Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mne De Palma nezklamal v tom nepříliš pozitivním smyslu - tedy natočil film, který odpovídá modelu, v jakém většinu jeho filmů vnímám. V Carlitovi všechno tak nějak funguje, ale funguje to také tak nějak šedivě, aby v té šedi nakonec zazářilo několik v pravdě geniálních scén. Vrcholem Carlitovy cesty je bezesporu virtuózně zrežírovaná honička na nádraží a k její dokonalosti nemá daleko ani několik dříve se objevivších momentů. Zbytek je tuhle dobrý, tuhle velmi dobrý, ale nikde vynikající. Při srovnání s jinou ikonickou gangsterkou od De Palmy, Scarface, musím na jednoznačného vítěze pasovat příběh Tonyho Montany, který si buduje vlastní pravidla a vlastní svět, v němž se cítim skoro tak dobře, jako v tom (nepřekonateném) kmotrovském. Výrazně komornější a intimnější Carlito obsazuje svět budovaný jinými filmy už v minulosti a ten po mě takovou přitažlivost nemá. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Gangsterka ve stínu SCARFACE, ale stejně tak výborná, jen méně kultovní a ikonická. Al Pacino tentokrát nehraje kubánského dravce na vzestupu, ale portorikánského veterána, který se snaží vypařit ze scény a žít šťastný život někde na sluníčku u moře. Al je herecký génius a jeho zářnou one-man show tu příjemně doplňují větší či menší role dalších známých tváří (Penn, Leguizamo, Mortensen, Guzmán). Poutavost, napětí, emoce, silný příběh osudovosti mafiánského bytí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tato gangsterka se mi jako jedna z mála opravdu líbila. Hlavní hrdina tentokrát není nesnesitelný arogantní zločinec, ale sympatický a čestný Al Pacino, kterému se dá fandit. To je věc, která mi na ostatních filmech podobného ražení chybí, a proto je obecně nemám rád. S Carlitovou cestou jsem tedy tento problém neměl, a tak jsem si mohl tento bezesporu kvalitní film užít. Sean Penn odvedl vynikající výkon, zpočátku jsem jej vůbec nepoznal. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma mě nikdy doopravdy nechytl za srdce. Zjizvená tvář byla blízko, ale ani ona nedosáhla páté hvězdy. Carlitova cesta je ale jiné kafe. Velmi mi připomínala Scorseseho gangsterky, které jsem si tak oblíbil. Hrdina vypráví své story (na rozdíl od Scorseseho v menším časovém úseku) a diváka dokonale vtahuje, jako člena svojí rodiny, do příběhu. Skvělý Pacino Nemá chybu. Výborný film. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný gangsterský snímek, Brian De Palma se tentokrát vydal cestou opačnou Scarface a místo epického vzestupu megamafiána se rozhodl pro skromnější příběh zašlého gangstera, který si chce jen vydělat pár dolarů a odjet daleko pryč od svého minulého života. Film je o poznání citlivější, emoce vzbuzuje silnější a k tomu i lépe než předchozí Scarface, je jednodušší sžít se s hlavním hrdinou a držet mu palce, k čemuž mimo jiné napomáhá také láska, která byla doposud v mafiánských filmech odsunuta na druhou (někdy i třetí) kolej. Co má Carlito's Way však se Scarface společné je brilantní výkon Al Pacina, jemuž navíc skvěle sekunduje i Sean Penn. Akce je zde myslím tak akorát, speciálně ta závěrečná má úžasně tísnivou atmosféru, až se budete u obrazovky bát dýchat. 9/10 ()

Galerie (97)

Zajímavosti (38)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama