Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by film nudil, na to byl příliš otevřený, drsný a kontroverzní. Ale jak už napsal Malarkey, drsné kecy a jednání všech aktérů vyšuměly do prázdna, nikdo se výrazně neprosadil, o sympatiích nemůže být řeč, akce nikam nevedla. Leda, že se jedná o dokument o praktikách soudobého podsvětí, pak by se dalo hovořit o jakéstakés kvalitě a hodnotě. Spíš jde o špinavý koktejl laicky namíchaný z mnohem lepších snímků - mj. Špatnej polda a Street Kings. Zápletka nabrala správné grády teprve ke konci, ale i přes slušnou muziku, jde pouze o lepší průměr v už tak přeplněném šuplíku policejního a multikulturního žánru. Den D: "Když jste mrtví, vidíte věci daleko jasněji." ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 vznikl film "Training day", který sice nebyl nijak převratný ani perfektní ale byl to celkem slušný snímek, který nám ukazoval, že ne všichni policajti jsou čestní a poctivý. "Špína" (výstižný název, který ukazuje už v názvu kvality filmu) se odehrává přesně v duchu "Training day" jen je to o hodně, hodně horší. Film se snaží tvářit jako maximálně reálná a drsná podívaná avšak nedaří se mu to ani trochu. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu konečně vím, jak přeložit do angliny slovo "mrdka", je to naprosto jednoduché a nechápu, proč mě to nenapadlo dřív - "dick juice" :) No, ale abych se vyjádřil i k filmu samotnému, zpočátku trošku zmatené, ale postupně se to člověku dostává hlouběji pod kůži...a pak už jen koukáte na oživené GTA postavičky (GTA se mimochodem ve filmu taky objeví). Cuba Gooding Jr. chrlí jedno "motherfucker" za druhým a druhý junior zase v páru zastupuje toho hodného poldu. A nemůžu zapomenout na scénu se STUN GUNem, u které mě přepadl záchvat smíchu :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Armando Sancho (Clifton Collins Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles........ Hudba : Ryan Beveridge. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Špína dominuje ve dvou sférách. Zvolením prostředí špinavého L.A. se všemi jeho zákoutími a věčným slangem „fuck“ či „motherfucker“, díky čemuž má blízko k Davidu Ayerovi (Training Day, Drsné časy a naposled Street Kings) a obsazením hlavní dvojice. Cuba Gooding Jr. podává výkon o něco slabší než Denzel Washington, jinak k němu ale nemá daleko, skutečným tahounem je však Clifton Collins Jr., který dokazuje, že i poslední zbytky dobrosrdečnosti můžou ve víru korupce snadno vymizet, ačkoliv zde náznak dobra spíš značí slabost a strach než opravdové výčitky. O to více zamrzí, že na scénář byl dán poloviční důraz. Rozjezd je fajn a film si volí zajímavá témata („přátelství“ mezi zkorumpovanými policisty), ty bohužel vinou nezkušenosti či nedostatečnému rozvinutí nevyzní tak jak by si zasloužily. Příběh se navíc kvůli skákání mezi liniemi jeví mnohem zmatenější než ve skutečnosti je. Škoda promarněného potenciálu, který je navíc dovršen divným koncem, jenž spadá do jiného žánru. Velmi podobné Drsné časy jsou na tom ve všech směrech o mnoho lépe. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Chris Fisher chtěl město Los Angeles ukázat jako suché, pusté místo, jenže zrovna během natáčení, které se konalo na počátku roku 2005, zásahlo L.A. jedno z nejdeštivějších období v jeho historii. (Dr Lizal)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,88krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama