Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 5
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 991)

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Titanic je jediný film, který si může říkat Megafilm, gigafilm, film, který změnil dobu, cokoliv... James Cameron je král režisérů, nikdo a nikdy ho nemůže dohnat, protože to, co předvedl ve filmu, je tak báječné, skvělé a silné..... --- A po shlédnutí 3D, bych hodnotil ještě 50x *****!!!! ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem musel jít , protože v té době jsem byl zamilován až po uši a měly jsme krátce po svatbě. Už proto že " rande " dopadlo dobře a já držel ruku zřejmně tak jak bych měl , vzpomínám na tenhle film v kladném. Ale.... Kdyby vypustily cca 2 hodiny prostředku filmu , hodnotil bych 5* - takhle jsem bohužel koukal na romantické drama , na pozadí katastrofy. Romantickou část filmu měl režisér natočit jako samostatný film , a měl by 2 filmy za cenu jednoho. Bohužel pokažením zážitku s romantikou , uděluji jen 3* Bohužel. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Viděno opět po dlouhé době...Efekty výborné, skvělé zpracování jedné obrovské tragédie a romantika jak se patří, i když neustálé řvaní obou hlavních hrdinů buď "Jacku" nebo "Rose" podle toho, kdo na koho volal :-), mě začalo připadat až vtipné. Ale jinak sem si samozřejmě pobrečela, to zas tenhle filmek umí. Kapřík (DiCaprio) :-D mi připadal jako děťátko, holt sem titanic opravdu dost dlouho neviděla.... Jednu hvězdičku ubírám za ,pro mě za mě :-D, zdlouhavý začátek, ovšem od srážky s ledovcem už to jede a jede až ke dnu:-). ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Tak. Po nějakém asi 10tém shlédnutí v mém životě jsem se rozhodl, že si k tomu taky něco napíšu. Vždycky jsem měl Cameronův Titanic za ten nejlepší, co kdy vznikl,což se za ty roky nezměnilo pro mě. Vždycky jsem to měl za 4* záležitost, protože se mi nelíbil ten zbytečně protahovaný konec s babičkou Rose. Ale měl by to být důvod k hodnocení perfektního filmu pouze nadprůměrným hodnocením? Myslim, že ne. Cameronovi filmy prostě mají strašnou sílu. Umí vtáhnout do děje a pustit ho až po titulcích. Některé prožíváte trochu déle, každopádně si jeho film zapamatujete a několikrát si ho za svůj bídný život pustíte znovu. Tohle je přesně jeden z nich. Zjistil jsem, že ta romantickou část člověka štve spíš podle toho, v jaké náladě se na film jde koukat- např. dneska mě dostala. Je to možná přeslazené, takže v normální náladě to člověk spíš překousne- každopádně ale i dobře zahrané, což redukuje utrpení. Cameronův Titanic mi ale ukázal něco, co jsem v žádnym filmu nikdy neviděl. Představil mi vodu, jako něco, z čeho musí mít člověk úctu. Perfektními záběry udělal z obyčejné vody živel, který se těžko vidí i v dokumentech či realitě. Všechno protkáno perfektní hudbou, výkony už jsem zmiňoval, herecké obsazení perfektní. Není co dodat, prostě Cameron. ()

Clu 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, tenhle film je solidní, mistrovsky zvládnuté mega-dílo po stránce herecké, režisérské, scénáristické, vizuální, střihové i hudební. ()

viktorka181 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mě tohle nikdy nijak zvlášť nebralo. Viděla jsem to několikrát a nikdy jsem u toho nebrečela, ačkoli jsem člověk, kterej umí brečet i u večerníčku, když se to všechno tak nějak sejde... Tady se to pro mě ale asi prostě nesešlo tak, jak mělo. Hlavní protagonisté mi nic neříkali (Leonarda jsem od té doby dost nemusela a na milost jsem ho vzala až po Skryté identitě - což je pěkná řádka let), Winslet mi nic neříká doteď, i když herka je to sakra dobrá, to uznávám. Ten příběh sám o sobě je takovej neslanej nemastnej, nějak jsem ani jednoho z těch dvou nedokázala litovat.. Nevím proč. Nemyslím si, že bych nebyla typ na romanťárny a cíťa jsem neskutečněj, ale tohle prostě nebyl můj šálek čaje. Jinak řemeslný zpracování naprosto výborný - aby taky ne, za ty prachy, že jo. Ne, jako klobouk dolů, tvůrci to zvládli perfektně, takže miň než *** dát nemůžu. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Toto je jediné viac ako trojhodinové dielo, ktoré som bola ochotná pozrieť si minimálne štyrikrát a viem každú scénu naspamäť. Bola som ochotná pozerať to aj s pätnásť minútovými reklamami, "nenápadne" na schodoch v chodbe, aby ma rodičia nevymákli, že ešte nespím a čumím na telku. Vždy to chodilo v nedeľu neskoro večer, keď som už ako každé 10 ročné dieťa mala spať, lebo na druhý deň som musela ísť do školy. Dokonca keď som zistila, že moja najlepšia kamoška to má na videu, spokojne som jej dala košom a celú návštevu u nej som si len pretáčala tento film do zbláznenia. Našťastie mi to odpustila, aj keď jej to prišlo čudné. Netreba špekulovať nad tým, čo ma na tom tak priťahovalo ako osu na med. Katastrofické napätie, sladkastá zápletka ako vystrihnutá z telenovely (rozumej - každý z ľúbostnej dvojice na inej priečke v spoločenskom rebríčku), neuveriteľne dôveryhodne zobrazená tragická oná noc. Všetko je to také "dokonalé", vystavané pre istý úspech. ()

fila.tes 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh a úžasná podívaná po všech stránkách. Jako u mála filmů můžu s jistotou říct, že zde bych o ničem jiném než 5* ani neuvažoval. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film nechal úplne chladnou. Jediné, čo oceňujem, sú scény katastrofy, všetko ostatné na mňa pôsobí ako zručne sfilmované vykalkulované klišé. ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Titanic jsem viděl už minimálně 43x (naposledy dnes). A můžu říct, že to je prostě geniální dílo a špičková ukázka toho, jak má vypadat hollywoodský blockbuster. Nechybí velkolepá love story, drama, skvělé herecké výkony, výborná hudba, propracovaný příběh, až maniakální lpění na dobových detailech... Tady prostě není nic, co by se dalo vytknout. S kolika velkofilmy si dají tvůrci takovou práci? Z posledních 20 let mě žádný nenapadá. 11/10 Edit: Doplnil bych snad jen, že Titanic považuji za s přehledem nejlepší film všech dob, který pravděpodobně za mého života už nic nepřekoná. Hlavně proto, že dnes se všechno točí před zeleným plátnem na co nejmíň pokusů a nikdo se nebude piplat dvanáct let s přípravou všech detailů jednoho bijáku. Cameron je bůh. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Urcite toooooooooooooop katastroficky film,aky som kedy videl,vynikajuce spracovanie tematiky Titanicu,krasny soundtrack Celine Dion,James Cameron je best reziser,veeeeeeelky obdiv nad tymto clovekom a samozrejme vyborne herecke duo krasna Kate Winslet a vtedy este sympatak Leonardo DiCaprio...:-) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně asi nejtypičtější zástupce hollywoodského spektátlu. Divák tu má jednoduchý milostný příběh dvou mladých lidí, kterým není přáno, a to vše na pozadí jedné velké námořní katastrofy. Některé scény jsou smutnou ukázkou toho, jak se k sobě dokáží lidé chovat v krajních situacích, kdy jde o život. Nikdy jsem moc nemusel ty úplné slaďárny, ale tohle musí vidět každý. Bez debat 5*. ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Titanic. Prvý "dospelácky" film (a druhý po Levom Kráľovi), ktorý som kedy videl, niekedy v roku 1998. S rodičmi, zakrývajúc si oči zakaždým, keď sa dialo niečo "dospelácke". A potom znova, na základnej škole, vzrušený katastrofickou epikou, dobrodružstvom, efektami a hudbou. A znova, na strednej, smejúc sa z romantickej zápletky a hromadou klišé. A znova, na výške, tajne očarený romantickou zápletkou a hromadou klišé. A znova, a nie posledný raz, pár dní dozadu, pred premiérou nového Camerona, užasnutý zo zázračnej výpravy, skvelého hereckého zoskupenia a hlavne z netradične napísanej dynamiky ústredného páru (romantický, jemne androgýnny Dicaprio a odvážna rebelka Winslet, prirodzene, before it was cool) a dojatý z trpkej tragédie. Titanic nepotopila ani jeho popularita, ani následná popularita nenávidieť tento film. A teším sa, kedy si ho najbližšie pozriem znova, s rodičmi, či vlastnými deťmi. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Není co dodat - je to dokonalé !!! Dle mnoha hodnoceních však musím konstatovat, že máme opravdu náročného diváka !!! ()

Redbee 

všechny recenze uživatele

Efekty geniální. Hudba výborná. Nastínění osudu pasažérů (starý pár na posteli, matka předčítající dětem pohádku, kapitán) dojímavé. Ale ústřední pár?? Ne děkuji... ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

Reklama

Reklama