Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

movie 

všechny recenze uživatele

Pro mě možná o něco zásadnější a lepší než Scarface. I tady je Al Pacino skvělý a jeho spolupráce s De Palmou bezchybná, ale jak píše Rob Roy, Carlito je vlastně kladný hrdina a musíte mu fandit, i když předem víte, že sejít z cesty temna a dát se na dobro není vždycky úplně nejsnažší a budete za to většinou potrestáni. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Měla jsem sen, ale probudila jsem se. A teď ten sen nenávidím." De Palmův a Pacinův komorní melancholický přídavek/alternativní doslov a zároveň protipól k Zjizvené tváři (z níž se tu mihne několik herců), který narozdíl od ní nevypráví o cestě přes mrtvoly, ale o cestě od mrtvol a tu neprovází paranoia mocných, ale smutný fakt, že v téhle branži opravdu nemůžete nikomu věřit a vaše zásadovost a víra v přátelství, loajalitu či čest vás stáhne dolů. Opět výborný Pacinův výkon (když jsem film viděl poprvé v pubertě, Carlito mě uhranul a chtěl jsem být jako on, odsud také černý kožený kabát v mém šatníku) a stejně tak výkon Seana Penna. V době svého uvedení kritika film nedocenila a nevedl si moc dobře ani v kinech, o to většímu zájmu se ale těšil na videu. Lahůdková gangsterka se srdíčkem. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní gangsterka ze staré školy, kde Pacino opět předvadí to nejlepší co umí. Jeho Carlito je přesně na tom pomezí mezi zásadovým prima chlapíkem a chladnokrevným zabijákem takže si ho člověk prostě musí zamilovat. Už jen úvodní monolog člověka chytne za srdce. Slizký Sean Penn hrál taky na výbornou a už vím kdo byl předobrazem Kena Rosenberga z GTA: Vice City. De Palma si tradičně hraje s kamerou, hlavně při závěrečné honičce, která jen potvrzuje jeho režisérské umění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty budeš půjčovat auta? - Znám je. Kradl jsem je od čtrnácti let." Gangstery nemám v lásce a na pohádky o polepšených mafiánech nevěřím. A ani ta o čestném sympaťákovi Carlitovi Brigantem není výjimkou. Sice mi na něm bylo sympatické, že po předčasném vysvlečení pruhovaného hábitu nehodlal tento oděv znovu zařadit do svého šatníku, ale celkově byl ten pobyt mezi mafiány na můj vkus tradičně příliš dlouhý. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný gangsterský film o zločinci, který je po odpikání pěti let propuštěn a i když se považuje za napraveného a nechce už se do ničeho zaplést, nakonec se kvůli příteli opět vrhne do světa zbrání a nelístostných soubojů s dalšími mafiány. Al Pacino předvádí excelelentní výkon, stejně jako Sean Penn. Brian De Palma nám jen potvrdil, že umí natočit kvalitní gangsterky. Závěrečná jízda velmi pozvedla celkovou kvalitu snímku........ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

  • Al Pacino v rámci prípravy na rolu strávil istý čas v East Harlem v spoločnosti autora knižnej predlohy Edwina Torresa, aby sa lepšie s postavou a atmosférou miesta zžil. (Elessar.)
  • David Kleinfeld (Sean Penn) žádá Carlita (Al Pacino) o pomoc při osvobození Tonny Taglialucciho (Frank Minucci) z vězení. Ačkoliv se záběr natočil téměř třicetkrát, Sean s ním stále nebyl spokojen a žádal další opakování. Režisér Brian De Palma odmítl, což vedlo ke vzájemné hádce. Jednalo se o jejich jedinou rozepři během celého natáčení. (Caszidy)
  • Žiadna z piesní, ktoré hrajú počas Carlitovej (Al Pacino) návštevy v klube, kde pracuje Gail (Penelope Ann Miller), neboli v roku 1975, kedy sa dej odohráva, ešte vydané. (TheRoller)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama