Reklama

Reklama

Pojišťovna štěstí

(seriál)
  • Slovensko Poisťovňa šťastia
Drama / Rodinný / Romantický
Česko, (2004–2010), 69 h 4 min (Minutáž: 55–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Eva Papoušková

Hrají:

Miroslav Etzler, Kateřina Brožová, Jiřina Jirásková, Jiřina Bohdalová, Nikol Leitgeb, Igor Bareš, Petr Nárožný, Jiří Dvořák, Vojtěch Kotek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(73)

Život sa s vami pohráva. Jedinou poistkou šťastia je láska. Všetci ju hľadáme. Pretože ten, kto ju nájde, neprehrá. Najnovší trinásťdielny český rodinný seriál, ktorý prináša TV Markíza, odkrýva príbehy o láske, rodine a o hľadaní šťastia. Dej je zasadený do prostredia poisťovne, v ktorej sa specifickým a často dramatickým spôsobom odohrávajú príbehy hrdinov. Dominantnými prvkami sú predovšetkým medziľudské vzťahy - o partnerstve medzi mužom a ženou, rodičoch a deťoch, nevere i smrti. Diváci sa zoznámia s hlavnou postavou, krásnou Annou Jánskou, ktorá žije v perfektnom manželstve, má šikovného syna a teší sa z bábätka. Ďalšími ústrednými postavami sú atraktívna dizajnérka Dagmar Krausová a jej manžel Tomáš, riaditeľ poisťovne. Seriál priniesol nový spôsob vyrozprávania príbehov. Všetci majú právo na šťastie, ale situácie, v ktorých sa hrdinovia nachádzajú, sa neraz zvrtnú. Nemajú to ľahké, a tým sa približujú reálnemu životu. Pozoruhodné je, akým spôsobom hľadajú riešenie. Každý po svojom, ale nikto sa nevzdá. Zručné pero autorky Evy Papouškovej dokázalo z niekoľkých ľudských osudov stvoriť román, ktorého zápletky sa pretnú na správnych miestach tak, aby zaujali nielen jeho protagonistov, ale i nezúčastnených pozorovateľov. 1. časť: Od začiatku V prvej časti úspešného seriálu sa diváci zoznámia s hlavnými i vedľajšími postavami, prostredím, v ktorom žijú a jednotlivými vzťahmi medzi nimi. Hlavná hrdinka, krásna Anna (Alena Antalová), žije v šťastnom manželstve, má skvelého syna Ondreja (Vojtěch Kotek) a teší sa na bábätko. Navštívi ju kamarátka zo študentských čias, Zuzana (Yvetta Blanarovičová). I keď sa roky neukázala, odhaľuje sa nerada. Teší sa zo stretnutia s Annou a jej rodinnú pohodu jej tak trochu závidí... Šťastné okamihy prežíva aj druhá hlavná postava seriálu Dagmar Krausová (Kateřina Brožová), atraktívna dizajnérka, manželka riaditeľa poisťovne (Miroslav Etzler). Práve docielila to, že sa ich rodina konečne sťahuje do rodinného domu, o ktorom už dlho snívala. Prvá časť nás zavedie aj do Prvej rodinnej poisťovne, ktorá tvorí rámec i základné prostredie príbehu. Čo všetko sa dá poistiť? Čo áno a čo už nie? Na to sa budú pýtať klienti, ale aj jej zamestnanci... V televíznom románe sa život s nikým nemazná a šťastie by si rád poistil každý z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (383)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych se zbavil komplexu z nováckých "úspěšných" seriálů. Jenže ono to nejde, protože co seriál, to odpad. Jak na tohle může koukat v průměru 1,5 mil. diváků nechápu. Divácký vkus je v prdeli. Na jednu stranu odsuzování amerických seriálů plných násilí a krve, na druhou opěvování sraček typu Ordinace, Pojišťovna... kde tohle skončí. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku naprosto průměrný seriál, okořeněný jak strašnými hereckými výkony (Brožová), tak těmi průměrnými (bohužel Alenka Antalová), i vynikajícími (Igor Bareš). Svět patří ženám, četl jsem v glose MF Dnes paní Spáčilové, scénáristka seriálu je žena a občas se mi zdálo, že nás chce nečekanými dějovými zvraty spíše bezúčelně šokovat...a o druhé řadě to platí snad dvojnásob...ještě pár takových dementních úmrtí a nebude vám tam mít kdo hrát, paní Papoušková! :-( ()

Reklama

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Devadesátky přinesly totální sračky (Život na zámku a podobně), po přelomu milénia se však zrodilo něco ještě mnohem hrůznějšího - české telenovely. Ty se sice tváří, jakože telenovely nejsou, nevypadají a být nechtějí, ale ten obsah je v podstatě totožný, akorát v líbivějším hávu. Ten mě ale moc nedojímá, když jsou to jinak absolutní píčoviny. Hnus! 0% ()

janek85 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt skoro nejhorší seriál, co natočila Nova, horší snad je "Ulice" (TV seriál). Naprostý propadák, některé pořád se opakující díly, příjde mi to jako zbytečnost dávat tolik dílů. Výkony herců byly naprosto podprůměrné, nějak to meuměli zahrát. Celková atmosféra byla nudná a nekvalitní. Celkový dojem:Doporučoval bych Nově přestat dělat seriály, protože je to nanic.Přístupnost:přístupný ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že mezi všemi těmi českými seriály to není až tak hrozné, což ale nic neměnilo na faktu, že se na to dívat prostě nedalo. Většina rodiny však měla jiný názor, zdálo se jim to fajn, ba dokonce výborné a nebyla v tom sama, přišel totiž divácký úspěch, který tvůrce donutil přijít s novou řadou, což byl krok vedle. Teď dokonce i babička tvrdí, že tohle sledovat nebude. Proč by také měla, když jí obden běží mnohem lepší Ordinace v růžové zahradě. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (14)

  • Roli Lucinky měla hrát původně jiná holčička, ale na "place" plakala, a tak byla vyměněna za Johanu Krtičkovou. (M.B)

Reklama

Reklama