Reklama

Reklama

Cotton Club

  • USA The Cotton Club (více)
Trailer 1

Richard Gere v hlavní roli retro příběhu o velké lásce, jazzu a válce dvou gangů. Jeden z výrazných filmových titulů slavného amerického producenta a režiséra Francise F. Coppoly se odehrává v New Yorku v době hospodářské krize, kdy v Americe vládla prohibice. Do Cotton Clubu, známého nočního jazzového baru v Harlemu, kde se pravidelně setkávají vlivní šéfové z podsvětí, přichází mladý trumpetista. Dixie Dwyer si svým uměním na kornetu vydělává skromně, to se však rázem změní, když jednoho dne náhodou zachrání život jednomu z velkých gangsterů. Najednou má dostatek peněz, ale „známost“ s tímto mafiánem mu zkomplikuje hráčskou kariéru i soukromí… Hlavní roli, úspěšného Dixieho, představuje známý hollywoodský herec Richard Gere (Nebeské dny, Americký gigolo, Pretty Woman, Chicago), pozoruhodný herecký výkon tu vytvořil Gregory Hines v úloze černošského stepaře Sandmana Williamse. Film zaujme působivou a přesvědčivou dobovou atmosférou (za kamerou stál uznávaný Stephen Goldblatt), vynikající hudbou (pod níž je podepsán John Barry) a stepem. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (20)

Jack (1996)

  • Režisér Francis Ford Coppola komentoval, že ho po přečtení scénáře k filmu přitahoval "nápad, že tolik nezáleží na tom, jak dlouho žijete, ale jestli žijete naplno. Jako malý kluk jsem často pozoroval mouchy a brouky a říkal jsem si: proboha, oni žijí jen jeden den. Uvědomují si to, nebo považují svůj život za naplněný? Můj syn Gio žil pouhých dvaadvacet let, ale byla to naplněná léta. Prožil všechno - byl dítětem, byl dospělým, zamiloval se, natáčel Cotton Club... Takže i když je smutné myslet na jiné živočichy, kteří nežijí tak dlouho jako my. Existují lidé, kteří žijí osmdesát let a nepoznají radost. Když jsem viděl tento scénář, ve kterém nemocný hrdina nežije příliš dlouho, přišlo mi to dojemné." (NIRO)

Peggy Sue se vdává (1986)

  • Film slavil v kinech velký úspěch a režisér Francis Ford Coppola si tak napravil reputaci po hořkém poloúspěchu, který zažil se snímkem Cotton Club (1984). (Edgerton)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama