Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavni starostí paní Bennetové je, jak dobře provdat své dcery. Výborná přiležitost se jí naskytne, když si sousední panství Netherfield pronajmou bohatí gentlemani pan Bingley a pan Darcy, které považuje za nanejvýš vhodné pro své dvě nejstarší dcery. Druhorozená Elizabeth se s panem Darcym seznámí na bálu a nesprávně ho začne považovat za příliš pyšného, navíc uvěří nepravdivé historce pana Wickhama a začne být k Darcymu nespravedlivá. Její předsudky a chybný úsudek budou velkou překážkou jejich vzájemné náklonnosti. (fleurette)

(více)

Diskuze

peta30stm1

peta30stm1 (hodnocení, recenze)

Mne sa tato verzia velmi pacila, bola uplne ina ako vsetky ostatne verzie (videla som 4- z roku 2005,1980,1995 a tuto). Laurence Olivier sa mi ako pan Darcy velmi pacil - bol vtipny a sarmantny, Greer Garson sa tiez celkom pacila, vôbec mi nevadilo ze bola blondyna. Jedine co by som tomu vytkla (ale to bolo v tej dobe vo filmoch bezne) je az privelka afektovanost v niektorych miestach filmu

bigwendy

bigwendy (hodnocení, recenze)

Tohle byl jeden z mála filmů, kde mi nevadilo, že se tolik odklání od literární předlohy. Prostě typicky americké, ve stylu starého Hollywoodu, přitom vtipné a inteligentní. Greer Garsonové se celkem podařilo vystihnout povahu Elizabeth, Laurence Olivier je jako Darcy naprosto okouzlující, i když díky tomu komediálnímu zpracování, mu chybí ta pýcha v pravém slova smyslu, jakou disponuje Colin Firth nebo Mathew McFaydden v pozdějších adaptacích. Mě se to prostě líbilo, ale kdo je striktně zatížen na knížku, ten asi bude tímhle filmem zklamán.

Reklama

Reklama