Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si mlaskal a liboval, jak skvělá je tahle těžkomyslná a parapsychologická kriminálka a jak moc mám rád tenhle filmový žánr, užíval jsem si zajímavý příběh a scénář, užíval jsem si výborného Hopkinse i dobře zahranou blonďatou agentku, pomalu jsem si připravoval pětihvězdu... aby pak ale přišel nepochopitelně zmatený a pomatený konec s nechtěným komikem Sagvanem Tofim Farrellem, který mžikem spláchl do hajzlu celou předchozí pilně budovanou melancholickou atmosféru, a aby navíc chvíli nato sentimentální konec podělal i ten zbytek oné příjemné zádumčivosti, kterou nestačil podělat Farrell. Poděláno jest. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Potenciálně nabušený námět, který musel na papíře vypadat skvěle (což zdůvodňuje hvězdné obsazení), a taky ještě v půli filmu drží diváka v příjemným napětí, se v závěrečné třetině začne drolit v rozbředlou scénáristickou kaši (asi se tři pisálkové nedokázali domluvit), až to začne být celý k smíchu. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý doktor Lecter padl do snídaně jasnozřivějšího anděla milosrdné smrti.. Hopkins si i přes výraz nezúčastněnosti odvedl své a předvídavý Kevorkian Farrell působil znepokojujícím dojmem, nicméně ani hvězdné obsazení nezaručí kvalitu, když nemá o čem. Na ke konci čím dál tím víc bezradnější kurz příběhu mi šidítko poutavého vizuálu nestačilo, obzvláště když při kamerových exhibicích působilo až příliš samoúčelně. Abbie Cornish v hloupě napsané roli „chovej se jak tupec, vypadej jak C.Theron“ mi bylo až líto. Krimi thriller je v posledních letech mrtvý jak barokní límec.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlas s verbalem. Chvíli to vypadá jako slušně mysteriózní film, kde jsem leknutím nadskočil hned v prvních 10 minutách, aby se z toho nakonec vyklubala depresivní vztahovka, ozvláštněná soubojem mentalistů a scénami jak z Next s Nicolasem Cagem. Navíc jsem měl podivný pocit, že na koho sáhne, ten je nevyléčitelně nemocný nebo posedlý nějakou obsesí, až to vypadalo, že nežijí na světě živí, zdraví lidé bez psychických problémů. Jinak téma je nakonec jasně čitelné, jen celou dobu mate náznaky a obrazy, jež se spojí ke konci - ale nějaké velké finále z toho fakt nevzešlo. Jinak mi přijde jako podivná a naivní představa, předávat jako mlaďoch nějaký job starci nad hrobem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nápaditý mysteriozní thriller o detektivovi, který má vize budoucnosti a vrahovi, který je na tom stejně. Herecké obsazení bylo slušné a první polovina filmu měla solidní náběh na skvělou detektivku, Antonín Hopkavý je v roli úžasný a zajímavý, Farell taky nebyl špatný, ale až tak mě neoslovil. Problém byl ve druhé půlce filmu, která byla taková uspěchaná a trochu horší a finále takové nijaké a nevýrazné, což je velká škoda, protože tenhle snímek měl na daleko, daleko víc. Pořád se ale jedná o originální thriller, na který sice člověk po půlroce zapomene, ale dívat se na to dalo. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama