Reklama

Reklama

Chuckyho sémě

  • USA Seed of Chucky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiální text distributora)

Recenze (176)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jakožto absolutní neznalec (nespočetného množství) předchozích Chuckyho filmů, jsem se pustil do sledování tohoto bez jakéhokoliv očekávání. Dosti rozporuplný dojem, který ve mně vyvolal, byl způsoben hlavně jeho nevyvážeností. V ani ne snad tak špatném, jako spíše hloupém ději, se najde mnoho chytlavých míst, které jsou velmi působivou režisérovou prací. Parodické odkazy na Psycho či Osvícení pobaví stejně tak spolehlivě jako mohutné cákance krve, které dávají jasně najevo, že většina toho co se zde odehrává není myšleno vážně. Bohužel ta menšina, jenž má být opakem notně pokulhává. Castingový kolotoč, ohledně role Panny Marie a jejího vztahu s Josefem, k němuž je dosti necitlivě přiřazena paralela ve vtahu Chuckyho a Tiffany je stejně tak špatný, jako představitelka hlavní role Jeniffer Tilly, jejíž přehrávání poněkud pocuchá divákovi zdravé nervy. Ale proto, že se Chuckyho sémě zase nebere až tak vážně, dovolím si jej poněkud nadhodnotit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $17,083,732Tržby Celosvetovo $24,829,644║ úchylná uletená bláznovina ale úderná, Chucky boduje, Chucky je pašák, trikovo moc vydarené /70%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z dokonalých a ukážkových príkladov tzv. "guilty pleasure" pocitu zo sledovania - to jest na filme sa bavíte, i keď mrazí fakt, že drvivá väčšina tej zábavy pochádza z veľmi tvrdého, cynického humoru. Jedinou slabinou filmu je pre mňa práve postava Chuckyho a Tiffaninho dieťata - pre dej je zbytočný a scenáristicky silená našrobovanosť jeho postavy do príbehu je do oči bijúca. Podobne aj naviazanie jednotlivých scén je na viacerých miestách neskutočne odfláknuté a technické prevedenie častokrát odkazuje k C-čkovým produkciám. Lenže je tu jedno veľké ALE! Od začiatku sú totiž vo filme rovnomerne umiestnené výborné hlášky (pričom poteší fakt, že Chucky zďaleka nie je jediný uber cool hláškar...) a početné intertextuálne odkazy (poteší fakt, že sa odkazuje tak na konkrétne filmy ako aj na dobové prvky a štylizáciu scén plných klišé, ktoré práve poprevracaním sú úspešne nabúravané). A jeden odkaz sa vzťahuje aj na "geniálne zlého" Ed Wooda. A práve ten ma potom presvedčil, že spomínaná technická odfláknutosť a stupídnosť príbehu je tvorčím zámerom. Zámerom, ktorý u mňa našiel silnú odozvu. Áno je to zvrhlé, cynické a drsné, ale aj veľmi zábavné. A navyše to má krásny úlet k japončine, Takeshi Kitanovi a jedinečnú Jennifer Tilly s absolútne mňamóznym, chrapľavým hlasom :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice to byla sračka ale bavilo mě to kvůli Chuckyho hláškám. Celkově to byla celkem prdel obohacená odkazy na Glen or Glenda, Psycho, Osvícení a já nevím co ještě. Přidejte Redmana a je to v poho. Akorát Jennifer Tilly bych ňák zabil a ukřižoval protože je fakt odporná a neumí hrát a kurvila celej film. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla první díl Chuckyho, byla jsem ještě malý svišť. Dost jsem se ho bála. Nemohla jsem ani spát se svým oblíbeným plyšákem. No co kdyby náhodou měl v sobě taky ducha nějakýho zabijáka?? Cca po 10 letech jsem se jukla na Chuckyho sémě, strašidelný duch se vypařil a zůstala jenom zábava :o) ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zatímco u CHuckyho nevěsty jsem se celou dobu dobře bavil, tak u tohoto pokračování jsem měl občas chuť jít se koukat na něco jiného. Většina vtípků a narážek se sice povedla, ale stejně mám velmi rozporuplný pocit... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fuj, to je ale hnusná bábika.“ Jednotka patrí k mojim obľúbeným nostalgickým hororom, na ktorých som vyrastal. Detto o dva roky mladšia dvojka. No výborne naštartovanú sériu predčasne pochoval matný tretí diel, v ktorom z chlapčeka Andyho, večne terorizovaného Chuckym, vyrástol adept vojenskej školy. Aj tu si ho Chucky (s hlasom Brada Dourifa, ktorý však „fyzicky“ hral len v úvode jednotky) našiel. Ale bolo to slabé, ako dávno vylúhovaný čaj. V roku 1998 sa producenti prekvapivo k mŕtvej ságe vrátili a akčný čínsky režisér Ronny Yu nakrútil CHUCKYHO NEVESTU, ktorá Chuckymu pridala bábku ženského pohlavia. Bolo to krvavé a dravé... napriek tomu to bolo v mojich očiach ešte oveľa horšie, ako fádna trojka. Tá bola biedna, čo sa týka scenáru, ale aspoň doňho nepchala trápny humor. Humor podľa mňa do hororov nepatrí a ak ho napriek tomu do nich umiestnim, musím si počínať obozretne. Tvorcovia zo štvorky vykastrovali akúkoľvek vážnosť, nedajbože pokus o hrôzostrašnú atmosféru (typickú pre prvé tri časti). Urobili z toho blbú pop-kultúrnu šou. Neviem, prečo som si myslel, že päťka (v Čechách odvážne ako CHUCKYHO SEMENO, u nás hanblivo CHUCKYHO POTOMSTVO) bude iná. Možno preto, že si na režisérsku stoličku sadol otec série Don Mancini. Ale kdeže, vlastný otec ešte nevkusnejšie pochováva vlastné plastikové dieťa a k plastikovému Chuckymu a plastikovej neveste pridal plastikové decko. Vážne sa to brať nedá ani omylom, nestačí mi, že kedysi rešpekt budiaca panenka kvázisrandovne zavraždí Britney Spears, nemám 12, aby mi čosi také stačilo. Sám Mancini si uvedomil, ako ďaleko zašiel a po premiére začal žvatlať čosi o tom, že sa ospravedlňuje, že nakrúti remake a bude to „veľmi vážne a strašidelné“. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo docela husty. Scenaristum uz asi hrablo, takze z pokracovani Chuckyho udelali "rodinny drama" a netroufam si tipovat, co bude priste. Ale kdyz myslim rodinny drama, samozrejme to je hlavne cerna komedie se spoustou hlasek a par dobrejma vrazdama. A do toho vseho se porad resi Tiffany a Chuckyho syn Glen - Glenda. Co se tyce smrti, tak jsou spravne krvavy, ale neni to nic hororovyho, vsechno je totiz podany s humorem. Navic diky delce film nezacne nudit a ty loutky jsou fakt vymakany. A krom toho tu je jeste docela slusnej pribeh, ale vic jak na 3* to nevidim. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti genialne vtipne ctyrce je Chuckyho seme precijen krok zpet. Nektere forky jsou opravdu povedene (jasne vevodi Chucky masturbujici nad Fangorii a citace Shiningu), ale bohuzel je tu i hodne tech trapnych. Navic Mancini nedokaze udrzet tempo, ktere dodal ctyrce Ronny Yu a toci vpodstate pouze sled scenek, ktere spolu prilis nesouvisi. Scenar je i na horrorovou komedii o vrazdicich panenkach hodne spatny a Jennifer Tilly je opravdu hnusna. Rozhodne me to zklamalo, ale zas nijak silene jsem se nenudil. Bezny prumer. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nechápu přílišné nadšení z tohohle filmu - jo, spousta narážek pobaví, sebevědomí, s jakým je schopna si ze sebe dělat Jennifer Tilly prču taky (kéž by takových herců bylo víc!), jenže celé to není natočeno moc dobře, příběh se vleče, což ubírá filmu v mých očích body... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ještě větší kupa popkulturních odkazů a ostatně i cameo Johna Waterse, které z toho dělá certifikovaná camp. Je legrační, že půvobně chtěli tvůrci natočit minimalistický psychologický horor o dětských traumatech a stačilo málo, aby se to proměnilo v šílenou postmoderní gore komedii, která může v nejlepších momentech stát vedle Cravenova Vřískotu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Vážnost je tady navíc, každý si musí uvědomit, že sleduje komedii s hororovou postavičkou a ne čistokrevný horor, který byl stejně jenom první díl. Páté pokračování je u mě hned na druhém místě, hned za zmiňovanou první Dětskou hrou. Tiffany z nevěsty zůstala, zůstal i Charles L.Rey a nově přibyl na seznam „made in japan“ Glen/Glenda – jako nová postava, ale není filmu příliš přínosem. Hodně parodujících odkazů, vybuchlá Britney, dost krve a hip-hoper Redman. Nadmíru zvládnutá práce za kamerou, dobré budování atmosféry, umocněno chytře zvolenou hudbou, jenom přidává na celkovém GP požitku. „5 years later“ si mohli autoři odpustit….8/10* ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Pětkou celá série pokračuje směrem k černé komedii, k níž ji už v předchozí výborné čtyřce nakopl Ronny Yu. Mancini dělá, co může aby udržel krok - nešetří gagy a citacemi, přivádí na scénu další panenku, přihodí hromadný pokus panenek o přestup do lidských těl, aby je ve finále nechal povraždit mezi sebou, přičemž dojde i na krátký loutkový kung-fu souboj (kdo viděl TEAM AMERICA, je doma). Problém je že 1) ony gagy a citace jsou většinou pubertálně prvoplánovité nebo naopak přemrštěné a ve výsledku nepříliš vtipné, 2) Chuckyho pinochiovsky pojatý syn nevypadá ani zdaleka tak dobře jako jeho styloví rodiče a navíc jeho ukňourané hledání vlastní sexuální a morální identity je neuvěřitelně otravné 3) scény zabíjení včetně zmíněné bitky nestojí za nic. Manciniho posedlost parodováním, parafrázováním a citováním (Chuckyho série, jiných filmů a vůbec Hollywoodu), navíc způsobila, že v jeho filmu nezbylo moc místa pro svébytný příběh a ten co tam je, si s logikou děje moc hlavu neláme (jak Chucky třeba vystopoval toho paparazzi?). Přesto se ale musím sklonit před skvěle odvedenými loutkami a jejich hereckými výkony a oko potěší i vampózní Jennifer Tilly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Varování České obchodní inspekce. Na trhu se objevila nebezpečná hračka prodávající se pod názvem Chuckyho sémě. Výrobní šarže: Pravá ruka 2004/001, země původu: Čína. Nenechte se zmást nápisem Made in Japan! Jedná se o žluto bílou tekutou hmotu vyšší viskozity, která nejen pro svůj vysoký obsah ftalátů může po čase způsobit uživateli neodkladné nutkání vraždit.. Natural Born Killer Dolls jsou zpět! S pekelnou dávkou černého humoru, tucty odkazů na jiné filmy od Bláznivé střely až po Osvícení a vnadnou J.Tilly, která by na svůj ultrazvukový hlas měla dostat zbrojní pas. Všechno naštěstí stačí skončit dřív, než to začne nudit, ale bylo to jen o ochlupení Glena, či chcete-li, Glendy.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Normálně bych se u takovéhlo filmu ani nerozepisoval, prostě bych tam napral neutrální 3* a šel dál, ale tady to dopadlo trochu jinak. Za prvé musím říct, že děj je stupidní a plitký až hanba, ovšem odkazy na hororové klasiky, prvky rodinného dramatu a opravdu ujetý humor mě vážně dostaly. Tohle je přesně typ filmu, který když si pustíte v uzoufání nudném letním odpoledni, tak Vám alespoň trochu zvedne náladu, čímž se vlastně splní jediný účel tohohle projektu. Chuckyho sémě bylo vytvořeno prakticky pro zábavu a proto k němu tak musí člověk (divák) přistupovat, tedy s obrovskou nadsázkou. Když právě na toto přistoupíte, zjistíte, že se jedná o zábavný kousek, pokud ne, pošlete Chuckyho do pekel. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Drobnosti, které mě potěšily: na začátku tři citace z Psycha, Jason Flemyng coby Santa, Glen or Glenda Eda Wooda a pak až úplně na konci Shining.. ze začátku poměrně zábavné béčko, kterému brzy dojde dech a sledovat to až do konce je dost úmorné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ideální výplach. Dlouho jsem se podvědomě na tuhle sérii chystala, už v době Chuckyho nevěsty jsem četla aktuální články z natáčení v Horror magazínu, ale po seznámení se s kauzou vraždy Jamese Bulgera, jsem sérii zavrhla. Na druhou stranu, jestli se s příchodem Jennifer Tilly stala z Chuckyho jen hororová komedie, můžu ty poslední dva filmy akceptovat. Jako žánrová změna je to velice příjemné, najmë pro rozklíčování různých odkazů, vtipy mají dobré načasování a Jenn Tilly je jednoduše výborná (hraje doslova sama sebe). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ako dvanastrocny som mal velmi rad prve dve casti DETSKEJ HRY a dodnes ich povazujem za vynikajuce horory. Ked som ale videl kratky zaber z Chuckyho nevesty, v myslienkach mi prebehla otazka, kam az dokaze zajst stupidita tvorcov, aby take nieco natocili? Nejako som sa ale premohol a pozrel som si pokracovanie Chuckyho seme a vysledok 3 hviezdicky. Aj ked to bola vlastne hororova parodia s dost brutalnymi zabermi, pobavil a zasmial som sa a pochopil som, ze take nieco sa ani vazne natocit neda. Snad sa niekedy premozem aj pri Chuckyho neveste a pozriem si aj ju. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Dětské hře, Gremlins nebo Critters vyrostla celá jedna generace.. buď s tlamou ostrých zubů nebo s kultovními hláškami si to tyhle postavičky směle razily k diváckému zájmu. Chucky, vybavený už od jedničky hlasem Brada Dourifa, je v pátém pokračování sice o poznání méně vtipnější, ale režisér Don Mancini (stál už u scénáře jedničky a do každého pokračování tak trochu kecal) má tuhle postavu náležitě zmáknutou. Film je prosycený odkazy na jiné hororové snímky, nechce děsit ani lekat, chce jen nabídnout několik proklatě černých hlášek, úsměvných mordů i moderní popkulturní hororovou zábavu. Jinak samozřejmě trpí nespočtem křečovitého roubování a posunování něčeho, co prakticky postrádá zajímavější děj. Výsledek je tím pádem prchavý, jak bublinky v sodovce.. nicméně i to někomu stačí.. za mě nikam nevybočující průměr!! ()

Reklama

Reklama