Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Shane Black .. Překvapivě dobrý výlet do L.A. a ironický pohled na dění v Hollywoodu. Shane Black, scénáristický otec série Lethal Weapon nebo filmu Last Boy Scout se rozhodnul pro svůj nejnovější scénář chopit také režie. Ta není zrovna nejnápaditější, za povšimnutí přesto stojí. Těžiště snímku ovšem stojí jinde. Je to právě scénář, který je směsicí buddy detektivky, svěžího komediálně-parodického přístupu plného narážek, cool hlášek či dialogů a zajímavých postav, které jsou velmi dobře obsazeny. Herci Val Kilmer a Robert Downey Jr. si svoje role poctivě vychutnávají, naopak oko potěší Michelle Monaghan a spousta dalších holek, které se "snaží" stát herečkou. Zamrzí jen mírná rozvleklost, až přílišná překombinovanost, kdy jsem si několikrát řekl, to už je moc a nevyrovnané tempo, které trochu sráží tuto jinak skvělou nevážnou záležitost. 75%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shane Black. Človek ktorému stačilo na získanie kultového štatútu napísať Smrtonosnú zbraň (scenáre ku všetkým dielom) a Posledného skauta. Z jeho pera pochádza väčšina z nejomletějších hlášok parťáckých filmov. V deväťdesiatych rokoch ešte rozčeril vodu Posledným akčným hrdinom a Dlhým bozkom na dobrú noc a potom si začal užívať zaslúženého dôchodku. Hranie golfu ale omrzí, takže sa Shane vracia a tentoraz po prvýkrát aj ako režisér. Pre svoje "komorné" buddy movie si vybral vyhasnuté hviezdičky (Robert Downey Jr a Val Kilmer majú to najlepšie už dávno za sebou) a rozhodol sa byť kruto originálny. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zúročené postřehy ze čtení brakových detektivek a sledování béčkových kriminálek v těžkotonážním mixu trefných slovních přestřelek a nevybíravých pohlavků hvězdám současnosti z Továrny na sny. Shane Black sice skóruje na plné čáře ve své hlavní disciplíně, ale ne každému je shůry dáno, aby zpoza kamery dokázal geniálnímu scénáři vtisknout víc než jenom šedivě rutinní tvar. Chtělo by to buď starého harcovníka T. Scotta a nebo z těch mladších Joe Carnahana. Škoda převeliká, která si napoprvé 4* nezaslouží, ale ke druhému zkouknutí ničím nenaláká. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvojka Robert Downey Jr. a Val Kilmer vládne. Proč? Protože komediální buddy-movie už pěknou řádku let nebylo zábavnější a protože Shane Black. To je ten týpek, co naškrábal scénář třeba k Smrtonosné zbrani... nebo Poslednímu skautovi. A který stál za posledních plecháčovým dobrodružstvím ze stájí MARVELu... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem byla překvapená, tyhle typy filmů většinou nevyhledávám, ani to není můj šálek kávy. Ale, řekla jsem si, že když tam hraje Robert, aspoň se budu mít na co dívat, kdyby se mi ten film nelíbil. Každopádně se mi to líbilo, ty ironické poznámky a celkový styl vyprávění hlavní hrdiny mě bavil, vytkla bych možná jenom to, že jsem se v tom filmu trochu ztrácela, to ale mohla být moje chyba, protože jsem byla dost nesoustředěná. Pochopitelně, že se ten film nedá brát ani trochu vážně, ale já se královsky bavila a u některých scén mi chybělo málo, abych smíchy nespadla ze židle. 4* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • 15milionový návrat Shana Blacka si odnesl během prvních třech dnů (21. – 23. 10. 2005) promítání v amerických kinech 180 660 dolarů z osmi kin. Po třech měsících se celkový výdělek vyšplhal na 4,2 milionu. (imro)
  • Ve filmu se podíváme do klubu reprezentujícího „živé umění,“ čímž se jednu dobu živil Robert Downey Jr. (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama