Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zomrel Richard Donner a tak si na jeho počesť púšťam trojku a štvorku, keďže som ich nemal ani ohodnotené. Nepamätal som si detaily a 4 hviezdy mali u mňa isté len klasiky jednotka a dvojka. S poslednou časťou sa mi spájalo, že je najslabšia. A začiatok skutočne tak vyzeral. Čo to bol za nápad, aby sa Glover vyzliekol do treniek? Pritiahnuté za vlasy aj na komédiu. Ale potom prišli neskutočné hlášky a vyšperkované akčné scény. Hlavne čo sa týka vtipov musím povedať, že stálo za to pustiť si konečne aj originálne znenie. Love him like a son. Son? Son-in-law enforcement. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

séria smrtonosných zbraní je zvláštnosť, lebo na rozdiel od akýchkoľvek iných filmov s pokračovaniami, pokračovania smrtonosnej zbrane sú pozerateľné a udržujú si akútakú úroveň (= veľmi vysokú, nadštandardnú, dokonca podľa niektorých 2 bola ešte lepšia ako jednotka, čo je vzácny prípad, u ktorého má Smrtonosná pasca precedens ešte pred Terminátorom) - a čo sa ešte cení je, že ide o akčnú komédiu a toto žánrové zaradenie si naozaj zasluhuje, lebo je vďakabohu aj akčná aj vitpná; ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Z celé série Lethal Weapon je čtvrtý díl nejslabší, ale v rámci žánru se stále jedná o nadprůměrnou podívanou plnou výbuchů, akce a výborných hlášek, které chrlí dva staří známí Mel Gibson a Danny Glover. Tento díl je trochu upovídanější, není už tak drsný a záporák tentokrát nepatří mezi zloduchy na které se bude ve filmovém světě vzpomínat, ale solidní snímek to bezesporu je. Už úvodní scéna s plamenometem dává tušit, že Richard Donner má divákům stále co nabídnout a to se také během filmu potvrdí. Tři a půl hvězdy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší diel. Naháňačka na diaľnici, úvodná akcia a chémia medzi Gibsonom a Donner to dvíhajú do pozerateľného stavu, ale inak je to pomerne nefunkčné a unikla z toho celá ľudskosť, ktorú symbolizovali najmä scény s Murtaughovou rodinou. Už je to len nie príliš vtipný akčný sitcom o neschopných násilníckych policajtoch a nedíva sa na to najlepšie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jeden počtvrté za sebou naříká že je starý a že chce jít konečně do důchodu. Druhý skončil s bláznivinama a taky začal žvatlat že je starý a už nestíhá. Uff no díky Šílený Mele. Uplně se mi ted nabízí otázka o čem že by sakra mohla při takovemto vývoji být chystaná petka? Že by Martin Riggs, toho času vetchý muž o holi, chodil navštevovat Rogera do ehm hospicu? No ono když na sérii co je postavená na hláškách je to nejslabší právě ty hlášky je dost velký průser. Nevěřil bych že to nekdy napíšu ale v tomhle díle je to nejlepší "jen" bezchybná akce a fenomenální Jet Li v roli "němého" asijského záporáka. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)
  • Pôvodne bola v scenári prvej Smrtonosnej zbrane (1987) scéna, v ktorej je Roger Murtaugh (Danny Glover) "hore bez". Nakoniec sa nenatočila, pretože jeho hruď nevyzerala na päťdesiatnika, ktorého stvárňoval príliš dobre. V tejto časti série sa Glover predviedol "hore bez" dokonca dva krát. (m.a.t.o.)
  • Richard Donner byl nucen požádat Jeta Liho (Wah Sing Ku), aby při akčních scénách zpomalil své pohyby, protože kamera je nebyla schopna zaznamenat. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama