Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 3
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (1 486)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po citelně přemaštěné dvojce (a trojce, kterou už jsem ani nenašel sílu shlédnout), se zase jedná o celkem svižný a poctivý kus dobrodružství. Bohužel těžko se zbavit dojmu, že Marshall spíš než akční film natočil takovou trochu holčičí historickou fetiš, ze které pro všechny volánky a hezkou výpravu zmizely zuby. Když je film vystrčí ve scéně lovu na mořské panny, je z toho hodně sympatická temná pohádka. Jinak je to spíš takový věšák na hezké scenérie, sympatické herce a ultrapitomé dialogy, které nespasí ani Deppovy klaunské škleby. Čím seriózněji ten film místy zkouší působit, tím méně se do něj závan staré pirátské frašky hodí (hlavně v úvodní londýnské scéně to vrže). Když to sečtu - pěkné kostýmy, oku lahodící výprava, stále jedlejší Penélope, velmi jedlá mořská panna a naproti tomu z dřevěné nohy vycucaný scénář, okoukané choreografie a kupa zbytečných scén. Ne, čtvrtí Piráti nemůžou urazit, bohužel ani nadchnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První díl Pirátů, který se obešel bez patosu. Osvobozen od původní trilogie nabízí čtvrtý díl On Stranger Tides nové dobrodružství, nové příběhy, nové lokace a díky Penélope Cruz je to konečně taky pastva pro oči (a uši, protože používá ten svůj španělský přízvuk). Předchozí díly byly jen efektivně poskládané velkolepé obrazy, tohle byla konečně příjemná a zábavná podívaná. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to ani horší ani lepší než půvdní pirátská trilogie. Keira mi sice chybí, stejně jako rozmáchlé a bombastické záběry, ale tohle je spíš o pobíhání džunglí a Deppově hlášování. Je fakt, že pasáž s odchytem mořských pan byla jednoznačně nejlepší, parádní atmosféra i nečekaný průběh. Černovous je ale podivně nevýrazný záporák. Není to chyba Iana McShanea, ale spíš je málo využitý a nebýt Barbossy nic moc by se v padoušské lince nedělo. 3Dčko jinak poměrně odfláklé (největší odvaz byla ukázka na Transformery 3 před filmem) a je vidět že Marshall ani pořádně neví jak ho použít. Ale cameo Judi Dench potěší. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Piráti tentokrát vsadili na stejné trumfy jako kdysi jednička, tedy na čistě dobrodružnou notu výpravy za pokladem namísto pokusů o mytologii či epičnost. A sázka jim vyšla, byť žádná velká výhra to ani tak není. Aby jim bývala vyšla i s jackpotem, musel by na režijním postu být někdo kdo zvládá akční dynamiku i komediální timing a uměl by tedy náležitě p(r)odat co má k dispozici. Žádné terno, žádné zklamání; snad jen absentující chemie (s jednou čestnou výjimkou) mezi Deppem a Penélope zamrzí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo spíš jako Indiana Jones, jenže namísto dobrodruha s kloboukem na hlavě a bičem v ruce tady pobíhala parta připomínající spíš než piráty, zkouřený polotransvestity. Nevím proč Gore netočil čtyřku, ale Rob teda žádný novum po kterým by mě zvhlo v gatích nepředved. Ok pár záběrů mu neupřu, třeba mořský panny, to byla dobrota, ale jinak...lodě, náhaněčka na moři, pořádná námořní bitva, to prostě šmudla hledal, ale nenašel. Spousta věcí pojal scénarista jako hurvínek válku. Johnny a Geoffrey dobrý, ale jen pod podmínkou že se nebudu koukat na předchozí díly. Penelope, kráska na kterou bych nejradši přilepil svoje oči byla sice fajn, ale ona je vždycky v každým filmu tak výrazná a tady já nevím proč, ale kdyby jí v půlce filmu vyměnili za Angelinu tak bych si toho snad ani nevšimnul. Mám karibský piráty hrozně rád, ale měl jsem pocit, že právě na to se tvůrci filmu až příliš spoléhali. P.S: Barbosso naval tu nohu ! :-) ()

Galerie (208)

Zajímavosti (60)

  • Pramen mládí, legendární pramen, jehož voda údajně navrací ztracené mládí komukoliv, kdo se jí napije, byl ve skutečnosti předmětem vytrvalého, ale marného pátrání španělského mořeplavce a objevitele Ponceho de Leóna ze 16. století. De León se dočkal zvěčnění pouze v rámci zábavní atrakce “Piráti z Karibiku" v kalifornském Disneylandu, kde je v jedné z místností vyobrazen coby kostlivec. (Čiban)
  • Uvažovalo sa medzi názvami Piráti z Karibiku: Atlantis a Piráti z Karibiku: Fontána života. Šéf produkcie spoločnosti Disney Oren Aviv povedal: „dúfajme, že to bude prvý film z ďalšej trilógie.“ (marek.stone)

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama