Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Beyoncé kvůli roli v tomto muzikálu musela zhubnout 20 kilogramů. (ČSFD)
  • Jamie Foxx původně odmítl účast ve filmu kvůli nízkému honoráři. Roli po něm dostal Denzel Washington, ale ten neumí zpívat. Když se v obsazení objevili Beyoncé Knowless a Eddie Murphy, Foxx si to nakonec rozmyslel. (imro)
  • Dreamgirls jsou založené na úspěšném broadwayském muzikálu z roku 1981 a praticky už tehdy se uvažovalo nad jeho filmovou verzí. V průběhu let se v obsazení vystřídaly Whitney Houston či Lauryn Hill a na režisérské stoličce chvíli seděl i Joel Schumacher. Film však narazil, když několik životopisných muzikálů komerčně ztroskotalo. Až úspěch Chicaga (r. Rob Marshall, 2002) podnítil producenty natočit vysněný projekt režiséra Billa Condona, který viděl původní muzikál, založený údajně na příběhu skupiny The Supremes, hned na premiéře 20.12.1981. (imro)
  • Snímek drží rekord pro film s osmi nominacemi na Oscara bez nominace na Film roku a je prvním hraným filmem se třemi oskarovými nominacemi na Píseň roku. (imro)
  • Dreamgirls získaly osm nominací na Oscara, ale přeměnily jen dvě – za zvuk (Michael Minkler, Bob Beemer a Willie D. Burton) a herečku ve vedlejší roli Jennifer Hudson. Eddie Murphy svou první nominaci na zlatou sošku nepřeměnil, ale odnesl si trofej ze Zlatých globů. Mimo něj tu uspěla opět i Jennifer Hudson a film samotný v kategorii Muzikál/Komedie. (imro)
  • Výpravný muzikál studia Paramount (DreamWorks) stál 70 mil. dolarů a po prvním víkendu (15. – 17. 12. 2006) vydělal ve třech kinech 378 950 dolarů na 19. příčce. O dva týdny později expandoval do většího počtu kin a utržil 8,9 milionu. Díky množství nominací na různé ceny si snímek udržel pozornost delší čas a koncem února jeho výdělek v kinech USA překročil magickou hranici 100 milionů dolarů. (imro)
  • Zpěvačka Diana Ross, jejíž život a kariéra ve triu The Supremes tvůrce Dreamgirls částěčně inspirovaly, údajně divadelní muzikál z celého srdce nesnášela. (Pumiiix)
  • Eddie Murphy všechny překvapil, když přijal roli stárnoucího zpěváka Earlyho bez dlouhého licitování. (Pumiiix)
  • Zpívající trojlístek ve filmu vystřídá 120 různých kostýmů, mnoho účesů a typů make-upu. (Pumiiix)
  • Anika Noni Rose, ktará hraje třetí členku dívčího pěveckého tria, je o hlavu menší než její obě kolegyně, takže musela nosit patnácticentimetrové podpatky. (Pumiiix)
  • Do role náladové Effie chtěli tvůrci obsadit méně známou tvář. Po půlročním váhání mezi téměř osmi stovkami uchazeček se nakonec rozhodli pro Jennifer Hudson, finalistku jedné série americké superstar. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama