Reklama

Reklama

Turnaj zabijáků

  • Velká Británie The Tournament (více)
Trailer

Jednou za sedm let se v náhodně vybraném městě koná „Turnaj zabijáků“: souboj na život a na smrt mezi třiceti špičkovými nájemnými vrahy z různých koutů světa. Poslední, kdo přežije, získá 10 miliónů dolarů. Titul jedničky ve svém oboru navíc otvírá cestu k prestižním zakázkám. Nepřetržitý přenos z jejich klání sleduje skrytou kamerou skupinka miliardářů, kteří si vsadili na vítěze. V drsném akčním thrilleru předvádí světová zabijácká elita to nejlepší ze všech možných disciplín. Turnaj zabijáků je nejen příběhem lásky, zrady a pomsty favoritů krvavého zápasu o přežití, ale také vykoupení. To když si konečně uvědomí, jakou má život cenu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Děsně tupý, ale zároveň děsně zábavný béčko. Příběh je sice úplně na palici a mozek je nutno při sledování odložit někam do skříně. To mi ale při sledování podobných filmů vůbec nevadí. Akce je většinou hodně slušně natočená a je jí zde požehnaně( akce ve strip baru vládne), celý je to symapticky brutální a vlastně jsem se celou dobu příjemně bavil. Teda když se zrovna nedostal ke slovu Robert Carlyle, asi hlavní slabina filmu. Já ho mám jako herce jinak docela rád, ale tady je fakt hroznej. I když ona je otázka, co se dalo taky se zbytečnou postavou kněze, který furt brečí a skuhrá dělat. Zbytek obsazení je ale hodně příjemnej. Kelly Hu je zase jednou sympatická, Scott Adkins zase předvede pár svých neuvěřitelných otoček ( i když je tady bohužel jenom na chvilku) a neustále nasranej Ving Rhames taky potěší srdce akčního fandy. Nejvíc ale překvapil Sebastian Foucan z Casina Royale, kterej opět zběsile skáče ale hlavně neodolatelně šílenej Ian Somerhalder, kterej zastřelí všechno co se hne a ještě tomu sebere prsty. Kdo by to do Boona z Lostu řekl. Jestli chcete pro jednou béčkovej akční výplach, tak by se vám tohle mohlo zkrátka líbit. Hlavně ale nepřemýšlet. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Akční filmy opravdu nejsou nic pro mě, takže nebýt Iana, ani by mě nenapadlo se na to dívat. Ale překonala jsem se a jelikož moc akčňáků neznám, tak nemám moc s čím srovnávat, ale mě se to docela líbilo. Některé scény tam teda byli opravdu vrcholně nechutné, až jsem se nemohla dívat. Ale jako zápletka mi přišla docela originální (no, až na ten konec). A Ian byl prostě dokonale úžasnej i jako totální magor. Škoda, že si tam nezahrál víc. 4* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Blbe, fadne, nudne. Aj ked ma film R-kovy rating tak akcnym scenam chyba šťava. Bohuzial sklamala aj jedina bitka Adkinsa. Adkins nepredvedie nic vynimocne a naviac je bitka dost bleskorychle zostrihana. Postavy su nesympaticke az trapne(Rhamesove zaverecne Why, why, why). Jediny kto napriek slabej rezii rezisera mal miestami sancu vyniknut, je Foucan a jeho neskutocne kaskaderske kusky. 5/10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Každých sedm let se v jiném městě světa koná turnaj zabijáků. Těch nejlepších. A vítěz může být jen jeden.   Už tato úvodní premisa nutí k zamyšlení nad logikou. Proč by měli nějací multimilionáři či miliardáři potřebu nahnat na jedno místo nejlepší světové nájemné vrahy a nechat je vybít se navzájem? Co když by potřebovali jejich služeb využít ve svém - řekněme, podnikání? Vezměte si, že nájemných vrahů asi příliš mnoho ve Zlatých stránkách není, a tady jich zhebne hned 29 (plus 1 zůstane vítězem). A aby to bylo ještě - napínavější a směšnější zároveň, každý ze zabijáků má v sobě čip (další nelogičnost - co kdyby zabijáci odmítli vypít připravená uspávadla?). Jenže jednomu se podaří se čipu zbavit, jenže jej spolkne nebohý kněz... Teda nebohý. Ožrala to je, anglické Middlesborough mu nějak nesvědčí. Ono taky koukat hodinu a půl jen na vyvražďovačku, byť nejlepších zabijáků, by byla poněkud nuda. Což i chvílemi je. Ne že by industriální zóna nehrála svou roli, ne že by byla choreografie úplně mizerná, ale tak nějak je vám jedno, kdo kdy kde a hlavně jak. Disk načíná protipirát, tři plus jedna upoutávka, dvě z nich pak najdeme v hlavním menu plus tři jiné, na jiné filmy, a to je vše. Žádné bonusy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Prestižní turnaj nejlepších zabíjáků se koná už podruhé a tentokrát ve Velké Británii. Nejlepších 30 elitních zabijáků se z různých důvodů tohoto turnaje zůčastní. Proč ne?! Na vítěze čeká slušná výhra a vítěz bere vše anebo taky vůbec nic. V duchu pravidla "zabij nebo zemři", které musí být bezezbytku naplněno, se bohatě střílí, kope a zabíjí. Mezi elitní společnost zabijáků se připlete jeden kněz (Robert Carlyle), co omylem spolkl sledovácí zařízení a co si rád přihne, ale vlastně ani nevíme proč chlastá. A propracovanost charakterů postav není vlastně ani tak důležitá a rozhodně nepatří ke kladům filmu, ale jde hlavně o vystřílené zásobníky, potoky krve a občas nějakou tu údernou hlášku z úst nelítostných vrahounů. Apropo, ne všichni jsou ale vzorově nelítostní a taková Kelly Hu by tuhle práci vzhledem k jejím projeveným citům nad jednou obětí vykonávat nemohla a obhájce titulu a současně největší favorit turnaje Ving Rhames prahnoucí po pomstě za svou mrtvou ženu asi měl působit sympatickým dojmem, ale jelikož se nijak extra herecky nevytáhl, všechnu smetanu slíznul naprosto chladnokrevný a vymaštěný zabiják v podání Iana Somerhaldera a kdykoliv se zjevil na scéně jsem měl pocit, že v tomhle filmu byla chyba, že nehrál hlavní roli, protože všechny dokonale herecky smázl a poté co ze scény zmizel nebylo kumu fandit a masakr ve striptýzovém baru mluví za vše. Turnaj zabijáků je velmi bizarní a solidní řežba s pořádnou porcí akce, říznou hudbou a dynamickým tempem. Mé hodnocení: 80% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Ian Somerhalder a Kelly Hu, ktorí hrajú vo filme vrahov, si spolu zahrali upírov v seriáli Upírske denníky (od r. 2009). (misterz)
  • Náklaďní vůz, který Joshua Harlow (Ving Rhames) ukradne před strip klubem, je česká „Liazka“. Ve scéně, kdy jde Lai Lai (ZhenKelly Hu) do hotelu, pak cestu přejede Škoda Fabia. (Schlumpf)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama