Reklama

Reklama

Nové trable staré Christine

(seriál)
  • USA The New Adventures of Old Christine
USA, (2006–2010), 30 h 49 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Kari Lizer

Režie:

Andy Ackerman

Hudba:

Matter Music

Hrají:

Julia Louis-Dreyfus, Clark Gregg, Hamish Linklater, Trevor Gagnon, Emily Rutherfurd, Tricia O'Kelley, Alex Kapp, Michaela Watkins, Andy Richter (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(88)

Obsahy(1)

Komediální sitcom o absurdních situacích, které vznikají kolem ústřední dvojice (trojice) Richard - Christine. Z Christine se stává "stará/bývalá" Christine v okamžiku, kdy si její bývalý manžel Richard najde mladší a hezčí "novou" Christine. "Stará" Christine se s tím vzhledem ke své ztřeštěné povaze nevyrovnává lehce a nepomáhá jí v tom ani nový vztah. Ačkoli se snaží s každým dobře vycházet, život jí komplikují nejen nafoukané matky spolužáků jejich syna Ritchieho, které si z ní a její rodiny neustále utahují, ale především neujasněný vztah k bývalému manželovi. (haasha)

(více)

Recenze uživatele Tom Riddle k tomuto seriálu (1)

Nové trable staré Christine (2006) 

Christine (Julia Louis Dreyfus) je rozvedená matka, která vede posilovnu pro ženy, a která má svého mladšího bratra Matthewa (sympaťák Hamish Linklater), ztracenou existenci, jako chůvu pro svého vnímavého syna Richieho (roztomilý Trevor Gagnon). Nesmíme zapomínat na takřka povinnou sarkastickou hlučnou černou kamarádku Barb (výborná Wanda Sykes). Nezodpovědný exmanžel Richard (Clark Gregg) celou "idylku" naruší, když přivede do rozvedené rodiny novou mladou přítelkyni (půvabná Emily Rutherfurd), která se jako na potvoru jmenuje úplně stejně. Stará Christine stojí a padá s komediálním talentem Julie Louis-Dreyfus, a ta ho má naštěstí na rozdávání, jak ostatně dokázala už v kultovním Seinfeldovi. Nekonečně neurotická, strašně nejistá a v podstatě nesympatická Christine je díky ní hlavní hrdinka k pomilování, bez ohledu na to, do jakého trapasu se svojí pitomostí zase dostane (mé oblíbené jsou například Christininy snahy nebýt rasistka, což většinou končí nemilými přeřeky typu "I will be white black", místo "I will be right back"). Seriál mám za sebou třikrát kompletně v angličtině, a vždycky jsem se výtečně pobavil. Dokud nebyl uvedený česky, měl na této stránce poměrně vysoké hodnocení, dovolím si tedy tvrdit, že dabing mu zřejmě škodí hodně. Celou tuhle příjemnou taškařici má navíc na svědomí Kari Lizer, která se podílela na Willovi a Grace (který bohužel trpí podobným problémem, ovšem z jiných důvodů. Zatímco v Christine je skutečně důležitý hlasový projev herců, především pak samé Julie Louis Dreyfus, u Willa a Grace jde většinou o nepřeložitelné slovní hrátky), a tak je tam cosi z nich cítit. Určitě je to (navzdory všemu) milá nekorektnost, případně vzájemné utahování si ze sebe (většinou prostřednictvím dvou jízlivých blondýn z elitní školy, kam chodí Richie, Christininých nemesis, Marley a Lindsay (skvělé Tricia O'Kelley a Alex Kapp Horner). Christine má slabší chvilky, sem tam se opakuje a finiš není ani zdaleka tak dobrý, jaký by měl správný seriálový finiš být, ale když se podívám na neuvěřitelně nadhodnocený hype typu Big Bang Theory, nemůžu Christine dát míň jak pět hvězd. PS - za finiš je mínusový bodík, poslední díl nepůsobí dobře ani jako finále série, natož jako finále celého seriálu. ()

Reklama

Reklama