Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 1

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Potkali se v pravou chvíli. On, přežívající tělo bez života, ona plná života v téměř mrtvém těle. Na co čeká, čemu věří, co potřebuje umírající Annabel? Třeba toho podivného kluka, který toho zažil příliš. Možná, že je pro Annabel ten pravý. V kruhu milující rodiny, která si o ní dělá starost se cítí vděčná, ale ne svobodná. Enochovy nevadí začít přátelství s umírající Annabel, nedává najevo jakoukoli lítost. Van Sant rozehrává velmi podivnou hru s emocemi na pozadí krasných obrazů probíhajícího podzimu a nadcházející zimy. Líbí se mi ta analogie se světem zvířat. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zapomněli jste připsat, že jsou zde i prvky mysteriózního žánru, která mám v oblibě. Škoda jen, že to nebylo zajímavěji pojato. Šlo o velmi suché pojetí duchovi přítomnosti. Srovnám-li Neklid s "Teď a tady", musím Neklidu dát díky za to, že mě smrtí neděsil a citově mě nevydíral. Tím ale zároveň odsáli emoce. Mia možná nebyla tak "dojemná" jako Dakota Fanning, ale měla své kouzlo. Do poslední chvíle vypadala dobře, člověk by až chtěl věřit v happy-end ;). Poslední poznámka míří k Henrymu Lee Hopper, on v každé scéně vypadal jako by spal a všechno šlo jen kolem něho. Nemyslím, že to byl záměr. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Je to svým způsobem hezké, ale někdy to na mě působilo dojmem- že je to až moooc natahované, moc melancholické a místy tak moc melancholické, že mi to připadalu už spíš jako parodie. Ale celkově je atmosféra filmu příjemně hřejivá, taková uklidnující- přes to přezevšechno co se děje.... A jako bonus soundtrack. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neklid je film, který je hodně podobný filmu 50/50. Super příjemní herci, zajímavý příběh ze života a hlavně výsledná radost ze života film o stupínek zaručeně povyšuje. Moc hezky se na to koukalo a když bych někdy měl nějakou dlouhodobou depku, bude tenhle film tím prvním, na který se podívám, protože vím, že mi okamžitě zvedne náladu. Nebo teda hlavně Mia Wasikowska mi ji svojí postavou v tomto filmu zlepší, protože její pozitivní postava byla neuvěřitelně super. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Tvorba Guse Van Santa by se dala označit jedním slovem: vkusné. Jenže není právě "vkusné" předpeklím kýče? Gus Van Sant na jednu stranu natočil snímky jako Slon, které splňují představu uměleckého snímku, na druhou stranu je zrovna tak autorem sentimentálního kýče Finding Forrester. Obě jsou to však spojité nádoby. Van Santova umělecká tvorba je stejně vypočítavá jako ta komerční, pouze cílí na odlišné koncové konzumenty. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Nápad, aby Jason Lew přepsal původní hru na scénář, byl z hlavy Bryce Dallas Howard, která s ním chodila na univerzitu v New Yorku. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenné divadelní hry, kterou napsal Jason Lew. (Terva)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama