Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

O tomto filme viem už roky rokúce, kedysi bola Julia moja number one herečka!! A predsa som sa k nemu dostala až dnes - veget pri telke, človek prepína počas reklamy a zrazu začína známy (a predsa neznámy) film. Tak prečo konečne nezistiť, čo je to zač? Samozrejme cez reklamu som si to prepla inde a chvíľku som sa pozabudla, ale myslím, že pointa ani nič mi neušlo skrz tých pár minút. Film to bol ťažký, ako to už pri tomto žánri býva. Julia bola úžasná - mladá, krásna, s jej bujnou hrivou. Niet divu, že umierajúci mladík v nej našiel svoju múzu a zaľúbil sa. A teraz budem SPOILEROVAŤ - naozaj som čakala, že na konci zomrie. Aspoň z názvu mi to tak prišlo. Preto mi ten koniec prišiel taký nijaký. Otvorený.. bohvie čo sa stalo, či to rozchodil, či nie.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Smutný a přesto romantický film s výbornými hereckými výkony v podání Campbella Scotta a Julie Roberts. Také nechápu proč většina hodnocení vyznívá ne příliš pozitivně, mně se naopak film líbil. Je plný emocí a naděje na uzdravení. Navíc i výtečná hudba je trefně laděna s dějem. Je zde i věrně vyobrazen průběh těžké nemoci, který ne vždy končí pacientovým vítezstvím... ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Že hraje na divákovy city? Mě to nevadí. A ti druzí? Tvrďáci přece nepláčou. :-) A kdo se stydí za slzy dojetí, měl by dát větší průchod svým citům, pokud nějaké má. Když někdo dojetím upustí skrývanou slzu, nedá se to přece chápat jako charakterová slabost. A kdo si to myslí, je bezcharakterní trouba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný romantický kousek, který se snaží hrát na city a musím uznat, že se to Joelovi u mnohých skutečně povedlo. Nejedna náctiletá si určitě pobrečela a ždímala kapesníček. Popravdě však musím uznat, že ani já jsem nezůstal zcela klidným. Sice jsem nebrečel, ale chemoterapie se bojím jako čert kříže a navíc mám Julii Roberts docela rád. Nešlo si však nevšimnout velkých výkyvů ve scénáři, kdy se tu a tam objevily nudné pasáže. 50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hillary O'Neilová (Julie Roberts) je mladá slečna, která si s ničím nedělá velké starosti, přišla o práci, tak co, najde si jinou. V novinách najde inzerát, že bohatý pán Geddes hledá pečovatelku pro svého syna Victora (ten je asi ve věku Hillary, žádný dítě). Ač Hillary nemá s touto prací zkušenosti, je mladým Victorem nakonec přijata (patrně pro své dlouhé nohy :) ). Ale sama zjišťuje, že tato práce nebude vůbec jednoduchá, protože Victor umírá na rakovinu a prodělává aktivní fázi chemoterapie. Sice se zdá, že s Hillarynou pomocí (a nakonec i láskou) nemoc porazí, ale smrt si nevybírá ... Přijde mi, že Julie Robertsová měla na konci devasátých let jenom jednu pózu. Ať vezmu kterýkoliv její film z tohoto období (Steel Magnolias, Pretty Woman, Sleeping with Enemy, Pelican Brief), tak ačkoliv je každý naprosto o úplně jiném, Julie je ve všech naprosto stejná. Stejné pózy, gesta, výraz laciné děvky. Možná je to tím, že jsem většinu těchto filmů viděl v krátkém období, ale musím říct, že mi to začíná lézt krkem. I když Zemřít mladý určitě není špatný film, a Campbell Scott dal do své role všechno, nedám víc než dvě hvězdičky. Možná časem, až se odprostím od "přerobertsování" tak to přehodnotím... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama