Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod (abych obhájila své tři hvězdičky) bych řekla asi toto: Tenhle seriál je strašná praštěnost, já ho tak beru a musím přiznat, že mě zatraceně baví i přes všechny chyby, které bezpochyby má (a přesto, že polovina hereckého obsazení viditelně přehrává). Na tom, že mě baví, se trochu podílí i fakt, že mě dokázal upřímně rozplakat (a ač brečím u televize každou chvíli, nerozpláče mě jen tak něco). Postavy jsou jasně dané a víte co od nich čekat - většinou ničím nepřekvapí (důležité je to slovo většinou). Robin se sice chová jako nejšvihlejší puberťák, ale já si na něj už docela zvykla. Marian mu tvoří důstojný protipól a ač herecký projev Lucy Griffiths občas trochu pokulhává, není vůbec špatná a navíc je doopravdy krásná. Sheriff je vyloženě parodie sama na sebe a je asi jedinou postavou, která mi obsazením doopravdy vadí a jeho "záchvaty šílenství" působí hrozně rušivě. Richard Armitage v roli jeho nejdůležitějšího poskoka Gisborna je naopak výborný (možná vůbec nejlepší a nejkrásnější mužská postava seriálu :-), která prochází jednoznačně nejzajímavějším psychologickým vývojem - od bezcitného grázla k zamilovanému grázlovi, přes grázla, který váhá zda být či nebýt grázlem, až po grázla, který se vyprovokován v návalu vzteku stane vrahem oběktu své vlastní touhy), takže v pohodě zastíní nedostatky Keitha Allena. Malý John je přesně takový, jaký by měl být a Much je zase "roztomilá" zábavná figurka, kterou už pomalu přestávám nenávidět :). Pak je tam řada méně důležitých postav, z nichž (podle mě) žádná nijak nevyčnívá z průměru. Co mě taky otravuje je věčně se opakující znělka. S postupujícími díly je ale seriál celkem napínavý a někdy si dokonce na pár sekund řeknete: A co bude teď? ---- Po bombastickém a téměř dokonalém pilotu jsem byla nadšená. Pak ale přišlo stejně velké zklamání z průměrného pokračování, kde leckdy převládala trapnost nad vtipem (o což se velkou měrou zasloužil i úděsný Allen). Já jsem ale vydržela a někdy po 4. dílu (nazvaném Otec Hood) se to konečně začalo nést v tom správném hravém duchu. Sem tam se tak jednou za díl objeví nějaká skutečně trapná scéna, ale zase jsou tam jiné zajímavější, které ji vyváží. Ano, některé komplikace děje jsou vyloženě přehnané, ale zase je to celkem kvalitní a vtipná parodie. ()

Marigold

všechny recenze uživatele

Zhruba po deseti minutách prvního dílu jsem přepl na jiný kanál, protože dívat se na "historický" seriál, který má kostýmy na úrovni dětského filmu o středověku (kroužkové brnění udělané z umělé tkaniny ala Plan 9 From The Outer Space bylo skutečným vrcholem), režii na úrovni velmi špatného televizáku a herecké výkony odkudsi z anglické župy, to je pod mou důstojnost. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku více akce, trošku více rozjetosti a ne jen stálé schováváni v Sherwoodském lese s bandou lidí co jsou prohlášeny za mrtvé. A Robin Hood, který se neustále vzdává a sebeobětovává za vesničany, které chce tak bránit bez prolití krve, co si budem povídat, není to ono. Protože se neustále zachraňuje on, místo toho aby zachraňoval vesničany jediným možným a nejjednodušším způsobem a to je šípem mezi oči spoustě vojáků nebo přímo šerifovi! A přitom jsem se tak těšil, protože mám Robina jako osobnost rád tak za tři. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem čekal, až to uvidím celý nebo až to prostě duševně nezvládnu. A celý jsem to víceméně viděl a za to si to minimálně jednu hvězdičku zaslouží. Ona teda měla ČT hodně velký štěstí, protože ostatní televize málokdy nabídly něco smysluplně konkurenčního. Jinak musím bohužel souhlasit s většinou komentářů: postavy, kostýmy a režie hodně velký podprůměr. Po prvním díle jsem pochopil, že se jedná o skrytou parodii a z toho pohledu to taky hodnotím. Jak jinak si vysvětlit, že jsem měl z každého jiného filmu o Hoodovi úplně jiný pocit o postavách a ději samotném? Mám pocit, že hoodova družina byla nějaká menší, ukrývání v lese naprosto nevěrohodné a děj plný nelogičností. Zase na druhou stranu je pravda, že kdyby Robin odkrouhnul šerifa hned v prvním díle, tak o čem by byl ten zbytek, ušetřil by si aspoň cestu do svaté země, kde se pro jistotu ukázalo, že král je pako, který věří první neověřený informaci a je pro ni ochoten odkrouhnout i kamarády. To jste pánové teda měli za koho bojovat... Jinak mě naprosto odrovnal díl o záchraně královny matky, kterýžto byl prezentován jako hodně špatná bojovka říznutá indianou jonesem, která byla svojí podstatou byla od základu úplně pitomá (předpokládám, že se královna celou dobu nespatřena modlila v tom kostele a nepřijít tam hood s vojákama v zádech, tak by nejspíš mohla i klidně odjet). No nic, hodnotit díl po dílu nemá smysl, celkově dávám ** za to, že jsem to vydržel a že jsem se občas i zasmál. Jen bych doporučil České televizi, aby rychle dala nějakou normální hoodovku na spravení reputace. Jo a ještě pro pobavení: hodnocení IMDB je dnes 3.7.2008 7.9/10... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno