Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný komediální horor, který si mě získal od prvních minut. Pět vydařených příběhů, slušné herecké obsazení, sváteční atmosféra, a nějaké to překvapení. Zklamáni můžou být hardcore fanoušci, co by od Trick 'r Treat čekali snad brutální nářez. Kdybych ho měl k něčemu přirovnat, nevybaví se mi totiž ledajaké povídkové filmy, nýbrž halloweenské díly seriálu Simpsonovi. Vy se smějete, ale svým humorem a barevností k tomu přímo vybízí. Tenhle horor prostě a jednoduše nemá za úkol vás k smrti vyděsit nebo zhnusit, nýbrž pekelně pobavit. A podařilo se mu to velmi slušně. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na humorný horor, nebo snad hororovou komedii. Místo toho jsem dostala chvilkama až nelogickou patlanici, na níž mě těšila jen plejáda zajímavých jmen před kamerou (Lara z L Wordu, Gladys z Reapera a kopec dalších známých nebo alespoň povědomých tváří alá Cox, Paquin,Baker atd.). Spoilerové PS: Dýňák se mi sice moc líbil, ale absolutně mi do filmu nezapadl, stejně jako upíři a vlkodlaci... 50% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Halloween is the one night of the year when all bets are off. Anything can happen. (M. Dougherty) Horor, který vzbudil velké nadšení ještě dlouho předtím než byl vůbec vydán. Po zásluze? No je to jedna velká, bez ustání zábavná a provedením okouzlující óda na Halloween, jaká tu snad ještě nebyla. Navíc je to původní americký horor a ne žádný další remake, což je dneska samo o sobě jupí. Takže bych řekl že ano, po zásluze. Děj je poskládán z pěti příběhů, které se navzájem prolínají, a jsou dány porušením jednotlivých halloweenských pravidel. 1. Měj na sobě kostým 2. Rozdávej koledu 3. Nikdy nezhasínej jack-o'-lantern před půlnocí 4. Pokaždé si zkontroluj sladkost než ji sníš. V trestání má prsty především postavička Sama, záhadného koledníka s pytlem přes hlavu, dohlížejícího na dodržování oněch tradic. Úmyslem tvůrců bylo nalézt pro Halloween ikonický charakter a po vyčerpávajícím hrabání se ve všech možných starých pohlednicích, plakátech, reklamách a podobně tu inspiraci konečně našli - z kresby mužíka s dýní místo hlavy. Ano, TRICK 'r TREAT není tak strašidelný/děsivý jak kdekdo možná doufal, nebo alespoň ne pro dospělého hororového hardcore fandu, ale to podle mého vůbec nevadí. Kdosi napsal, že se tento film vrací zpátky do časů, kdy nebylo účelem hororu trýznit, ale pobavit. A taky že jo, v prvé řadě je to zábava, v druhé perfektně vychytaná atmosféra svátku, který mám i já moc rád a vždy se ho snažím nějakým způsobem oslavit (ač do Čech se narozdíl od stupidního Valentýna nedostal). Všechna ta světélka, kostýmy, žhnoucí dýně a další dekorace - prostě nádhera. Absence v kinech je v tomto případě neodpustitelná. (malý bonus) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U povídkového filmu nebo u slepence různých příběhů pojených prostorem a postavami (případ Trick n´ Treat) bývá většinou pravidlem, že jedna epizoda, či segment, kvalitativně vyčnívá nad ostatní. V "Koledu, nebo vám něco provedu" jsou špatné všechny.. Viděl jsem jen horkou scénáristickou jehlou spíchnutý maškarní bál s křečovitou snahou o nadsázku či smích a autor by si měl uvědomit, že mít za zády produkci Bryana Singera ještě automaticky neznamená, že může k divákově hlavě přistupovat jako k vydlabané dýni. Zasmál se leda tak Cryptkeeper, protože jeho záhrobní království minula tato dušičková slabota velikým obloukem.. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Halloween nikdy nebol pestrejší. A to doslova. No nebudem tu rozoberať filmový kult, ktorý začal práve Michaelom Myersom v náručí Johna Carpentera (Halloween, 1978) lebo to ani nemá význam. Ťažko sa mi hodnotí tento film. Na jednej strane by sa dalo tvrdiť, že ide o klasický bezduchý film, ktorý nemá v podstate čo ponúknuť, dokonca to nie je ani také desivé (v podstate to nie je takmer vôbec desivé) ale to neznamená, že by to nebolo napínavé, temné a strhujúce. Je tu však jedno veľké ALE, ktoré ma utvrdilo v plnom hodnotení. Príbeh popisuje v podstate niekoľko popretkávaných príbehov, ktoré sú tak šikovne zakomponované do seba, že som ani na chvíľu nepomyslel na nudu. Takisto atmosféra filmu je stopercentná, vykreslenie sviatku Halloween je dokonalé a musím priznať, že v jednom príbehu na konci (nechcem spoilovať:)) mi prebehol mráz po chrbte. Poviem len, že otecko so synom si užili sviatky naozaj po svojom, deti si vyrozprávali starú hrôzostrašnú legendu, v noci povstávajú vlkolaci a upíri a možno sa zastaví aj malý Halloweensky prízrak. Trick r Treat je filmom, ktorý (ak obdivujete aspoň trochu sviatok Halloween) si jednoducho musíte aspoň raz pozrieť (na Halloween určite). Nejde o nejak extra strašidelný film ale dokonalá atmosféra a nelineárny dej dokážu diváka pohltiť. A to je na dnešnú dobu pri všetkých týchto nových hororoch viac než uspokojivé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Všetci účinkujúci pod maskami, ktorí hrajú deti v školskom autobuse, majú skutočné zdravotné postihnutie alebo zranenia. (Arsenal83)
  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama