Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi spis 3 než 4, ale budu hodný, protože jsem to dokoukal a skoro ani neusnul. Má to nápad, fajn herce a zajímavou zápletku, ale pointu bych si dokázal představit i lepší. A jinak to, ze ho najdou podle jména udaneho pro registraci zbraně (kterou pak vraždil), když jinak je super opatrný, to je proste blbost, resp scenatistova lenost. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nabušený námět, který musel na papíře vypadat skvěle (což zdůvodňuje hvězdné obsazení), a taky ještě v půli filmu drží diváka v příjemným napětí, se v závěrečné třetině začne drolit v rozbředlou scénáristickou kaši (asi se tři pisálkové nedokázali domluvit), až to začne být celý k smíchu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takový fajn, docela dobře promyšlený, což se tak nějak očekává, protože když už tam máte takovou plejádu herců, a že jich je opravdu dost, tak přece jen nemůžete vyrukovat z blbým filmem. Přece jen ale dva herci vynikají natolik, že vás strhnou víc než samotný příběh, který to na diváka trochu hraje. Anthony Hopkins a Colin Farrell dokazují svoje schopnosti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Myslbek by se jistě zaradoval z toho, jak byl film sochán. Ovšem velikým myslitelům tenhle film vystavuje rovnou stopku. Pokud tedy rádi racionální stravu, protentokrát to nechte raději na filmu, co vám naservíruje. Nebude toho málo, zkuste hltat Hopkinse, zajímavě koncipované dialogy, posléze vás určitě příběh zaujme a vtáhne. Sešlo se zde totiž nebývale luxusní obsazení. Začnu Abbie Cornish, jejíž luxusní kůzlátka uvězněná v halence vydatně mečí, mečí na Jeffrey Deana Morgana, jejího kolegu agenta, který raději obětuje vlastní život po zjištění, že jim z jejich zajetí nepomohl, po hodině filmu bude zastávat těžkou fachu Colin Farrell, ten ale raději vraždí churavějící lidi. Ale největším tahákem i tahounem je charismatický Anthony Hopkins v roli geniálního psychotronika. To jsou přesně role pro něj. Zřejmě díky jeho produkci i účasti se podařilo udělat z filmu "áčkovější" záležitost. Důležité je, že všichni hrají s chutí. A na výsledku je to znát. Režijně je film vypiplaný. Afonso Poyart se rozhodl vsadit na efektní režijní vedení, podpořené příjemnou vizuální stránkou. A rating R se postaral o delikátní nechutnosti, s nimiž se neplýtvá, určitě nepřesahují víc, než je nezbytně nutné. A naprosto delikátní jsou psychotronické vize, v nichž probleskuje blízká budoucnost. A bylo neméně zajímavé sledovat, jaký zvrat bude v osudech postav bezprostředně následovat. Poměrně odvážné bylo proti sobě postavit dva geniální psychotroniky, jedním je Hopkins, to je klaďas, tím druhým je sériový vrah Farrell, a čekat, kdo z nich bude mít navrch. Celé to graduje, čekáte, že kůzlata Abbie Cornish zamečí, ovšem kozy předvede jiná herečka, tak alespoň něco z té bio farmy zavítalo, nechybí několik úmrtí i erudovaný výklad záhad z úst toho nejpovolanějšího. Film určitě připomene i jiné dávné kousky z kategorie thriller, jenže zde sehrává významnou roli mystično, které příběh hází do jiného diváckého světla. Jedná se o působivý a zajímavý napínák. A pokud přemýšlíte až příliš racionálně, tenhle thriller můžete s klidem vynechat. 8/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Solace nadchne hereckým obsazením, docela dost hutnou mystickou atmosférou a skvělým výkonem Colina Farrella a Anthonyho Hopkinse. Na druhou stranu mně přijde, že tvůrci nevyužili potenciál na sto procent. Film se pomalu rozjížděl, což mu v tomto případě dost uškodilo. Poslední půlhodinka měla konečně ten správný drajv. Mystická atmosféra byla opravdu dost dobrá, přes hodinu jsem se tak těšil na nástup záporáka Farrella. Hopkins ve svém věku zaválel a ukázal, že na to ještě má. Líbila se mi i hudba, která filmu přidala i nějaké ty grády navíc. Závěr byl docela logicky uzavřen, což je velké plus. Scénář mohl být lepší, neboť film obsahuje pár hluchých míst, kde se nic moc neděje a divák se trochu nudí. Kdyby se to vyvážilo, mohla z toho být pecka roku. Takto to je pouze nadprůměrná detektivka, z které si budu pamatovat zejména výkony dvou hlavních hereckých es. Přikláním se k silnějším třem hvězdám. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama