Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 2

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2006), 17 h 29 min (Minutáž: 42–87 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Yunjin Kim, Naveen Andrews, Daniel Dae Kim, Emilie de Ravin, Dominic Monaghan (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(23)

Recenze (13)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé 3 epizódy sú veľmi kvalitný nástup série. Mr. Eko je dar z nebies, tak kvalitná a zaujímavá postava sa seriálu veľmi zíde. Nové postavy a ich dej celkový príbeh ozvláštnili, rovnako aj nové zápletky. Spôsoby rozprávania a prelínania dejov sú už sofistikovanejšie a atraktívnejšie, no nie sú využívané až tak často, skôr len na začiatku a v závere série. Flashbacky väčšinou stále kazia tempo. Najslabšia epizóda: Everybody Hates Hugo kvôli problému so sebavnímaním, ktoré ej v porovnaní s ostatnými problémami prezentovanými v seriáli to najmenšie zanedbateľné zrnko piesku. Najlepšia epizóda je The Other 48 Days kvôli napínavému zhusteniu vrcholných momentov 48 dní zaujímavej skupiny postáv do 45 minút. V strede seriálu tempo poľaví, dozvieme sa zase niečo nové o postavách z ich minulosti a dej sa rozhýbe opäť zápletkou so zajatcom a príchodom starého známeho, Záverečná zápletka niekoľkých epizód je výsledkom dvoch nedbalostí, ktoré vyžadujú od diváka aj niektorých postáv určitú dávku naivity. Záverečná epizóda opäť dvojnásobnej dĺžky je napínavá, no záver prvej série vychádzal lepšie. Otázok je stále mnoho a nie je jasné, či sa dočkáme všetkých odpovedí, no séria opäť ponúkla výborné momenty starých, ako aj nových postáv. Sériu hodnotím lepšie ako prvú, lebo tvorcovia sa väčšinou vyvarovali slabších momentov a zbytočnej vaty, čo sa v prvej sérii nedialo tak často. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je asi ukázka směru, jaký nám seriál nabídne dále a ochutnávka stylu, jakým mají v plánu pracovat scénáristé napříč celým seriálem.. Přichází další postavy, nabalují se nám nové flashbacky a zkrátka obsahu je více. Daleko poutavější je už pro mě dění na ostrově, avšak flashbacky už tak pro mě nemají takovou sílu.. Zjištění, že půlka lidí z letadla žije a jen jsou na druhé straně ostrova dá naší skupince spoustu nových problémů, se kterými se musí poprat.. Naštěstí nová skupinka přináší i několik výrazných postav, kteří dobře fungují se starými známými, a dokonce mají i oni samotní, co říci k příběhu.. Přijde mi, že příběh na ostrově dostal opravdu zajímavého tempa a mnohokrát se daří šikovně vygradovat napětí.. Co se týká postav, tak moji oblíbenost si pořád drží Sawyer a Locke, kteří mi zkrátka sedí a jejich prostor vyloženě můžu.. A právě po téhle sérii si přidávám i Eka, který několikrát svým pohledem osvěží napjaté prostředí. Bohužel se ale vyprofilovala i řada těch, ke kterým začínám mít postupně averzi, kdy si říkám, kdy už je někdo konečně srovná.. Není to tak dobré jako předchozí série, ale přesto pořád hodně super.. Nejlepší epizody - Tři minuty, Otazník a Uvězněni. 95% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série má v mém srdci (bože, to zní blbě) zvláštní místo. Už první série mě neskutečně chytla, ale až u druhé jsem si LOST opravdu zamiloval. Kdybych sestavoval žebříček svých nejoblíbenějších epizod, 2. řada by byla zastoupena asi nejvíce. Celá zápletka s hatchem mě neskutečně bavila. Zvlášť poté, co se objevil "Henry". A přitom celá Swan station s tlačítkem byla v konečném součtu vlastně jen odbočkou, která na další směřování seriálu nemá moc vliv :-) (pokud nepočítáme Desmonda). Ale co, byla to kvalitní zápletka. Nejslabší stránkou této řady jsou flashbacky, což bohužel platí i pro následující sérii. X-tý Jackův flashback už zkrátka nemá co nabídnout. Nejlepší epizody série podle mě: Man of Science, Man of Faith, Adrift, Orientation, The Hunting Party, One of Them, Lockdown, ?, Three Minutes, Live Together, Die Alone. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě opět perfektní série, intro k první epizodě pojednávající o Desmondovi absolutní topovka se vším všudy. Jinak si seriál drží pořád solidní našlapané tempo, s objevením bunkru vyvstávají nové otázky na povrch, tak uvidíme, jestli nám tvůrci v budoucích sériích poskytnou nějaké racionální odpovědi. Herecky bez sebemenší výtky, opět za mě na špici Sawyer. Uvidíme, kam se posuneme dále, ten závěr druhé série mě neskutečně navnadil na pokračování. Za mě druhá série 9/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé řadě se nabalují nové postavy, nové flashbacky, které už u staré gardy nemají takový šmrnc a je škoda, že se tvůrci zbavili většiny nových členů. Ve scénáři se objevují mouchy, ale i tak se děj vyvíjí výborně a nedá se upřít větší šponovaní atmosféry a napětí na ostrově. První řada mě o chloupek bavila více, neboť z ní sálala větší uvěřitelnost a mrzelo mě, že některé postavy z první řady nedostávají tolik prostoru. Každopádně se podařilo navnadit na třetí sérii dokonale.......9/10 ()

Galerie (149)

Zajímavosti (11)

  • Cca v čase 0:13:15 Shannon (Maggie Grace) vybíhá s Vincentem z pláže a v ruce nemá tričko, které dala Vincentovi očuchat. Po chvilce běhu má ovšem zase v ruce tričko. (PatrikP4)
  • V závěru, kdy jde Jack (Matthew Fox) k Anně Lucii (Michelle Rodriguez) a ptá se jí, za jak dlouho jde vycvičit armáda, drží Anna Lucia v ruce ovoce. Hned po krátkém záběru však již žvýká. (Koman)

Reklama

Reklama