Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James J. Braddock, přezdívaný Cinderella Man, se v polovině třicátých let stal idolem miliónu prostých Američanů. Má tři děti a nadevše miluje svou manželku Mae. V kariéře má slušně našlápnuto, ale tak jako ostatním ani jemu se nevyhne hospodářská krize ve 30. letech 20. století. Nepřízeň osudu ani obnovená zranění mu nezabrání v tom, aby šel za svým cílem. Rozhodne se vrátit do ringu. Nikdo nevěří, že by mohl mít šanci uspět, ale podceňovaný boxer začne vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém si najít práci, se najednou stane neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholí soubojem se světovým šampiónem těžké váhy Maxem Baerem, který během zápasu v ringu usmrtil dva své protivníky. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (712)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Drama, které Vás nenechá ani chvíli v klidu. Životní příběh boxera Jamese J. Braddocka je natolik silný, že nad tím zůstává rozum stát. Jeho vůle udržet početnou rodinu za hospodářské krize pohromadě, je prostě obdivuhodná. Dokonce jsem se přistihl, jak to se mnou cuká, když se Braddock bil v ringu s nalomenou rukou jen proto, aby měly děti co jíst a nutno dodat, že takhle se mnou nezahýbal snad ani Rocky - 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který zavádí do boxerského ringu, v němž není nouze o napětí, krev, zranění, odvahu, nervy, motivaci či taktiku. Mimo něj se odehrává velmi zdařilý příběh, který napsal sám život. Tento snímek dává možnost utvořit si obrázek o krušné době, kdy hospodářská krize zkouší, co která rodina bude schopna vydržet. James J. Braddock se práce nebojí, ovšem nejlépe se mu maká v ringu, což je mi sympatické. Ve srovnání s Rockym je Těžká váha více napínavá, pokud jde o závěrečný boj, avšak Italský hřebec si získal moji přízeň ve větší míře a na delší dobu. Braddockovi soupeři nemají (narozdíl od protivníků Rockyho) žádné charisma, což je trochu škoda. Celkové hodnocení - 4* - je podle mého velmi slušné. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Sterilný akademizmus vypreparovaný od skutočných citov. Formálne čisté remeslo (až na strih v súbojoch - tak zle spravenú montáž som už dlho nevidel), ovšem bez štipky réžijnej invencie. Osobne mi vôbec nevadí, že ten film nie je o boxe (čo ostatne zdôrazňuje v jednom dialógu aj postava Paula Giamattiho). Žiaľ, imho nie je ani o v súčasnej Amerike neustále propagovanom návrate k oslave tradičných hodnôt - súdržnosť rodiny, viera v samého seba, vôľa neustúpiť, atď... . Tento film je iba veľkým a chladným kalkulom, vydieračsky hnaným hladom za pozlátkami ocenení, samozrejme zubami-nechtami snažiaci sa tváriť ako dielo reflektujúce vyššie nastolené sociálne otázky. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Howard umí pohnout s tolika emocemi, kolik se jich jen v lidském duševnu nachází; s tímto filmem mne (zejména ke konci) dostával pravidelně. Škoda, že je to celé tak do-očí-bijící a popotahování jaksi vynucené - pokaždé se dostavil (oprávněný) pocit, že ty nejsilnější scény jsou umělé až na půdu. Co dodat, mno, jinak je Těžká váha povedeným snímkem od zručného režiséra a se skvělými herci, jen měl být trochu více... přirozenější. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další silný příběh o jedné nezlomné boxerské duši, a současně další významný zářez do filmové oblasti s podtitulem sportovní drama. Howard je více než zručný a zajímavý režisér, který nikdy vyloženě nezklame, a Crowe je momentálně jedním z nejlepších hollywoodských herců, kterému divák za každých okolností ochotně drží všechny palce. No a jejich spolupráce dopadla stejně jako v Čisté duši více než uspokojivě - příběh plný osvědčených, avšak povinných klišé (hádejte, jakpak to asi skončí), nesmírně sympatický hrdina, výborně natočené scény z ringu a pravé boxerské srdce, které diváka téměř donutí koupit si rukavice a zasvětit se do tajů právě tohoto ryze amerického sportu. Ano, vše je na svém místě možná až příliš a tvůrci, jakkoli precizně a obratně, předkládají divákovi jen a pouze to, co předem vidět chce. Neříkám, že je to špatně, to slovo je samo o ssobě vzhledem k předchozím superlativům neadekvátní, ale pionýrem boxerských dramat se Těžká váha zkrátka nikdy nestane, snaží se o to až moc.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci použili historické automobily patřící kanadskému muzeu Halton County Radial Railway. (HellFire)
  • Fyzická příprava, kterou Russell Crowe (James Braddock) prošel, byla mimořádně náročná: "Koupat se deset i dvanáct hodin ve vlastním potu... na to si člověk zvyká těžko. V jednu chvíli jsem se zmínil fyzioterapeutovi, že už tři dny mám tmavě hnědou moc. A on: 'Člověče, tyhle věci mi musíš říkat dřív! Jsi klinicky dehydratovanej a tvoje tělo začíná požírat vlastní svalovou tkáň!' Po týdnu řekl Ronovi: 'Tohle má pokračovat ještě šestatřicet dní? To nemůžeš myslet vážně!' Ale já to vnímal tak, že jen dělám svou práci, což znamenalo vlézt do ringu a dělat to, co po mně režisér chce." (NIRO)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama