých optimistov, ktorý v tento film celkom veril. Mal zaujímavé obsadenie, máme tu ďalšiu misiu na Mars, plus sme tu mali chlapca, ktorý sa na Marse narodí a rozhodne sa ísť na Zem zoznámiť s jedinou osobou, s ktorou sa spoznal cez internet. A všetko je na Zemi úplne iné, no súčasne je to pre neho fascinujúce a vznikne tu medzi nimi aj láska. Začnem s pozitívami filmu, lebo úprimne, je tu dosť dobrých momentov, ktoré stojí za to spomenúť. Carla Gugino je veľmi dobrá a asi aj postava, ktorej najviac vo filme verím. Britt Robertson ako Tulsa je zaujímavá a dobre vyprofilovaná a mám pocit, že medzi ňou a Gardnerom (Asa Butterfield) je aj reálna chémia a herecky si rozumejú. A majú medzi sebou pár pekných scénok, ktoré sa mi páčili. Dokonca musím povedať aj, že keď tu máme scénku, kde sa akože vzali a všetci na nich začnú sypať lupienky kvetov, to som sa úprimne pousmial. Bolo to milé a vtipné. Ale miestami humor funguje a inokedy zase nie. Naopak skôr mám pocit, že keď sa film skutočne snaží byť vtipný, tak to moc nefunguje. Okrem toho tu musíme mať aj neskutočne melodramatický scenár a potrebujeme tomu dať väčšiu dávku urgencie, no osobne, toto ma nebavilo. Vieme presne ako to dopadne a jediné čo to robí je zabíja čas. A občas mám pocit, že niektoré scénky mohli vyplynúť trošku inak. Ako napríklad keď prvýkrát chyti Gardner Tulsu za stehno. Prečo nie za ruku? A prečo to je jej príjemné a milé? Momentky tohto typu to pre mňa skutočne robia menej zaujímavých než by som ja chcel. Celkovo keď to vezmem, tak som si flim v pohode užil a hodnotím ho ako okey a pozerateľný. Ale nebude to filmom, ktorý mohol vzniknúť, keby do toho dali trošku originálny koncept. A v tomto to najviac zlyháva. "The Space Between Us" sa tak stáva len ľahkou jedenkrát zhliadnutou sci-fi jednohubkou. A je to proste len okey. Hodnotenie: C+ ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jo, je tam plno "blbostí", ale je to safra film :D :D Plno nejasností a nesrovnalostí, ale Asa je prostě Božský :) :) Bavil mě svým výkonem a tou myšlenkou, že letí na Zemi a není si jist, co tam bude a nebude...Samotný film mě zaujal již před rokem, ale mít na to více času a prostoru, myslím si, že by tam nebyla potřeba "kopírovat" tolik co již známe. Bylo to příjemné, předvídatelné a takové miloučké :) :) Čtvrtá * je jen pro Asu, jinak by to byla "trojka" jak vyšitá :) :) Ta myšlenka - Mars - Země - dítě - super nápad :) ()

Reklama

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Prvních padesát (!!!) minut neuvěřitelně nudných a předvídatelných, pak se to trochu zlepší a občas natrefíte i na lehce humornou scénu. Hudba dost otravná .Bohužel je to celé plné levného sentimentu. Představitelka Kendry na pěst. Ostatně to samý platí pro představitelku Tulsy. Příšerná scéna, když Tulsa hraje na klavír v obchoďáku. A ten výbuch? To si snad už dělaj srandu. Oldman neměl šanci to zachránit. Spíš nechápu, jak v něčem takovym mohl hrát. Ale sranda byla, když Gardnera tahali z tý vody ve slowmotion, to jsem se celkem pobavila. Navíc je někdy od dvacátý minuty jasný, kdo je ve skutečnosti jeho fotr. "You're my father!" "Yes!" Fuj. Chtěla jsem dát jednu hvězdičku za celkem pěkné záběry krajiny, ale i to by bylo moc. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Typická jednoduchá filmová záležitost, která člověka uchvátí srdcervoucím trailerem, jenž nám ale odkryje to všechno povedené na samotném snímku. Oproti tomu ale sympatická mladá dvojice Butterfield/Robertsonová mě i jednotlivě v žádném jejich průměrném filmu nezklamali (výjimkou je možná Brittina Země zítřka). Místy dojemné na 5 hvězd, místy kostrbaté až na ty kruté tři. Vytvořme z toho tedy průměr těchto faktorů. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsem jednoduchý člověk. Je tam vesmír, je tam romance, je tam sentiment, má to pěknou hudbu (Andrew Lockington se dá odhadnout od prvních tónů), má to úžasné záběry jak z reálné Země, tak z CGI verze Marsu a co víc, má to sladkou Britt Robertson a skvělého Garyho Oldmana. A nakonec mi ani vůbec nevadí, že je to vlastně výtažek ze všech možných, novějších i starších, sci-fi, trochu naivní a plné logických děr a vlastně i šablona od začátku do konce a člověk prostě tak nějak tuší, jak to přibližně dopadne. Nenáročný, neinovativní, ale velmi milý film. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu měl být Out of This World, ale byl změněn na The Space Between Us. (tessincolor)
  • Ked Gardner a Kendra idú na Zem, sú v beztiažovom stave. Gardnerove (Asa Butterfield) vlasy sú však v pôvodnom stave, hoci sú dosť dlhé na to, aby sa vznášali. (Astonko)
  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)

Reklama

Reklama