Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průněrný thriller, ve kterém Angelina marně předstírá, že není Angelina a Denzel marně předstírá, že umí hrát i jedním prstem. Sem tam se blýskne nádechem "sedmičkové" atmosféry, sem tam předstírá mlčení jehňat, ale ve výsledku spíš většinou nudí a občas vyvolává vzpomínky na Lednového muže, komedii, která si kdysi z podobného typu přerafinovaných psychopatů utahovala. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Místo činu bylo ,,nahráno“, vrah nám chce něco říct... PŘÍBĚH:**** bez dlouhých caviků se jde na věc. Skládačkový krimi thriller (jako puzzle) – to všichni známe, to už každý viděl. Tento je však podařený. Zejména právě příběh, výborný zvuk a D.Washington mají zásluhu na tom, že nemusíte přemýšlet, jestli A. Jolie získává vaše sympatie postavou, rolí nebo dokonce herectvím./ HUMOR: 0 – co by mělo být na úchylným vrahovi k smíchu./ AKCE: 0 – není to akční film, ale závěrečný (neobvyklý) souboj je velmi zajímavý./ NAPĚTÍ:**** už jen analýzy ochrnutého D.W.(který ač nehybný, předčí mnoho hýbajících se) v sobě mají zajímavý náboj. Dále ohledávání míst činu a skládání mozaiky má dle mého výbornou atmosféru. Tím je tedy jasné, že napětí si drží celý film. A se závěrem se stupňuje. Pokud tedy chcete. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vlna kritiky, která se proti tomuhle snímku zvedla po jeho uvedení do kin, se mi naštěstí vyhnula, takže jsem si tento thriller mohl vychutnat bez nějakých přehnaných očekávání a bez emocí. Určitě nejde o žádné převratné dílo, ale myslím si, že kritici tvůrcům trochu ukřivdili, a že ten film zase takový průšvih není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, ze to je slabej klon Sedm, ale porad to je na velice vysoke urovni. Nejvetsi problem filmu je podle me Denzel Washington. Ac to zahral dost dobre, a ten napad s genialnim flojdem co se nemuze hejbat a radi mladsi "kolegyni" je slusnej, tak to diky tomu ztraci dost napeti. Kdyz Angelina patra (btw hraje taky dobre) nekde na miste cinu, tak to je slusne napinavy jenze pak je strih na Washingtona jak ji rika co dal a vsechno napeti je v hajzlu. A navic zaverecna pointa je strasna ubohost. To uz bych si jako vraha dokazal predstavit Queen Latifah nez toho dementa. Ale ty vrazdy byli celkem slusne vychytany a navic potesi, ze se jim je nepodarilo zachranit, az na jednu. Slabsi 4*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Paulie Sellitto (Ed O'Neill) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium Quartz a Richard Thompson (Leland Orser) nosí Casio DB-34. (dyfur)
  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama