Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou šedesátá léta minulého století a zpěvačky Effie, Lorrell a Deena záhy zjistí, jaké to je, když se jim splní jejich nejdivočejší sny. Poté, co je na místní pěvecké soutěži objeví ambiciózní manažer Curtis Taylor Jr., dostane dívčí trio známé jako "Dreamettes" jedinečnou příležitost zpívat vokály v písničkách oblíbeného zpěváka Jamese "Thundera" Earlyho. Když dívky následně začnou díky Taylorovi vydávat jeden hit za druhým a proslaví se jako "Dreams", rychle si uvědomí, že neutuchající snaha prorazit postupně zastínila jejich přátelství. Taylor totiž vystrnadí nesmírně talentovanou Effie, aby se tváří skupiny mohla stát krásnější Deena a udržela je tak na vrcholcích žebříčků hitparád. Maloměstským dívkám s velkoměstskými sny začne pomalu docházet, že daň za slávu je možná daleko vyšší, než by kterákoli z nich čekala. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

sta 

všechny recenze uživatele

Dreamgirls není muzikál, to se na mě nezlobte..je to film s hodně písničkami, to z něj však ještě muzikál neudělá - Zpívání v ešti, West side stroy, Jesus Christ Superstar, Moulin Rouge! to jsou muzikály.. Jennifer Hudson má však nadpozemskej hlas a Eddie Murphy konečně dostal roli, kde dokázal, jak skvělej herec je.. 50 % s odřenýma ušima ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slibné hudební drama, ale poté co se trio přeskupí se film rozpoltí a od toho okamžiku mě film začal trochu nudit. Dějová linie s Effie mě bavila a možná bych trochu více zvýraznil a prodloužil její comeback, narozdíl od hlavniho tria, které jaksi stagnovalo a lidé kolem se uchýlili k plácání jednoho a toho samého. Samotné písničky byly hezké a výprava také, co mi ale vadilo nejvíce je, když si chtějí mezi sebou něco vyříkat, tak si to radši "vyzpívají", neskutečně dlouho kvákání, že třeba musí odejít, nebo že je brzdí atd. Nečekal jsem nového Raye, ale trochu jsem byl zklamán. ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

je naozaj skvelý pocit vychádzať z kina tanečným krokom, na ktorý ma naladil film. Som úprimne rada, že takéto muzikály nie sú vyhradené na sobotnú noc na Dvojke, nedeľu podvečer na ČT2, alebo len na dobu, keď spím a hlavou mi plávajú krásne tajomstvá. Dreamgirls nie sú sen, treba ich sledovať s očami otvorenými. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nedávno mi "kumpl" Gunter, se kterým jsem bydlel čtyři roky na koleji, připomněl dar, který jsem mu kdysi z ČSSR dovezl: dvojalbum "Černá Galaxie". To mě také z části přivedlo k tomuto filmu. K tomuto zvláštnímu muzikálu s českým dabingem, který si s texty písní nelámal havu, nedal je ani do podtitulků, prostě je vypustil, přestože centrum dění bylo právě tam. Nebylo by sice od věci porovnat ono album s tímto filmem, ale jde mi o něco jiného. V době, ve které se snažíme (vážně či žertem) objevovat nové světy mimo zemi, často nevidíme, jaké světy existují kolem nás. Některé jsou přirozené, jiné umělé. Tento byl umělý do všech možných detailů. Na druhé straně, kdo zná róby Petera Gabriela, Johna Eltona nebo Davida Bowieho, snadno uzná, že tyto tři holky a lidé kolem nich, nevypadali tak nabubřele. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nepřeplácané, skromné, vkusné. Pro mě příjemný muzikál, který je zase jednou opravdu o hudbě. Skvěle zahraný, skvěle zazpívaný, ale hlavně se skvěle napsanými postavami. Condonovi se podařilo dovést herce k tomu, že jejich postavy balancují přesně na hraně mezi nadsázkou a dramatickým projevem, takže děj má spád, ale přitom je z něj neustále cítit kouzlo muzikálového světa. Poměrně dlouhá stopáž filmu je opodstatněná, nenastavovaná a vlastně si ji ani neuvědomíte. Písničky jsou kapitolou samy o sobě a počet Oscarových nominací je toho důkazem (byť vítězná nakonec nebyla ani jedna). Další do série muzikálů (Chicago, Moulin Rouge), které žánr pozdvihují vzhůru. A ne naopak. [září 2007] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Beyoncé kvůli roli v tomto muzikálu musela zhubnout 20 kilogramů. (ČSFD)
  • Dreamgirls jsou založené na úspěšném broadwayském muzikálu z roku 1981 a praticky už tehdy se uvažovalo nad jeho filmovou verzí. V průběhu let se v obsazení vystřídaly Whitney Houston či Lauryn Hill a na režisérské stoličce chvíli seděl i Joel Schumacher. Film však narazil, když několik životopisných muzikálů komerčně ztroskotalo. Až úspěch Chicaga (r. Rob Marshall, 2002) podnítil producenty natočit vysněný projekt režiséra Billa Condona, který viděl původní muzikál, založený údajně na příběhu skupiny The Supremes, hned na premiéře 20.12.1981. (imro)
  • Eddie Murphy všechny překvapil, když přijal roli stárnoucího zpěváka Earlyho bez dlouhého licitování. (Pumiiix)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama