Reklama

Reklama

Na venkově, v malém městečku The Cake Eaters, žijí dvě propojené rodiny, které se musí vyrovnat s láskou a ztrátou. Otec rodiny a místní řezník se musí vyrovnávat se ztrátou své manželky Ceci. Jeho nejmladší syn Beagle pracuje v místní střední škole v bufetu, nejstarší Guy byl několik let pryč na cestě za svým snem stát se rockovou hvězdou, kvůli tomu ale prošvihl matky pohřeb. Beagle touží po dívce jménem Georgia, která je ale smrtelně nemocná. (poz3n)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

italka63 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s úžasnou Kristen Stewart, která dokonale vystihla těžce nemocnou dívku, která ví, že už jí nezbývá moc času a chtěla by stihnout zažít lásku. Jenže na malém městečku každý každého zná a tak se tu tak trochu náhodou propletou osudy dvou rodin, které už se velmi dlouho znají. Mají svá malá i velká tajemství, sny, ale i životní nezdary.Nádherné drama, po kterém si třeba řeknete, že na tom sami vlastně nejste tak špatně. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Příjemný, jednoduchý film o silných emocích, které ovládají každodenní život lidí, o malých, ale důležitých věcech, které ze života dělají něco nádherného, o blízkosti a vzdálenosti - krásné, prosté svědectví s teplým nádechem opravdové jižanské atmosféry. Kdo jiný než Mary Stuart Masterson jako tvůrce. Není to sice až tak působivé jako Fried Green Tomatoes, ale má to vykročeno po stejné cestě. ()

Reklama

Kaucuk 

všechny recenze uživatele

Tyhlety nenápadný filmy, to je zlatej důl. Opravdu skvělej snímek. Přemejšlel sem před filmem kolik to tak bude...tip byl 3-4*...ale za 3* je samotnej výkon překrásný Kristen. Další star přidává emotičnost celýho snímku, ta je totiž vyšvihnutá vysoko nad mraky a filmu jenom přidává. Filmu o vztazích tří mužů z jedné rodiny, kteří sou na tom každý úplně jinak...jeden lásku získává (a člověk jim to přeje), jeden jí ztrácí (a člověk mu to nepřeje) a jeden má oboje (a ten je i přes vše nakonec sympaťák). Poslední hvězdičku bych dal za všechno ostatní...za výkony herců a za pěknou hudbu. Všechny palce nahoru. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Každý komentář tady velebí výkon Kristen Stewart - a právem! Čím se ale odlišuje Cake od jiných "smrtelných" dojáků, je právě ona intimita, která fungovat může, ale taky nemusí. Mary namíchala pocitově poctivý driják a nenutila diváka tahat kapesníky a "depkovatět". Georgia je obyčejná holka, a právě proto je ta pubertální problematika, navíc obohacena právě o onu nemoc, tak skličující. Mělo tedy cenu větvit už tak košatý příběh i tam, kde to nebylo vůbec třeba? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Téma umierania a zároveň chuti žiť a nielen žiť, ale ŽIŤ so všetkým, čo k tomu patrí, je vo filme večná. V Cake Eaters sa to podarilo natočiť na výbornú a Kristen Stewart tu podáva jeden zo svojich najlepších výkonov. Osudy jednotlivých postáv sú akoby samostatné a spájajú sa veľmi pomaly, niektoré sa takmer nespoja vôbec. Citové vydieranie diváka je na únosnej miere a našťastie film nesleduje osud hrdinky až do úplného konca. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co Georgia (Kristen Stewart) stráví noc s Beaglem (Aaron Stanford) a chystá se vstát z postele, je možné vidět otlačený popruh od podprsenky. Údajně ale Georga byla celou noc nahá. (Reesam)
  • Režisérka při natáčení tohoto filmu spolupracovala s dvěma sestrami, které touto chorobou trpí. Jedna z nich po shlédnutí filmu řekla, že na začátku filmu si myslela, že Kristen touto chorobou opravdu trpí. (Reesam)

Reklama

Reklama