Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (1 089)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Budu oponovat POMOvi, pokud podle tebe v Souboji titánů vypadají sídla bohů jako z laciného porna. Sice jsem neviděl možná tolik porna, co ty, ale mě to připomínají kostýmy spíš tady.. Plus nenápadný naběh na incest Zeus - Athena. A neměl být podle pověstí Theseus být synem Poseidona a Hyperion místo krále Kréty titánem a bratrem Promethea. Taky by už mohli tvůrci z Hollywoodu a v tomto připadě i osobou pana režiséra i z Bollywoodu nechát řecké báje a hlavně titány chvilku napokoji a nevydavat je napospas scénáristům. Proč třeba nevymyslí vlastní postavy? Ale druhou stranu projevila válka bohu invenci a kreativitu. A Michael Rourke exeloval. Atmosféru to nemá špatnou. I když ten naběh na druhý díl byl trochu podivný. Jsem zvědav na Hněv titánů. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že jsem se bavil úplně božsky, ale rozhodně se jednalo o slušnou podívanou. V podstatě mi vadili pouze dvě věci. Scénáristé z písemky z řeckých bájí a pověstí obdrželi pravděbodobně dělo, protože hlavním Théseovým počinem bylo, jak všichni víme, najít v nekonečném labyrintu Mínotaura, ukončit ho, vymotat se z pomocí nitě ven, vyměnit plachty a odplout domů. Narážím na to, že Théseus zde má fakt úplně jinou prácičku, i když i na ten labyrint dojde. Jenomže je to otázka asi 30 vteřin, kdy Theo projde třemi zákoutími a podle krvácejícího chodidla se vrátí zpět. Tfujtajbl. Druhá věc, sem tam mi to přišlo prázdné, prostě záběr ukázkově prázdný jako sklenice od piva, po jejíž vnitřní straně stékají zbytky pěny. Jinak je to good. Vizuálně zcela úchvatné, není to stylizované tak jako Třístovka, ale má to nádherné kompoziční ladění, barvy, tvary, reliéfy, styl. Konečně jsem viděl perfektní Olymp a vizuální ztvárnění Bohů, tak, jak bych si je představoval. Herci jsou zásluhou Rourka a Cavilla složkou velice podstatnou, po prvním akčním vystoupení Cavilla jsem si s nadšením uvědomil, že tenhle týpek hraje nového Supermana. A tím se dostávám k akční stránce, soubojům, choreografii. A také ke jménu Jean Frenette. Tohle jméno bylo napsané na židli Choreograf bojových scén. A tenhle 5-ti násobný mistr světa v karate film výrazně obohatil. Théseus tak v celistvých (pěkných!) záběrech rychle a efektně spájí dohromady prvky aikida, kobuda, kyudo, kenjutsu a v závěru i jiujitsu. A závěrečný souboj mezi Bohy a Titány, to je masakrální eRková řežba! Prostě vizuálně a akčně výborný. Scénář, dialogy, kontinuita, vztahy, to mohlo být o fous lepší. Celkově spokojenost. 75 miliónů dolarů(rozpočet)/227 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) eRko! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na Válku bohů se mě moc nechtělo, tyhle filmy mě až příliš připomínají písničku " Jen já, jen já, o mě tu kráčí, jen já,jen já jsem film tvůj, ten který udělá na plátno hačí a k obdivu diváků mu stačí, když se načančá, když se načančá, když se načančá. " Jediný co mě na film vábilo bylo obsazení, přesněji řečeno Mickey Rourke, no a nakonec jsem Mickeymu vábení podlehnul a jal se vyflusnout u pokladen kin další nekřeťanský peníz, doufající že nevbíhám na totální píčovinu. Nutno říct, že jsem byl ve finále příjemně překvapen, především z obrazové složky, žádné přebrevné orgie odtrahávající pozornost od toho hlavního, tedy příběhu, ale nádherně fungující vizualita podporující především divákovi emoce, zejména bitva na slapský přehradě byla fakt delikatesa. Fascinovala mě krutost s kterou strejda Mickey zabíjel své nepřátele, vlastně s kterou zabíjel všechny. Děj mě velmi rachle zatáhnul do hry za což mu taky tleskám na otevřené scéně, nazvučení dokonalý, tenhle film vidět jinde než v kině je opravdu obrovská škoda, stejně jako nepíchat s Freidou Pinto, to je druhá obrovská škoda, protože tahle milka je neuvěřitelně sexy. Na 3D jsem se vysral, dal jsem si film pěkně s titulama a musím říct, že při boží válce jsem se nejednou cítil božsky. Škoda, že ty božské pocity skončily skoro na chlup stejně jako boží válka. Vydržet mé božské naladění alespoň cestu domů, poslal bych bohům tam nahoru o jednu hvězdu víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Immortals nemajú príbeh, ktorý by ich niekam posúval, ani postavy, ktoré by im dodali život. A na jedno zahalené ženské telo v nich pripadá tridsať polonahých mužských. Film je ale uspokojivo krvavý, pojatie Bohov a ich sídla nad oblakmi nevyzerá ako z lacného pornofilmu (viz. nový Súboj titánov), a opulentná výprava je na hranici dizajnérskej geniality. Nenudil som sa, nebol vo vytržení, nebolo mi nikoho ľúto ani som nikomu nedržal palce, no i tak som to s chuťou dopozeral do konca. Efektná pózerská prázdnota. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vlas Parlapanides, Charley Parlapanides | Hudba: Trevor Morris | Produkcia: Mark Canton, Tzan Kavanaugh, Gianni Nunnari | Distribúcia: Relativity Media, Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, Virgin Produced, Rogoue Pictures | Rozpočet: 75 miliónov $ | Tržby: 215,784,603 $ || Krásny film, ťažiaci z vizuálu a audia 300. Antický bohovia ešte nikdy neboli tak úchvatne spracovaný v nebesiach, čo sa priestoru, i postáv a ich kostýmov týče. Na zemi je to už o kapánek slabšie, no akčné scény sú snáď najprehladnejšie, čo som kedy videl. Absencia prehĺbenia postáv je jediným dôvodom, prečo tento kus nemôže ztrhnúť diváka do úplnej katarzie. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Když jsou Titáni uvězněni v hranatém vězení, jsou všichni zakouslí do roksorových tyčí. Ty by se však, vzhledem k období, kdy se film odehrává, objevit neměly. (ČSFD)
  • Při dobývání velké hradby leze Theseus (Henry Cavill) po žebříku beze štítu a beze zbraně, ale v dalším záběru má v jedné ruce meč a ve druhé štít. (CrashONE)
  • Než se film, s původním názvem Immortals, dostal do kin, jeho pracovní názvy byly "War of the Gods" a "Dawn of War". Český distributor zůstal u překladu prvního jmenovaného. (272827)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama