Reklama

Reklama

Černí andělé

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2001, 7 h 2 min (Minutáž: 51–53 min)

Scénář:

Ivan Hubač

Hrají:

Ladislav Frej st., Saša Rašilov nejml., Petr Kostka, Rudolf Hrušínský ml., Barbora Hrzánová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Jiří Schmitzer, Vladimír Škultéty, Ivana Chýlková, Marek Vašut (více)
(další profese)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus kriminálních thrillerů, vyprávěných "zevnitř", bez přispění detektiva, a často i s minimální asistencí policie. Jednotlivé příběhy jsou nazírány optikou některé z hlavních postav. Tento přístup dává autorovi scénáře Ivanu Hejnovi mimořádnou svobodu při výběru témat příběhů i volbě prostředí, ve kterých se odehrávají, což jednoznačně přispívá k vysoké atraktivitě jednotlivých epizod. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Nonna k tomuto seriálu (2)

Pokoj bez oken (2001) (E02) 

Skvěle a poutavě natočený mini hororek, který diváka nenechá chladným a vmaže se do paměti. Jiří Dvořák hrál výborně svůj přerod z hodného a ochotného zachránce v nebezpečného úchyla a některé scény, zabírající detailně jeho obličej, mírné cukání oka, stoupající nervozita, slizký úsměv za nímž se skrývá špatně tajené tajemství, jako by už už chtěl vyslovit, ale nevysloví........to je herecky koncert hodný naší staré dobré herecké školy. Dobře za každou jeho další roli. Atmosféra na hradě je vykreslená úžasně stísňujícím dojmem, tyhle černoty Renč umí podchytit a natočit. Jo a Michala Dlouhého bych v úvodu filmu, po vyslechnutí inkriminovaného telefonátu, bacila okamžitě taky - dobře napsaný scénář a opět klasická otázka: " Kdo je vlastně vinen?". ()

Azyl (2001) (E06) 

Sílu příběhu si uvědomuji až zpětně, jak dny plynou - stále se mi vybavují jednotlivé scény, mimika Báry Hrzánové, Vladimíra Dlouhého a určitě i Stelly Zázvorkové. Smutné drama o nenaplněné lásce a to ze strany všech hlavních hrdinů zanechává mnoho námětů k přemýšlení i pachuť smutné skutečnosti a bezvýchodnosti příběhu. Výkony herců jsou perfektně civilní, až má člověk pocit, že ty lidi zná, denně je potkává v ulicích. ()

Reklama

Reklama