Reklama

Reklama

Tajemství Pravdy

(seriál)
  • USA Legend of the Seeker (více)
USA, (2008–2010), 32 h 10 min (Minutáž: 43–45 min)

Předloha:

Terry Goodkind (kniha)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, Craig Parker, Jay Laga'aia, Tabrett Bethell, Tania Nolan, Jessica Marais, Jessica Chapnik, Danielle Cormack (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Příběh Tajemství Pravdy se odehrává ve vzdálené zemi, ve věku mečů, draků a kouzel. Richard je obyčejný lesní průvodce, který žije v malém městečku Hartland v Západozemí, jen kousek od hranice oddělující je od Středozemí, kde vládne magie. O Hledači, zlém krutovládci Darkenu Rahlovi ani o moci kouzel zatím nemá tušení. To vše se změní ve chvíli, kdy potká krásnou Kahlan Amnell a zamiluje se do ní.
Kahlan patří k magickému řádu žen Zpovědnic, které používají kouzla, a především chrání Hledače – zosobnění pravdy, spravedlnosti a síly a nejdůležitějšího člověka ze Středozemí. Jeho kouzelný Meč Pravdy mu pomáhá bojovat proti zlu.
S pomocí moudrého průvodce Zedda se Richard a Kahlan vydávají zastavit zlého vládce Darkena Rahla. Cesta je zavede do nebezpečných průsmyků, mystických lesů, přes hranice mrtvých až do magické země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Simbet 

všechny recenze uživatele

Fantasy seriálů je málo a dobrých ještě méně. Legend of the Seeker je spíš takový průměr. Je to zbytečně natažené, což je na úkor kvality. Občas tam chodí od nikud nikam, ale pokud se na to podíváte v neděli odpoledne, tak to jde. Jednu hvězdičku navíc dávám určitě hlavním představitelům sympatické Bridget Regan a Craigu Hornerovi. Další za to, že je to fantasy. Druhou sérii už jsem nedala. To, co bylo v jedničce dobré, vztah Bridget a Craiga, ve dvojce zahrabali a udělali z tohto temnou ságu. Takže jsem zhlédla jeden díl a stačilo. ()

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Příjemný fantasy seriál, který se mi ale za celých 44 epizod nedostal vůbec pod kůži. Technicky dobře zvládnuté, to samé platí o hereckém projevu, ale seriálu chybí to "něco", které brání abych si s Hledačem a ostatními, vytvořil nějaké pouto. Richard byl až moc dokonalý a postupem času akorát získával víc a víc schopností vyvolených a to nemám rád. Oči Kahlan si musí zamilovat snad každý, Cařin sarkasmus a Zeddovi vtípky pak většinou osvěží "vážné" situace, které však většinou působí komicky. Druhou sérii jsem zhlédl jen, abych si mohl seriál vyškrtnout ze seznamu, ale rozhodně toho nelituji. (65%) ()

Reklama

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Tento seriál byl natočený na motivy knih Terryho Goodkinda Meč pravdy, i když knihami se příliš neřídil, protože jinak by z něj nemohla být taková pohádka. Občas se však najde i nějaký ten díl, který z knihy poznáte. Zbytek už je jen čirá fantazie scénáristů. Celkově můžu říct, že se jedná asi o nejzdařilejšího seriálového následníka Xeny. Přece jen natáčelo se na Novém Zélandu, naleznete zde spousty herců, kteří hráli i ve Xeně a některé epizodní zápletky, jakoby z oka vypadly těm z Princezny Bojovnice. Bohužel byly natočeny jen dvě série a to je škoda, protože tohle dílo se neustále zlepšovalo. Z hereckého obsazení bych rád vypíchl Bridget Regan v roli Kahlan, která na ni sedla dokonale a pak také Tabrett Bethell (Cara) díky níž seriál povýšil úplně na novou úroveň. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Fantasy to je moje - bohužel pokud chci kvalitní zážitek poskytnou mi ho pouze knihy. U filmů i seriálů je to z 99% tragédie. Nikdo se nedrží kvalit literární předlohy, snad ani jednou se nedalo mluvit o nějakém herectví a vůbec to dopadá tak nějak zmateně navíc často i lacině. Seeker opravdu potěší asi jen dětského diváka ti dospělejší jistě moc nadšeni nebudou tedy krom pánů které oslní půvab Bridget Regan a později i Tabrett Bethell. Velký čaroděj Zed tu vypadá spíše jako pacient na útěku z léčebny a samotný Seeker mě též nedostal zrovna „kouzlem osobnosti“ tak nějak jsem si na něj po čase zvykl. Stejně mi nezbývá než zatlačit slzu nad další z řady zprzněných adaptací vynikajících knih. Tím myslím, že kdyby se víc drželi předlohy mohlo to být mnohem lepší. Stálo to za shlédnutí to rozhodně ano, ale škoda toho nevyužitého potenciálu ... 60-70% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Knižní příběh jsem si zamiloval a vžil se do něj, proto když teď s odstupem sleduji ten seriál, pěkně mě vše znovu ožívá.. I když efekty co si budem povídat jsou otřesný, herecké výkony taky nic moc. Jenže ono je to stejné jako u Duny, asi se nikomu nepodaří natočit to tak, aby se to aspoň trošku vyrovnalo knižní sérii.. Navíc Craig Horner ani Bruce Spence se mi do jejich rolí vůbec nehodí, což ovšem zachraňuje Bridget Regan v roli Kahlan... Nevím jak ti, co knihy neznají, ale snad je to naladí si je přečíst. Za sebe 4 hvezdy za Bridget Regan, odvahu pustit se do zpracování tohoto literárního díla a za přílišné neodbíhání od knižního děje, které mi přivádí při sledování krásné flashbacky na čtení... ()

Galerie (335)

Zajímavosti (10)

  • Před samotným natáčením podstoupili Craig Horner (Richard) i Bridget Reganová (Kahlan) šesti týdenní výcvik zaměřený na jízdu na koni a šermířských dovedností. (Conspi)
  • Pouhé zašněrování šatů zpovědnice Kahlan trvá přibližně 20 minut (Elegnor)

Související novinky

Sean Bean hraje o trůny

Sean Bean hraje o trůny

22.07.2009

A krade si tím pro sebe další výraznou roli v ambiciózním fantasy projektu. „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina patří k nejuznávanějším současným zástupcům žánru. Sága o dvou mocných… (více)

Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008

Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá… (více)

Reklama

Reklama